Internet verbinding valt weg door RS-errors - Ziggo heeft sinds oktober nog steeds geen oplossing



Toon eerste bericht

58 Reacties

Reputatie 7
Wat ontzettend fijn dat het nu is opgelost en bedankt voor je uitgebreide terugkoppeling, @immetjes!

Wat betreft je vraag: dat klopt. Alles gaat nu gewoon verder op je huidige klantnummer. Dus ook de afgesproken compensatie. Als er nog iets onduidelijk is, schiet ons dan gerust aan met je vragen.
Badge
Hi Lycke Ziggo. Gisteren 24 januari werd ik 's avonds gebeld door Ziggo specialist Richard. Hij wist van de problemen en vertelde me dat een nieuw klantnummer absoluut niet gaat helpen. Op zijn advies heb ik de mediabox XL weer aangesloten op de WCD in de woonkamer. Hij bevestigde daarop dat de box niet online kwam. Ik kon zien dat hij foutccode 1001 gaf (niet 1010 deze keer).

Op zijn verzoek heb ik daarop de box direct op het AOP in de meterkast aangesloten. Dit heb ik afgelopen maand al een paar keer eerder gedaan en wat ik ook deed hij bleef foutcode 1010 geven. Dat heb ik Richard uitgelegd. Deze keer echter kwam de box wel online. Op de aangesloten monitor kon ik zien dat ik een taal moest kiezen; dit had ik nog nooit eerder gezien. Na het menu door lopen te hebben kwam er prima beeld.

Richard bevestigde dat de box online was en dat het signaal prima was. Daarna heb ik de box weer in de woonkamer op de WCD gezet. Deze keer kwam hij weer niet online. De enige oorzaak kon dan nog zijn dat een van de twee splitters (alle met RF-connectors) die Ziggo aangelegd had in de meterkast eind vorig jaar kapot is.

De situatie in de meterkast is als volgt:



Met Richard aan de lijn heb ik vervolgens de "TV beneden" uit uitgang D van Splitter2 gehaald en deze in uitgang B van Splitter1 gedaan. Direct kon Richard zien dat de mediabox online kwam.

Conclusie: Splitter2 is kapot voor het retoursignaal in ieder geval op uitgang D.

Richard stuurt een nieuwe RDSS2 splitter en heeft het omzetten van een klantnummer en het opsturen van een nieuwe mediabox en modem stop gezet. Hij zet dit ook door naar de monteurs zodat die ervan op de hoogte zijn dat deze splitters dus wel eens problemen kunnen geven. Hij vertelde ook dat ze ook wat in het modem en ergens anders wat gedaan hadden om de disconnects te verhelpen. Dat lijkt gewerkt te hebben want ik heb geen disconnects meer.

Uiteindelijk heeft Ziggo die prima opgelost en de klantenservice is uitstekend, bij deze wil ik Richard en natuurlijk de rest van Ziggo support nog eens hartelijk bedanken.

Dan nog een administratieve vraag: M'n nieuwe klantnummer wordt geannuleerd maar ik neem aan dat de afgesproken compensatie gewoon ingaat op m'n huidige klantnummer. Kan Ziggo dit bevestigen?
Badge
Hi Lycke Ziggo, Gisteren heb ik inderdaad Sander gesproken en uitgelegd wat er allemaal gebeurd is en dat er inderdaad twee zaken naast elkaar lopen.

De verbindingsuitval en het aansluiten van een nieuwe mediabox. Dat laatste kan alleen lukken met een nieuw klantnummer en dat is in werking gezet. 18 feb. ga ik over.

De verbinding lijkt beter te zijn ik heb sinds 15 jan. geen verlies van verbinding geconstateerd. Ik ben natuurlijk niet altijd thuis dus het kan zijn dat ik het gemist heb. Mijn vrouw zei me dat 's middags 22-jan de verbinding weer even weg viel (zou kunnen omdat Ziggo met het modem bezig is misschien?).

Ik hou het iig in de gaten en laat weten hoe het gaat de komende week.
Reputatie 7
Hey.

Zo, inmiddels is Jan en alleman hierbij aangehaakt en was ik volledig het overzicht kwijt. Maar ik hoorde dat @Sander Ziggo je gister gebeld heeft en dat het uitval van internet de afgelopen week niet meer is voorgekomen. Er is nu sowieso een change ingeschoten die ervoor moet zorgen dat dit niet terug komt. Wil je dit de komende week nog even in de gaten houden?

