Full Dual-Stack op Ziggo ConnectBox

  • 29 juni 2018
  • 129 reacties
  • 11112 keer bekeken


Toon eerste bericht

129 Reacties

De standaard helpdesk kan niet en mag niet van IPv4 naar IPv6 omzetten.
Daarnaast kunnen zij IPv6 nog niet ondersteunen, dus vragen over IPv6 hebben daar nu nog geen zin.

Het heeft ook geen zin als je dan Dual Stack Lite krijgt en dan b.v. geen port forward kunt doen met IPv4.
Alleen in bepaalde regio's is Dual Stack technisch mogelijk.
Mocht je echt IPv6 nodig hebben, dan kunnen Ziggo moderators mogelijk iets betekenen in deze, maar niet meer dan het achterliggende systeem (op dit moment) kan.
Het is gelukt! Ik heb nu DS-Lite.

Meerdere keren bellen bleek inderdaad keer op keer naar hetzelfde te leiden - ze mogen het niet.

Toen ik vanavond in Rotterdam liep, kwam ik langs de VFZiggo winkel en probeerde het spontaan daar eens. En voila - een medewerker die totaal niets begreep van mijn vraag was wél zeer bereidwillig en bood aan om even een collega te bellen bij de tweedelijns helpdesk die er vast wel meer over wist. Zo ongeveer acht minuten later was het geregeld!
Heel even was het nog "nee sorry meneer, u heeft een IPv4 only modem". Het bleek te gaan om een eenvoudige vergissing, want de medewerker keek in het systeem naar mijn Mediabox XL van Samsung die als modem dienst zou kunnen doen en met mijn nieuwe klantprofiel dat niet meer kan zijn.

De complicerende factor kan dus zijn voor anderen dat je nog even moet vertellen dat je een apart modem hebt indien je ook een Mediabox XL hebt.

(Dus @Mark Ziggo, als je mijn eerdere bericht nog leest, je hulp voor mij specifiek is inmiddels niet meer nodig. Wel zou het heeeeeel erg fijn zijn voor andere mensen die weten wat ze aanvragen het iets gemakkelijker te maken dit te regelen.)
@gertvdijk Je hebt geluk dat je via via een stap dieper hebt kunnen komen.
Maar ik heb begrepen dat het standaard niet kan, dan krijg je duizenden mensen die heen en weer blijven switchen en mogelijk niet goed weten waar dat alles toe dient en een enkeling die wel weet waar het over gaat en die vind zijn weg wel.☺
@gertvdijk Je hebt geluk dat je via via een stap dieper hebt kunnen komen.
Maar ik heb begrepen dat het standaard niet kan, dan krijg je duizenden mensen die heen en weer blijven switchen en mogelijk niet goed weten waar dat alles toe dient en een enkeling die wel weet waar het over gaat en die vind zijn weg wel.☺


Maar... nieuwe klanten hebben allemaal deze IPv6-situatie, toch? Inmiddels zitten we volgens de statistieken op ongeveer ~ 27% IPv6 adoption rate bij Ziggo in het Nederlandse deel van de Liberty Global AS (~ 40% over alle regio's van Liberty Global).
Voor meer info met linkjes naar de bronnen, zie deze Twitter thread.

Je hebt dus te maken met puur een vinkje in je klantprofiel op basis van je aansluitingsdatum (in mijn geval ~ maart 2017) of je wel of niet naar het IPv6-deel van het internet kan... en je kunt dat niet eenvoudig gelijktrekken met de situatie "van de buren" die zich nu aanmelden bij Ziggo met hetzelfde abonnement en wél bij die 27% horen zonder er naar te hoeven vragen.

Uiteraard begrijp ik dat er ergens een rem moet zitten om niet telkens heen-en-weer te schakelen. Iemand bij wie apparaat X niet werkt op de Connect Box vanwege IPv6, die moet het gewoon uit kunnen laten zetten, maar nu schiet het wel de andere kant uit. Als ik alleen met de eerstelijns helpdesk had kunnen praten, dan had ik als enige optie om eerst op te zeggen en vervolgens een hele nieuwe aansluiting aan te vragen. Dat is serieus besproken bij telefonisch contact... Koekoek.

