Internet verbinding valt weg door RS-errors - Ziggo heeft sinds oktober nog steeds geen oplossing


Badge
Sinds de zomer van dit jaar valt de internetverbinding zo'n 1...3x per dag 50s uit. Dit heb ik gemeld aan Ziggo begin oktober. Dit heb ik allemaal al eerder beschreven in dit topic:

Omdat het vorige topic geen enkele reactie of oplossing van Ziggo heeft opgeleverd start ik hier een nieuw topic met een duidelijke probleemstelling en met de vraag -met name aan Ziggo- hoe dit nu opgelost gaat worden. Niet alleen voor mij, maar ook voor de andere 2000-4000 huishoudens in mijn buurt.

Probleem:
1 tot 3x per dag valt de internet verbinding weg. Als dit gebeurt heb ik ALTIJD de volgende errors in het log van het modem: RSC Partial Service en SYNC Timing Sync failure. Volgens deskundigen (zie vorige topic, link hierboven) komt dit door de vele Reed-Solomon (RS) Errors. Bij mijn buren heb ik hetzelfde probleem geconstateerd.

Samenvatting in de vorm van een tijdlijn
Begin oktober: Telefonisch contact met Ziggo, er wordt een nieuw AOP gestuurd en nieuwe patch COAX kabels. Dit helpt niet (AOP was ook het verkeerde type).

22 oktober: Ubee evw321b modem vervangen door Arris modem.

29 oktober: twee Ziggo monteurs waaronder de hoofdmonteur vervangen het AOP en de patch COAX kabels. Ook wordt de connector in de straatkast vernieuwd. Kabel tussen de straatkast en m'n AOP is gepingged en dit is prima in orde. Analoge signaal in meterkast is goed.

6 november: 3e monteur is geweest en heeft een missende terminator plug in de straatkast geplaatst. Groene COAX kabel in m'n meterkast beter getermineerd en een nieuwe splitter geplaatst in m'n meterkast. Hij probeert zelf een nieuw modem voor me te regelen. Dit lukt echter niet.

7 november: In de Ziggo chat weer geklaagd over de weg vallende verbinding. Op m'n vraag naar een nieuw modem kan de medewerker zien dat er al een onderweg is. Vreemd, is het de monteur dan toch gelukt?

11 november: Er was inderdaad geen modem onderweg (Ziggo chat in de war over het eerste modem?) en nu wel een modem aangevraagd.

12 november: Nieuw modem geïnstalleerd. Verbinding blijft weg vallen. Na contact met de chat gaat Ziggo de 4e monteur sturen.

14 november: 4e monteur is geweest. Lijn naar de straatkast gepinged en kwaliteit van het signaal gemeten. op 274MHz is de SNR 26 dB terwijl dit minimaal 33 dB moet zijn. Splitter vervangen en alle pre-fab jumper COAX-es vervangen door zelf getermineerde kabels.
Straatkast doorgemeten en nog steeds het probleem op 274MHz. COAX kabels tussen versterker en multitabs vervangen door betere buitenkabels. Wijkkast verderop geopend en doorgemeten. Nog steeds de 274MHz die slecht is. Lijnmeting aangevraagd.

15 november: Lijnmeting uitgevoerd. Laat zien dat het probleem in het Lockale Centrum (LC) zit.

16 november: Terug gebeld door monteur 4 met de mededeling dat een poort van de glasvezel switch in het LC kapot is. Hier hebben tussen de 2000 en 4000 huishoudens last van!! Dit wordt binnen een maand 's nacht opgelost (als het goed is). Hij belt me weer als het opgelost is.

9 december: Nog steeds te veel RS-errors en een steeds wegvallende internetverbinding. Ziggo chat weet te melden dat er achter de schermen druk gewerkt wordt maar kan de status niet inzien. Chat stelt voor een monteur te sturen omdat dit weg is naar een nieuw ticket omdat er geen ticket meer open staat. Lijkt mij niet zo efficiënt, maar goed, ik blijf wel weer een middag thuis.

11 december: 5e monteur geweest. Hij wist dat de switch in het LC stuk was (was bij een lijnmeting geconstateerd). Hij wist niet of die al was vervangen, maar hij vermoedde van niet gezien de RS-errors. Hij heeft wel een ticket aan gemaakt zodat er in ieder geval een follow-up plaats vindt.

24 december: Ik heb bij m'n overburen het log van het modem ingezien. Zij hebben ook uitval en exact dezelfde errors als ik heb. Schreenshots van hun logs heb ik aangehecht. Hun uptime is 17 dagen. Iedereen in mijn wijk heeft hier dus last van kan ik wel concluderen nu.