Wat betreft je mediabox. Daar is iets aan de gang in combinatie met een nieuw klantnummer. Hier heb ik me verder niet mee bemoeid, omdat dit allemaal al met je besproken is en in werking is gezet.

Wil je mij de komende week op de hoogte houden van je internetverbinding?
Badge
@Michael Ziggo: zal ik doen.

Na 10 dagen zijn de pre-read en post read RS errors ~20.000 / ~40.000 op elk kanaal.
Reputatie 7
Hoi @immetjes,

Het is hier nog wel in onderzoek, want we willen weten wat er nou loos is. We houden contact, zodra er meer bekend is hoor je van ons.
Houd jij ons ook op de hoogte van de vorderingen, ook met eventueel uitval?
Badge
18 januari hebben we telefonisch contact gehad met Ziggo. Oplossing voor het multmediabox probleem is om een nieuw klantnummer aan te vragen.

Dit is dezelfde avond in werking gezet. Oude abonnement opzeggen, nieuw abonnement aanvragen. Ik ben erg tevreden met de support van ziggo en het prettige gesprek.

Vandaag 21-jan bent ik terug gebeld om de details te bespreken. 11 feb. worden er een nieuw modem en multimediabox gestuurd om te zorgen dat ik die op 18 feb meteen kan installeren om uitval van TV en internet te voorkomen. Ziggo is me verder ook prima tegemoet gekomen.👍

Ook van de disconnect problemen heb ik geen last meer gehad.
Badge
Monteur is vandaag 16-jan geweest. Hij heeft de multimediabox aangesloten op de WCD naast de TV. Helaas werkt hij niet omdat er een storing is in het Ziggo netwerk.

De monteur is weer weg gegaan met het advies om de multimediabox aan te laten staan en vanavond contact te zoeken met Ziggo of er nog steeds een netwerkprobleem is.
Badge
17:55u, 15-jan. Internetverbinding stopt er weer voor 15s mee. Sonos houdt er mee op en kinderen uit de game servers gegooid. Dezelfde error in het modem log.

Het is dus nog steeds niet goed.
Badge
Hi Lycke, Gelukkig dat je weer beter bent. Dit topic wordt inderdaad minder duidelijk met de kaping van Rocky Luck, maar goed.

De laatste monteur is dus 28 december geweest. Hij heeft inderdaad -weer- alles gemeten. Kan niets vinden, heeft verder ook niets veranderd. Hij vond de RS-erros niet verontrustend. Dat is zijn mening en niet mijn mening en ook niet de mening van ArChie.DVB. op 30 december viel het internet weer uit. Daarna heb ik het niet meer gemerkt. Het lijkt dus wel minder slecht geworden te zijn.

Het modem log laat nu na 3 dagen en 13 uur op elke kanaal Pre Reed SR errors van ongeveer 6000 zien en Post Reed errors van ongeveer 5000 en op elke van de 4 upstream kanalen een (1) T1 error.

De monteur komt morgen helpen een nieuwe multimediabox XL te installeren. Ik krijg deze (de 2e, de eerst is al weer geretourneerd) niet geïnstalleerd terwijl ik exact de handleiding volg (dus geen UTP-kabels aansluiten).

Zelfs direct met de meegeleverde COAX op het AOP geeft ie foutcode 1010 (geen retoursignaal mogelijk). Volgens de Ziggo chat is de multimediabox geactiveerd maar kunnen ze hem niet zien.
Reputatie 7
immetjes schreef:

Internet valt nog steeds uit met dezelfde modem log fouten. Ik denk dat dit gewoon gaat duren tot het LC vernieuwd is (volgend jaar?). Lycke: Wat han schrijft: Wat kun je mij aanbieden mbt een compensatie?

Eergisteren een mediabox XL aangevraagd en abonnement omgezet naar een nieuwe vorm.

Helaas weet Ziggo zelfs dit te verprutsen door m’n Internet Complete om te zetten naar Internet Start. Dus ik heb nu 40mbps ipv 200mbps snelheid. Dit kon niet zomaar terug gedraaid worden omdat ik eerst de multimedia XL moet activeren. Die kwam gisteren 5-jan binnen en dat ga ik dus vandaag maar eens doen. Zucht....