Dan de nadelen van DS-Lite vs Full-DS en het niet kunnen port-forwarden. Dat roept Ziggo dan toch echt over zichzelf af. Blijkbaar krijg ik nu DS-Lite waar Full-DS mogelijk had kunnen zijn. Het lijkt mij technisch gezien alleen maar lastiger om CGNAT als onderdeel van DS-Lite te doen, hoor. Ik denk hierbij aan zaken als "aftapbaarheid"/bewijsvoering, mensen die bellen naar de helpdesk omdat ze geen port-forwards in kunnen stellen, etc.

Daarnaast vraag ik me echt af waarom IPv6 aan/uit (afgezien van keuze DS/DS-Lite) dit niet allemaal gewoon een setting is in je modem. Technisch gezien is het toch gewoon 1) route announces uit, 2) DHCPv6 voor PD uit, 3) DNS server advertering via DHCP naar IPv4-varianten zetten - dat levert ook een IPv4-only situatie op het LAN van de klant. Dat kan allemaal lokaal in het modem zelf, als je het mij vraagt.
(De situatie "bridged" is al apart op zichzelf en heb ik even niet meegenomen hierin.)
Reputatie 7
Badge +7
Ik hoop dat het niet intern tegen gehouden wordt. En dat je niet teveel van de huidige implementatie verwacht. Voor zover ik het heb kunnen volgen is de werking anders dan je verwacht bij een standaard ipv6 aansluiting.

Informatie van Ziggo kan nog wel een beetje beter. Mij werd in ieder geval niet gemeld dat mijn nieuwe modem ipv6 had en actief was.
Case.

Enkele dagen geleden overleed mijn Tecnnicolor 7210 (met pilot Dual Stack Firmware).
Vervanger is een Arris ConnectBox.
Na installatie heb ik Dual Stack Firmware. Dat was ook mijn verwachting, op grond van wat ik hierover weet.

Dual Stack kan alleen in voormalig Ziggo gebied + als je abonnee was voor april 2017.
Bij een vervanging door een ConnectBox gebeurt het kennelijk automatisch.
Om het op een bestaande CB voor elkaar te krijgen heb je een Moderator nodig of een toevallige servicemedewerker die van de hoed en de rand weet.

https://community.ziggo.nl/internetverbinding-102/full-dual-stack-op-ziggo-connectbox-28720#post288305
@gertvdijk IPv6 werkt nog niet zoals je dat volgend de specificaties mag verwachten.
Ziggo lijkt er nog niet geheel klaar voor en rolt allerlei soorten IP combinaties versies uit naar de modems op dit moment.
Technisch zit er nog heel veel verschil in de achtergrond in verschillende regio's die ooit samengevoegd zijn en dat is lastig.
IPv6 is nog vrijwel niet echt relevant, heel veel apparatuur en servers en internet staan nog niet op IPv6.
Ik weet niet of ik nu veel zou investeren nu het nog niet volledig te gebruiken is.
Ik vermoed dat er effectieve actie komt en gebruiksmogelijkheden, op het moment dat het echt relevant gaat worden voor consumenten en zakelijke klanten.
Ziggo moet met IPv6 bezig zijn voor de toekomst van alle klanten, als omschakeling van IPv4 naar IPv6 aan de orde komt. Zover is het nog lang niet.
Op korte termijn maakt wel/niet IPv6 voor een klant niet uit. Heel het Internet is over IPv4 bereikbaar. Soms ook over IPv6, naast over IPv4.
Vlekkeloos gaat IPv6 van Ziggo nog niet. Dat is jammer. Je zou er als klant niks van moeten merken. Klanten die niks merken van dat ze IPv6 hebben, bestaan wel.