25 december: De RS-errors vliegen nog steeds de pan uit. de belofte van 16 november is niet nagekomen door Ziggo. Ook ben ik verder niet gebeld.

Achtergrond informatie mbt het Ziggo netwerk hier:
Straatkast: Deze staat tegenover mijn huis. Hier zit een versterker (Scientific Atlanta 93189-336) in en twee multitaps (Tratec MT12/T-LL). alles COAX. Patch kabels en splitters zijn inmiddels dus vervangen.

Wijkkast: Dit is een wat grotere kast die toevallig aan het eind van mijn straat staat. Hier komt een glasvezelkabel binnen die op een Technetix DBC-1200 versterker gaat. Die versterker heeft 3 COAX uitgangen die het signaal mbv splitters deelt naar 6 Astro ST-2300 stroomkoppelfilters die elk weer naar een straatkast gaan. Er gaat van de DBC-1200 via een splitter ook nog een COAX naar een versterker (Scientific Atlanta 93189-336) voor de twee multitaps (Tratec MT12/T-LL) voor de straat waarin de wijkkast staat (deze wijkkast is dus tevens straatkast).

Lokaal Centrum (LS): Ik weet niet waar deze staat. Hier is een downstream poort defect van de switch waar de glasvezel op binnenkomt in het LC. Vanaf die poort wordt het signaal verdeeld via glasvezel naar 36 wijkkasten. Dit betreft ongeveer 2000 - 4000 huishoudens.
Op 16 november is als noodmaatregel de kabel van de defecte poort op een andere poort gezet. Het kon niet meteen opgelost worden omdat dat zou betekenen dat 2000+ huishoudens geen signaal meer zouden hebben.


58 Reacties

Helemaal duidelijk. Ziggo moet iets doen. Er valt m.i ook wel wat te compenseren op de abonnementskosten.

Ik heb dit Topic en je vorige, extra onder de aandacht gebracht van het Ziggo Moderatoren Team.
Meer kan ik niet voor je doen. De Response kan met de feestdagen minder snel zijn dan je zou willen. Je verdient het beste.
Gr Han
Tsja. Ziggo/Liberty Global. De wegen zijn ondoorgrondelijk.
Meestal gaat het goed, toch? Dat kan liggen aan dat de gemiddelde klant geen klacht heeft, terwijl die er misschien terecht zou kunnen zijn.
Etc, etc, etc. Hoeveel keer etc, wil je?
@Steefb Ik ook. Na het bekijken van de Post Errors.
Ik schreef:
Erg veel Post RS Errors zijn een indicatie van connectieproblemen met het Ziggo netwerk. Ihb als er enkele kanalen een veel hoger aantal laten zien.
Het was beter geweest als ik daarbij gezet had: je hebt naar mijn smaak teveel van die Errors.
Reputatie 7
Hey @immetjes , nou ja zeg. Nog altijd niet goed? 27 dagen geleden gaf je aan dat het internet in orde was en hierna heb ik je niet meer gehoord. Ik ging er dus vanuit dat het nu goed was en daarom heb ik het topic gesloten. Ik zet hem bij deze weer open en kopieer de reacties er bij, zodat alles binnen 1 topic blijft. Ook breng ik de specialist met wie je destijds contact had weer op de hoogte!
Lycke is ziekjes en enkele andere Moderatoren ook. Daardoor gaan dingen moeizamer.
Zoals ik haar ken, zal ze goed terug komen op je probleem. Als ze tenminste niet gaat verdrinken in achterstallig onderhoud....
Sterkte ermee. Leuk is anders met al die pech.
Han
Hallo @immetjes laat toch nog ff wat horen. Ben dit Topic blijven volgen, maar kan verder niks zinvols doen. Keep up the good spirit! Een cliche, maar goed.
Han
Dit is een lastig probleem.
Maar als je na een kort geleden Restart van de ConnectBox al zoveel RS Errors krijgt..........
Dan zou de Monteur toch ook iets moeten hebben moeten gezien.
Ok, er moet iets structureels worden gewijzigd in de Ziggo buitenwereld.
Dat kan wel even gaan duren, kennelijk.
Het enige advies dat ik je kan geven, is dit.
Onderhandel goed (krachtig = niet boos) over een stevige compensatie op de abonnementskosten, vanaf het moment dat de ellende begon.
Dat is tenminste een pleister op de wonde. Het zal uiteindelijk wel goed komen, toch @Lycke Ziggo ?
Goed 2019,
Han
Reputatie 7
Top, dan horen (lezen) we het wel.
Mocht de zender nou vanavond wel ook storen; wil je dan voor de zekerheid ook kanaal 933 en 944 checken 🙂. En mochten die ook storen, wil je dan voor de zekerheid de coaxkabel even uit de Mediabox XL halen (en ook uit het aansluitpunt waarop deze is aangesloten) en terug doen? Puur even om te testen of dit uitmaakt/invloed heeft.