Hey @immetjes . Het is eventjes geleden. Sorry, de griep heeft mij een flinke tijd in bed gehouden.
Wat mij verbaast is dat de problemen nog steeds spelen, terwijl de laatste monteur in zijn notitie heeft gezet "klant geeft zelf aan na laatste bezoek geen problemen meer te hebben. ik heb een meting gestart van een uur. in die sessie is helemaal geen afwijking. alles is keurig binnen norm. ik heb afgelopen week uitgelezen en ook daar is alles goed. er was des tijds een ticket gelogd en alles is hersteld"


Dit is de monteur van 28 december. Hierin geeft hij dus niet aan dat pas volgend jaar (dit jaar) de ticket wordt opgepakt, maar alles al hersteld is. En dat er ook geen problemen meer waren bij jou.

Ik ben dus op dit moment het verhaal volledig kwijt. Dat ik tussendoor een tijd afwezig ben geweest, helpt natuurlijk ook niet.

Nu zie ik dat er voor morgen opnieuw een monteur ingepland staat. Laten we deze monteur voor nu even afwachten, om te kijken wat hiermee gebeurd. Oke? 🙂
Ok. Als je kunt vaststellen dat er toch wel iets structureel mis is met de Wifi van de ConnectBox, is vervangen het enige wat erop zit.
Op 2 m afstand van de Box moet je m.i. op een moderne Phone over een 5 GHz verbinding richting je abonnementssnelheid kunnen halen. Dat is een aardige test case.
Succes verder, Han
Reputatie 4
Badge +1
hanh schreef:

Over hoe je verder om kunt gaan met Wireless problemen, heb ik al wat suggesties gedaan, die verbetering kunnen brengen.

Case Closed?

Gr Han


Eén suggestie heb je niet gedaan: de Connect Box laten vervangen.
Ik ga eerst eens proberen een ander kanaal voor 5 GHz in te stellen. Je kunt nooit weten.
Heel erg bedankt voor je hulp. 🌺
Ok. @Rocky Luck Op grond van speedtests is er niks te klagen.
Bufferbloat C is prima voor een ConnectBox.
Als je geen fanatieke Gamer bent, dan zal je daar bij dagelijks gebruik niks van merken.

Inderdaad als je de CB telkens uitzet dan is er weinig historie.
Dat geldt voor het evt oplopen van errors en voor 'netwerk historie'.
Waar historie en modem waarden te vinden zijn?
https://community.ziggo.nl/deel-je-tip-91/waar-vind-ik-de-up-en-downstreamwaardes-van-mijn-modem-29212
Die plek kende je al.
Die historie hebben we niet zo nodig, want....

Mijn conclusies.
Van de Pre RS Errors moet je je verder niks aantrekken.
Veel Post Errors kunnen een indicatie zijn van een minder goede Internetverbinding.
Maar dat zou je dan met een speedtest ook bloot moeten kunnen leggen.
Of, erger, door het ervaren van regelmatige spontane uitval van de Internetverbinding.
Dat is allemaal niet aan de orde. Geen zorgen dus.

Over hoe je verder om kunt gaan met Wireless problemen, heb ik al wat suggesties gedaan, die verbetering kunnen brengen.

Case Closed?

Gr Han
Reputatie 4
Badge +1
hanh schreef:

Wat het beste zou zijn is een andere objectieve aanleiding om te kunnen klagen over je Internetverbinding.
Dat zou misschien uit speedtests kunnen blijken.
Dat moet op een PC rechtstreeks bekabeld aangesloten op de ConnectBox.
Gebruik:
http://www.dslreports.com/speedtest

Dat moet om en nabij je abo snelheid opleveren.
Wat is die?


Die abo snelheid is altijd prima (200 Mbps down, 20 Mbps up).
De test wijst dat ook uit: http://www.dslreports.com/speedtest/44544874
Maar de test geeft ook een wat hoge bufferbloat te zien.

hanh schreef:

By the way: fotootjes rond het AOP zijn nooit weg. Screenshots van Up/Downsteamwaarden en netwerk historie ook niet.
Klik op het Cameraatje en voeg ze toe.