Zodra een klant ogenschijnlijk wel te maken krijgt met een probleem met IPv6, wordt het al snel nogal technisch geneuzel om uit te zoeken of het inderdaad aan het hebben van IPv6 ligt. Soms is dat zo, soms niet.
Toevoeging.
Het bekendste 'probleem' met IPv6 is er bij IPv6 DS-Lite Firmware op de ConnectBox en je hebt Port Forwards nodig. Dat komt het meest voor. Dat kan niet bij DS-Lite van Ziggo. Standaard wordt dan teruggestapt naar IPv4-only.
Overgang van DS-Lite naar Dual Stack binnen fZiggo zou mogelijk moeten zijn bij een abonnee van voor april 2017. Dan heb je ook Port Forwards. Dit evt na een tussenstap naar IPv4. Een Mod kan hierbij helpen.
Reputatie 1
Ziggo moet met IPv6 bezig zijn voor de toekomst van alle klanten, als omschakeling van IPv4 naar IPv6 aan de orde komt. Zover is het nog lang niet.
Zover is het al lang wel! In februari 2011 was IANA door zijn IPv4 adressen heen en in september 2012 waren die van RIPE op. Ziggo heeft zelf nog wel wat op de plank liggen, maar wereldwijd gezien zijn de IP4 adressen gewoon op. De omschakeling van IPv4 naar IPv6 was 8 jaar geleden al aan de orde en had al lang voltooid moeten zijn. Die omschakeling had voltooid moeten worden vóórdat er niet genoeg IPv4 adressen meer waren om iedereen tijdens de overgang full Dual Stack te geven. Die toekomst waar Ziggo voor alle klanten bezig mee moet zijn is acht jaar geleden al begonnen. Toen al had Ziggo haar klanten er op moeten voorbereiden dat er niet genoeg IPv4 adressen zijn om iedereen een eigen publiek IPv4 adres te geven en dat we aan de IPv6 moeten. Ik ben over het algemeen heel tevreden met Ziggo, maar dit is iets wat ze veel te lang voor zich uitgeschoven hebben!
@m.vd.vlist
Afgezien van die van de grote jongens zoals Google, Netflix etc, zijn nog enorm veel Servers in de wereld geen Dual Stack. Er dus aan de kant van de aanbieders/dienstverleners ook nog een hoop te doen om omschakeling van IPv4 naar IPv6 naderbij te maken.

Ziggo/Liberty Global zit kennelijk nog ruim in z'n nog vrije IPv4 adressen. Je zou mogen veronderstellen dat daar zicht op is en naar gehandeld wordt.

Besparing op IPv4 adressen van klanten kan met IPv6 DS-Lite.
Dat gebeurt op de ConnectBox en op de MBXL. (Ook als de MBXL niet gebruikt wordt als Modem/Router is er een IP adres voor interaktieve TV-diensten).
Ziggo DS-Lite icm CGNAT staat geen Port Forwards toe, zodat er moet worden overgestapt naar IPv4 om dat te kunnen doen, evt mbv IPv4 UPnP. Om welk percentage het hier gaat is onbekend. Port Forwarding kan met een andere implementatie van DS-Lite/CGNAT, maar ik zie nog geen ontwikkeling in die richting.
Kortom: Wat het beleid rond IPv6 precies is, blijft duister. Of het verantwoord is idem.

Dat het allemaal veel te traag gaat, ben ik met je eens. Men leeft kennelijk graag gevaarlijk.
Misplaatst optimisme viert hoogtij. Niet alleen bij Ziggo.
Als een ISP z'n transitie-huiswerk goed zou doen, dan is het wachten op de rest van de wereld om omschakeling daadwerkelijk mogelijk te maken.
Dat gaat niet zomaar en het bevordert laksheid.

We zullen zien wanneer het schip strandt.
Reputatie 7
TL;DR, hoe kan ik het voor het familielid actief krijgen zonder te bellen?Stuur mij een privébericht met zijn of haar gegevens (klantnummer, adres en telefoonnummer), dan kan ik het regelen voor hem/haar.

@gertvdijk - Fijn dat het uiteindelijk gelukt is!
Reputatie 1
@hanh

Ik heb al tien jaar IPv6. Eerst via tunnels van SixXs en he.net en sinds medio
2016 native van Ziggo. Eerst een Ubee EVW321b en sinds zes weken een Arris Connectbox. Ik heb in Firefox de SixOrNot add-on geïnstalleerd. Daarmee kan ik zien of er via IPv4 of via IPv6 verbonden wordt. Tien jaar geleden was het nog magertjes maar vandaag de dag zijn het toch echt niet alleen de grote jongens wier website IPv6 ondersteunt. Het hangt er natuurlijk een beetje van af wat je surft, maar naar mijn beleving ligt het aantal websites dat ik bezoek en wat IPv6 doet boven de 70%. Ook hier in Nederland. De publieke omroepen doen IPv6. Veel webshops en websites van bloggers en vloggers ook. Tja, de site van Ziggo dan weer niet. 😞 Er valt aan de kant van de content aanbieders nog best veel te doen, maar het is toch voornamelijk de CPE waar nog het meest te doen is. Gelukkig is wat Ziggo aan de klanten aan nieuw spul levert nu allemaal IPv6 capable. Nu het nog aan zetten...