We horen van je!
Bij mij viel het inernet ook regelmatig weg.
6 maal een monteur en twee maal een nieuwe modem hielpen niet.
Nadat ik in mij ziggo de wifispots had uitgeschakeld was het probleem opgelost
Schijnt al ruim een jaar bekend te zij bij ziggo maar ze weigeren je deze tip te ge v en.
Reputatie 7
Goed om te lezen dat alles nu rond en opgelost lijkt, @immetjes . Mochten we nog eens met iets kunnen helpen, weet je ons te vinden ^^
Reputatie 7
Wat ontzettend fijn dat het nu is opgelost en bedankt voor je uitgebreide terugkoppeling, @immetjes!

Wat betreft je vraag: dat klopt. Alles gaat nu gewoon verder op je huidige klantnummer. Dus ook de afgesproken compensatie. Als er nog iets onduidelijk is, schiet ons dan gerust aan met je vragen.
@Rocky Luck
Bedoel je met wegvallen Wifi, dat de namen die het Access Point voor 2.4 en 5 Ghz uitzendt uit het lijstje verdwijnen?
In het bijzonder als je dichtbij ConnectBox staat.
In dat geval kan er iets aan de hand zijn met de ConnectBox.

Je geeft een enorm aantal Pre RS Errors. Ik neem aan dat dit op alle kanalen zo is. Dat komt door een Bug in de Firmware.
Dit is de optelling van alle Datapakketjes ipv van alleen de Pakketjes die niet konden worden gecorrigeerd.
Op zich hebben Pre en Post Errors of Timeouts niks met de Wifi te maken. Wel met evt uitval van de internetverbinding met Ziggo, maar dat meld je niet.
Erg veel Post RS Errors zijn een indicatie van connectieproblemen met het Ziggo netwerk. Ihb als er enkele kanalen een veel hoger aantal laten zien.
Als dat het geval is of je wilt meer zekerheid, laat dan hier plaatjes zien van de situatie zoals die is incl netwerk historie + wat foto's rond het centrale aansluitpunt (AOP).
Misschien is het wel een oud AOP, dat gratis vervangen moet worden en voor verbetering kan zorgen.

Omdat de Pre Error waarde zo hoog is, zal je ConnectBox al een behoorlijk lange Uptime hebben.
Wat is die Uptime? Staat bij Beheer>Informatie.
Geef hem, na evt eerst wat plaatjes te hebben gemaakt, eens een Restart.
Misschien lost dit je Wifi probleem dan op. Uiteraard moet in de gaten worden gehouden wat er na verloop van tijd gaat gebeuren.

Wifi blijft altijd een zorgenkind door allerlei storende factoren. In je huis, maar de Wifi van de buren kan ook een rol spelen.
Gebruik het bij voorkeur alleen voor Mobiele telefoons en Tablets.
Voor evt verbetering kun je kijken naar:
https://community.ziggo.nl/internetverbinding-102/valt-je-wifi-weg-lees-dit-topic-22640
Mogelijk dat je de dekking in je huis kunt verbeteren:
https://www.ziggo.nl/internet/wifibooster/
Neem die met een Internet/UTP-kabel. Die via het stopcontact kan soms tegenvallen.
Het kan allemaal kostenloos worden uitgeprobeerd.

Gr Han
Reputatie 4
Badge +1
@Rocky Luck



Bedoel je met wegvallen Wifi, dat de namen die het Access Point voor 2.4 en 5 Ghz uitzendt uit het lijstje verdwijnen?
In het bijzonder als je dichtbij ConnectBox staat.
In dat geval kan er iets aan de hand zijn met de ConnectBox.

De laptop geeft aan dat er geen internet verbinding is. Of die namen verdwenen zijn heb ik niet bekeken.

Je geeft een enorm aantal Pre RS Errors. Ik neem aan dat dit op alle kanalen zo is. Dat komt door een Bug in de Firmware.
Dit is de optelling van alle Datapakketjes ipv van alleen de Pakketjes die niet konden worden gecorrigeerd.
Op zich hebben Pre en Post Errors of Timeouts niks met de Wifi te maken. Wel met evt uitval van de internetverbinding met Ziggo, maar dat meld je niet.