Waar haal ik die screenshots van de netwerk historie vandaan? Mijn Connect Box gaat dagelijks van stroom af (gepland), dus daar kan ik weinig historie vinden.
@Steefb Ik ook. Na het bekijken van de Post Errors.
Ik schreef:

Erg veel Post RS Errors zijn een indicatie van connectieproblemen met het Ziggo netwerk. Ihb als er enkele kanalen een veel hoger aantal laten zien.


Het was beter geweest als ik daarbij gezet had: je hebt naar mijn smaak teveel van die Errors.
Reputatie 7
Badge +19
hanh schreef:


Ik ben eerlijk. Heel hoge Pre kan duiden op die Bug.
Daar vaar ik maar blindelings op.


Dat klopt Han, maar dan zijn het er zo maar miljoenen, en in verhouding vrijwel geen post rs fouten, in deze screenshot zie ik toch wel wat anders.
Tsja. Ziggo/Liberty Global. De wegen zijn ondoorgrondelijk.
Meestal gaat het goed, toch? Dat kan liggen aan dat de gemiddelde klant geen klacht heeft, terwijl die er misschien terecht zou kunnen zijn.
Etc, etc, etc. Hoeveel keer etc, wil je?
Reputatie 4
Badge +2
@hanh,

Duidelijk 😉 raar dat Ziggo dat dan niet even oplost.
@King006
Dit is, geloof ik, alleen op de Arris ConnectBox zo.
En dan kun je je nog afvragen: bij welke van de drie Firmware varianten?
Of was het toch de Compal Box?

Ik ben eerlijk. Heel hoge Pre kan duiden op die Bug.
Daar vaar ik maar blindelings op.
Vraag me geen precieze details.
Ik ken ze niet.
En als je die details zou kennen dan kan het lastig worden een TS daarover uit te vragen.

Toch wel wat in verwarring op dit punt, Han
Reputatie 4
Badge +2
@hanh,

Ik moest even goed zoeken maar heb hem gevonden 😉 weet je zeker dat die bug nog speelt met de pre error? Bij ons loopt hij namelijk helemaal niet als een sneltrein op. Ik denk dan ook dat die bug al is opgelost?
Ok.
Ik vind dat aantal wel wat veel in zo'n korte tijd. De meningen verschillen hierover.

Wat het beste zou zijn is een andere objectieve aanleiding om te kunnen klagen over je Internetverbinding.
Dat zou misschien uit speedtests kunnen blijken.
Dat moet op een PC rechtstreeks bekabeld aangesloten op de ConnectBox.
Gebruik:
http://www.dslreports.com/speedtest

Dat moet om en nabij je abo snelheid opleveren.
Wat is die?

Let op. 1 meting -ook een goede- zegt nog niks.
Je kunt het beste over een wat langere periode -dagje ofzo- regelmatig een meting doen.
Dat geeft pas een goed beeld.

By the way: fotootjes rond het AOP zijn nooit weg. Screenshots van Up/Downsteamwaarden en netwerk historie ook niet.
Klik op het Cameraatje en voeg ze toe.
Gr Han
Reputatie 4
Badge +1
hanh schreef:

@Rocky Luck



Bedoel je met wegvallen Wifi, dat de namen die het Access Point voor 2.4 en 5 Ghz uitzendt uit het lijstje verdwijnen?
In het bijzonder als je dichtbij ConnectBox staat.
In dat geval kan er iets aan de hand zijn met de ConnectBox.


De laptop geeft aan dat er geen internet verbinding is. Of die namen verdwenen zijn heb ik niet bekeken.

hanh schreef:

Je geeft een enorm aantal Pre RS Errors. Ik neem aan dat dit op alle kanalen zo is. Dat komt door een Bug in de Firmware.
Dit is de optelling van alle Datapakketjes ipv van alleen de Pakketjes die niet konden worden gecorrigeerd.
Op zich hebben Pre en Post Errors of Timeouts niks met de Wifi te maken. Wel met evt uitval van de internetverbinding met Ziggo, maar dat meld je niet.