Dat Ziggo/Liberty Global nog ruim in haar voorraad IPv4 adressen zou zitten is
een veronderstelling waarvan ik sterk betwijfel of die wel klopt. Ze publiceren
er geen cijfers over. Begrijpelijk want dat is concurrentiegevoelige
informatie. Maar gezien het feit dat Liberrty Global al meer dan een half
decennium geen nieuwe adressen meer heeft kunnen krijgen van RIPE en ARIN en ze wereldwijd bijna alleen nog DS-Lite aan nieuwe klanten uitdeelt, denk ik dat de bodem van de schatkist nu toch echt in zicht is.

DS-Lite is altijd in combinatie met CGNAT. Dat is onderdeel van het DS-Lite
protocol en niet speciaal iets van Ziggo. Bij CGNAT wordt een IPv4 adres
gedeeld met meerdere klanten en dat staat port forwarding in de weg. Er zou van degenen met wie het adres gedeeld wordt, hooguit één klant bijvoorbeeld poort 80 geforward kunnen krijgen. Thuis servers draaien op IPv4 achter een DS-Lite aansluiting wordt lastig. Omdat ik aan zie komen dat DS-Lite op termijn onvermijdelijk gaat worden voor de meeste "gewone" klanten, heb ik mij voorbereid. Ik heb een account genomen bij Feste-Ip.Net. Wie maar één of twee poonten nodig heeft kan op die manier voor een paar Euro per jaar zijn systeem van buiten af toch bereikbaar maken voor hen die nog alleen IPv4 hebben.

Ik heb Feste-Ip.Net nog niet echt nodig gehad, ik heb immers Full Dual Stack.
Maar ik realiseer mij dat ik één van de gelukkigen ben. Dat velen het op
termijn met DS-Lite zullen moeten doen is naar mijn inschatting onvermijdelijk.
En voor wie thuis geen servers draait is het ook geen probleem.

Het gaat allemaal veel te traag, maar Ziggo is heus niet de enige die niet
opschiet. Bijna alle providers in Nederland kijken de kat uit de boom. Xs4All
is zo'n beetje de enige die wel aan de weg timmert en die zijn zaakjes wel voor elkaar heeft.

Maar wij (de klanten van Ziggo) mogen ook de hand in eigen boezem steken. Wij hebben nagelaten in voldoende getale lawaai te maken. Dus laten we ons ook maar eens horen. Nu het technisch mogelijk is met de ConnectBox IPv6 aan te zetten door "de IPv4 voorkeursregel op te zeggen", heeft het zin "lastig" te worden. Als er genoeg klanten om gaan vragen, is het een kwestie van tijd totdat de eerste lijns helpdesk de nodige instructie krijgt en de bevoegdheid om het ook te mogen uitvoeren.

Voor mij is het nog geen uitgemaakte zaak dat het schip gaat stranden.
Misschien wel, maar misschien is het nog niet te laat voor een koerswijziging.
We gaan het zien.

TL;DR, hoe kan ik het voor het familielid actief krijgen zonder te bellen?Stuur mij een privébericht met zijn of haar gegevens (klantnummer, adres en telefoonnummer), dan kan ik het regelen voor hem/haar.

@gertvdijk - Fijn dat het uiteindelijk gelukt is!


Beste Mark,

Mag ik jouw ook een privé bericht sturen? Ik voldoe volgens mij aan de technische voorwaarden (fZiggo, oud abbo, Arris Connect Box) en zou graag full dual hebben ivm server installatie en onderhoud. CGN werkt niet voor mij vanwege VPN naar huis en IP locks voor SSH toegang. Dan wil je geen gedeeld IPv4 :-)

Ik heb al heel veel geprobeerd, tot aan wisselen van merk Connect Box aan toe, maar telefonisch ben ik helaas nog niet verder gekomen.

Groeten,

Bas.
Reputatie 7
Hoi @Bas Mevissen, zo te zien had je in het verleden IPv6 DS-Lite en heb je nu een IPv4 only profiel. Als ik de voorkeur voor IPv4 only weghaal zal je modem terugspringen naar IPv6 DS-Lite en ik heb het vermoeden dat dat niet je bedoeling is.

Andere smaken heb ik helaas niet voor je op dit moment.
@Mark Ziggo Bedankt voor je antwoord. Kun je me uitleggen waar het verschil zit of je full stack of DS-lite krijgt? Want op zich voldoe ik aan alle criteria die ik hier gehoord heb.
@Bas Mevissen Even vast een stukje antwoord, daar ik niet weet wanneer Mark Ziggo hier weer terugkeert.