Ik heb inderdaad bekabeld wel een internet verbinding, die prima werkt.

Erg veel Post RS Errors zijn een indicatie van connectieproblemen met het Ziggo netwerk. Ihb als er enkele kanalen een veel hoger aantal laten zien.
Als dat het geval is of je wilt meer zekerheid, laat dan hier plaatjes zien van de situatie zoals die is incl netwerk historie + wat foto's rond het centrale aansluitpunt (AOP).
Misschien is het wel een oud AOP, dat gratis vervangen moet worden en voor verbetering kan zorgen.

Het AOP zit vlakbij de Connect Box. Daar zijn door Ziggo support geen problemen gevonden.
Het aantal Post RS errors ligt rond de 100 in 6 uur tijd. Is dat veel?

Omdat de Pre Error waarde zo hoog is, zal je ConnectBox al een behoorlijk lange Uptime hebben.
Wat is die Uptime? Staat bij Beheer>Informatie.
Geef hem, na evt eerst wat plaatjes te hebben gemaakt, eens een Restart.
Misschien lost dit je Wifi probleem dan op. Uiteraard moet in de gaten worden gehouden wat er na verloop van tijd gaat gebeuren.

De Connect Box wordt dagelijks opnieuw opgestart. De Uptime is nooit meer dan 24 uur.

Wifi blijft altijd een zorgenkind door allerlei storende factoren. In je huis, maar de Wifi van de buren kan ook een rol spelen.
Gebruik het bij voorkeur alleen voor Mobiele telefoons en Tablets.

De Wifi loopt op 5 GHz en heeft geen storingen van naburige routers/modems (getest met InSSIDer). De laptop staat in dezelfde ruimte als de Connect Box

Ik wil je graag bedanken voor je uitgebreide uitleg. 👍🏽
Ok.
Ik vind dat aantal wel wat veel in zo'n korte tijd. De meningen verschillen hierover.

Wat het beste zou zijn is een andere objectieve aanleiding om te kunnen klagen over je Internetverbinding.
Dat zou misschien uit speedtests kunnen blijken.
Dat moet op een PC rechtstreeks bekabeld aangesloten op de ConnectBox.
Gebruik:
http://www.dslreports.com/speedtest

Dat moet om en nabij je abo snelheid opleveren.
Wat is die?

Let op. 1 meting -ook een goede- zegt nog niks.
Je kunt het beste over een wat langere periode -dagje ofzo- regelmatig een meting doen.
Dat geeft pas een goed beeld.

By the way: fotootjes rond het AOP zijn nooit weg. Screenshots van Up/Downsteamwaarden en netwerk historie ook niet.
Klik op het Cameraatje en voeg ze toe.
Gr Han
Reputatie 5
Badge +3
@hanh,

Ik moest even goed zoeken maar heb hem gevonden 😉 weet je zeker dat die bug nog speelt met de pre error? Bij ons loopt hij namelijk helemaal niet als een sneltrein op. Ik denk dan ook dat die bug al is opgelost?
@King006
Dit is, geloof ik, alleen op de Arris ConnectBox zo.
En dan kun je je nog afvragen: bij welke van de drie Firmware varianten?
Of was het toch de Compal Box?

Ik ben eerlijk. Heel hoge Pre kan duiden op die Bug.
Daar vaar ik maar blindelings op.
Vraag me geen precieze details.
Ik ken ze niet.
En als je die details zou kennen dan kan het lastig worden een TS daarover uit te vragen.

Toch wel wat in verwarring op dit punt, Han
Reputatie 5
Badge +3
@hanh,

Duidelijk 😉 raar dat Ziggo dat dan niet even oplost.
Reputatie 7
Badge +24

Ik ben eerlijk. Heel hoge Pre kan duiden op die Bug.
Daar vaar ik maar blindelings op.

Dat klopt Han, maar dan zijn het er zo maar miljoenen, en in verhouding vrijwel geen post rs fouten, in deze screenshot zie ik toch wel wat anders.
Badge
18 januari hebben we telefonisch contact gehad met Ziggo. Oplossing voor het multmediabox probleem is om een nieuw klantnummer aan te vragen.

Dit is dezelfde avond in werking gezet. Oude abonnement opzeggen, nieuw abonnement aanvragen. Ik ben erg tevreden met de support van ziggo en het prettige gesprek.