Ik heb inderdaad bekabeld wel een internet verbinding, die prima werkt.

hanh schreef:

Erg veel Post RS Errors zijn een indicatie van connectieproblemen met het Ziggo netwerk. Ihb als er enkele kanalen een veel hoger aantal laten zien.
Als dat het geval is of je wilt meer zekerheid, laat dan hier plaatjes zien van de situatie zoals die is incl netwerk historie + wat foto's rond het centrale aansluitpunt (AOP).
Misschien is het wel een oud AOP, dat gratis vervangen moet worden en voor verbetering kan zorgen.


Het AOP zit vlakbij de Connect Box. Daar zijn door Ziggo support geen problemen gevonden.
Het aantal Post RS errors ligt rond de 100 in 6 uur tijd. Is dat veel?

hanh schreef:

Omdat de Pre Error waarde zo hoog is, zal je ConnectBox al een behoorlijk lange Uptime hebben.
Wat is die Uptime? Staat bij Beheer>Informatie.
Geef hem, na evt eerst wat plaatjes te hebben gemaakt, eens een Restart.
Misschien lost dit je Wifi probleem dan op. Uiteraard moet in de gaten worden gehouden wat er na verloop van tijd gaat gebeuren.


De Connect Box wordt dagelijks opnieuw opgestart. De Uptime is nooit meer dan 24 uur.

hanh schreef:

Wifi blijft altijd een zorgenkind door allerlei storende factoren. In je huis, maar de Wifi van de buren kan ook een rol spelen.
Gebruik het bij voorkeur alleen voor Mobiele telefoons en Tablets.


De Wifi loopt op 5 GHz en heeft geen storingen van naburige routers/modems (getest met InSSIDer). De laptop staat in dezelfde ruimte als de Connect Box

Ik wil je graag bedanken voor je uitgebreide uitleg. 👍🏽
@Rocky Luck
Bedoel je met wegvallen Wifi, dat de namen die het Access Point voor 2.4 en 5 Ghz uitzendt uit het lijstje verdwijnen?
In het bijzonder als je dichtbij ConnectBox staat.
In dat geval kan er iets aan de hand zijn met de ConnectBox.

Je geeft een enorm aantal Pre RS Errors. Ik neem aan dat dit op alle kanalen zo is. Dat komt door een Bug in de Firmware.
Dit is de optelling van alle Datapakketjes ipv van alleen de Pakketjes die niet konden worden gecorrigeerd.
Op zich hebben Pre en Post Errors of Timeouts niks met de Wifi te maken. Wel met evt uitval van de internetverbinding met Ziggo, maar dat meld je niet.
Erg veel Post RS Errors zijn een indicatie van connectieproblemen met het Ziggo netwerk. Ihb als er enkele kanalen een veel hoger aantal laten zien.
Als dat het geval is of je wilt meer zekerheid, laat dan hier plaatjes zien van de situatie zoals die is incl netwerk historie + wat foto's rond het centrale aansluitpunt (AOP).
Misschien is het wel een oud AOP, dat gratis vervangen moet worden en voor verbetering kan zorgen.

Omdat de Pre Error waarde zo hoog is, zal je ConnectBox al een behoorlijk lange Uptime hebben.
Wat is die Uptime? Staat bij Beheer>Informatie.
Geef hem, na evt eerst wat plaatjes te hebben gemaakt, eens een Restart.
Misschien lost dit je Wifi probleem dan op. Uiteraard moet in de gaten worden gehouden wat er na verloop van tijd gaat gebeuren.

Wifi blijft altijd een zorgenkind door allerlei storende factoren. In je huis, maar de Wifi van de buren kan ook een rol spelen.
Gebruik het bij voorkeur alleen voor Mobiele telefoons en Tablets.
Voor evt verbetering kun je kijken naar:
https://community.ziggo.nl/internetverbinding-102/valt-je-wifi-weg-lees-dit-topic-22640
Mogelijk dat je de dekking in je huis kunt verbeteren:
https://www.ziggo.nl/internet/wifibooster/
Neem die met een Internet/UTP-kabel. Die via het stopcontact kan soms tegenvallen.
Het kan allemaal kostenloos worden uitgeprobeerd.

Gr Han
Reputatie 4
Badge +1
Ik heb het probleem dat alleen de WiFi regelmatig uitvalt. Het bekabelde internet blijft wel werken. De Pre RS errors lijken mij met 1528598546 wel erg hoog.
In het network log komt regelmatig de "No Ranging Response received" fout voorbij.

Reageer