Vandaag 21-jan bent ik terug gebeld om de details te bespreken. 11 feb. worden er een nieuw modem en multimediabox gestuurd om te zorgen dat ik die op 18 feb meteen kan installeren om uitval van TV en internet te voorkomen. Ziggo is me verder ook prima tegemoet gekomen.👍

Ook van de disconnect problemen heb ik geen last meer gehad.
Reputatie 4
Badge +1
Wat het beste zou zijn is een andere objectieve aanleiding om te kunnen klagen over je Internetverbinding.
Dat zou misschien uit speedtests kunnen blijken.
Dat moet op een PC rechtstreeks bekabeld aangesloten op de ConnectBox.
Gebruik:
http://www.dslreports.com/speedtest

Dat moet om en nabij je abo snelheid opleveren.
Wat is die?

Die abo snelheid is altijd prima (200 Mbps down, 20 Mbps up).
De test wijst dat ook uit: http://www.dslreports.com/speedtest/44544874
Maar de test geeft ook een wat hoge bufferbloat te zien.

By the way: fotootjes rond het AOP zijn nooit weg. Screenshots van Up/Downsteamwaarden en netwerk historie ook niet.
Klik op het Cameraatje en voeg ze toe.

Waar haal ik die screenshots van de netwerk historie vandaan? Mijn Connect Box gaat dagelijks van stroom af (gepland), dus daar kan ik weinig historie vinden.
Ok. @Rocky Luck Op grond van speedtests is er niks te klagen.
Bufferbloat C is prima voor een ConnectBox.
Als je geen fanatieke Gamer bent, dan zal je daar bij dagelijks gebruik niks van merken.

Inderdaad als je de CB telkens uitzet dan is er weinig historie.
Dat geldt voor het evt oplopen van errors en voor 'netwerk historie'.
Waar historie en modem waarden te vinden zijn?
https://community.ziggo.nl/deel-je-tip-91/waar-vind-ik-de-up-en-downstreamwaardes-van-mijn-modem-29212
Die plek kende je al.
Die historie hebben we niet zo nodig, want....

Mijn conclusies.
Van de Pre RS Errors moet je je verder niks aantrekken.
Veel Post Errors kunnen een indicatie zijn van een minder goede Internetverbinding.
Maar dat zou je dan met een speedtest ook bloot moeten kunnen leggen.
Of, erger, door het ervaren van regelmatige spontane uitval van de Internetverbinding.
Dat is allemaal niet aan de orde. Geen zorgen dus.

Over hoe je verder om kunt gaan met Wireless problemen, heb ik al wat suggesties gedaan, die verbetering kunnen brengen.

Case Closed?

Gr Han
Reputatie 4
Badge +1
Over hoe je verder om kunt gaan met Wireless problemen, heb ik al wat suggesties gedaan, die verbetering kunnen brengen.

Case Closed?

Gr Han

Eén suggestie heb je niet gedaan: de Connect Box laten vervangen.
Ik ga eerst eens proberen een ander kanaal voor 5 GHz in te stellen. Je kunt nooit weten.
Heel erg bedankt voor je hulp. 🌺
Ok. Als je kunt vaststellen dat er toch wel iets structureel mis is met de Wifi van de ConnectBox, is vervangen het enige wat erop zit.
Op 2 m afstand van de Box moet je m.i. op een moderne Phone over een 5 GHz verbinding richting je abonnementssnelheid kunnen halen. Dat is een aardige test case.
Succes verder, Han
Reputatie 7
Hey.

Zo, inmiddels is Jan en alleman hierbij aangehaakt en was ik volledig het overzicht kwijt. Maar ik hoorde dat @Sander Ziggo je gister gebeld heeft en dat het uitval van internet de afgelopen week niet meer is voorgekomen. Er is nu sowieso een change ingeschoten die ervoor moet zorgen dat dit niet terug komt. Wil je dit de komende week nog even in de gaten houden?

Wat betreft je mediabox. Daar is iets aan de gang in combinatie met een nieuw klantnummer. Hier heb ik me verder niet mee bemoeid, omdat dit allemaal al met je besproken is en in werking is gezet.

Wil je mij de komende week op de hoogte houden van je internetverbinding?
Badge
Zelfs als de nieuwe Mediabox XL zondag 6 jan direct aangesloten is op het AOP kan hij geen verbinding maken met het Ziggo netwerk (foutcode 1010). Ik moest tot woensdag wachten van de chat en het dan nog eens proberen.

Gisteren 9-jan weer geprobeerd met hetzelfde resultaat. Ziggo stuurt nu een nieuwe Mediabox op. Komt morgen binnen.

Reageer