Full Dual Stack is een uniek IPv4 adres en een IPv6 adres.

Dual Stack Lite is een gedeeld IPv4 adres met anderen, waardoor je geen port forward kunt toepassen en andere directe instant blijvende verbindingen met IPv4 en een OPv6 adres.

Helaas is het kriterium oud-Ziggo ook niet altijd houdbaar, het hangt ook af van de locatie in oud-Ziggo, oud-Ziggo bestaat ook nog uit verschillende technische regio's, zoals ooit Casema, Essent enz. enz. enz., ik weet niet wat-waar-hoe in elkaar zit.
Reputatie 7
@Mark Ziggo Bedankt voor je antwoord. Kun je me uitleggen waar het verschil zit of je full stack of DS-lite krijgt? Want op zich voldoe ik aan alle criteria die ik hier gehoord heb.
Je noemde ook alle criteria die mij bekend zijn, maar we hebben eerder al gezien dat dat niet 100% klopt. Als ik de uitzonderingen bekijk heeft men bij introductie van IPv6 alle modems die géén IP voorkeur hadden gespecificeerd in onze administratie omgezet naar full-DS.
De modems die wel aan de bekende voorwaarden voldoen, maar altijd al IPv4 voorkeur hadden ingesteld in onze administratie zijn destijds niet omgezet en als ik die nu omzet vallen ze terug op DS-Lite.
@Mark Ziggo bedankt voor de uitleg. Ik heb geen zicht op wat er ooit is aangevraagd. Ik heb pas recent zelf gevraagd om DS. Dat zou toen volgens de helpdesk mdw kunnen. Maar dat bleek DS-Lite te zijn. Toen nog geprobeerd om met een Arris ipv de Compal te werken, maar geen verschil. Op zich goed, dat de profielen HW onafhankelijk zijn eigenlijk.
Maar goed, het blijft gewoon lastig.
Het lijk erop dat de wereld heeft gekozen voor IPv4 met CGN. Op mijn VodafoneZiggo 4g verbinding heb ik een niet-publiek ip adres op de interface. Het zou me eigenlijk niks verbazen als IPv6 straks gewoon weer wegkwijnt als de belofte die nooit waargemaakt is. Niet specifiek bij VZ, maar wereldwijd lijkt dit gaande. De IPv4 adresruimte is genoeg om iedereen via CGN IPv4 internettoegang te geven. Het lijkt erop dat IPv6 too little, too late is.
@Bas Mevissen Even vast een stukje antwoord, daar ik niet weet wanneer Mark Ziggo hier weer terugkeert.
(...)
Helaas is het kriterium oud-Ziggo ook niet altijd houdbaar, het hangt ook af van de locatie in oud-Ziggo, oud-Ziggo bestaat ook nog uit verschillende technische regio's, zoals ooit Casema, Essent enz. enz. enz., ik weet niet wat-waar-hoe in elkaar zit.


Ja, dit netwerk is een flinke verzameling legacy. Dat is ook niet zomaar om te zetten, want dan moet je een flink gebied in 1x omzetten. Terwijl er voor 99% van de gebruikers functioneel geen reden toe is. Dus dit blijft waarschijnlijk bestaan totdat het hele systeem legacy is.
@Bas Mevissen IPv6 komt er zeker aan, de IPv4 adressen zijn wereldwijd al op.
Alleen wat er nog bij de providers op voorraad ligt is beschikbaar.
Ziggo lijkt er nog genoeg te hebben voor al zijn klanten.

"Het lijk erop dat de wereld heeft gekozen voor IPv4 met CGN."
Dat is b.v. Dual Stack Lite en dan kun je geen port forward meer toepassen.
Dat gaat het zeker niet worden, want dan kun je geen gameboxen meer gebruiken en Remote Desktop en nog vele functies die je van buiten wilt bereiken zoals camera's en een NAS die je thuis hebt staan.
Die problemen zijn allemaal al opgelost, want je apparaten thuis hebben ook geen publiek IP en heel veel mensen in het buitenland hebben al DS-lite of CGN omdat daar de IP adressen op zijn. Daarbij gaat nog steeds ook binnenkomend verkeer over IPv4. Er komt ten opzichte van een publiek IP op de router alleen 1 stap tussen doordat het publieke adres naar de rand van het provider netwerk verschuifd. Met protocollen als uPnP wordt dat onzichtbaar opgelost. Of is er altijd een cloud server bij betrokken, waardoor geen port forwarding meer nodig is.
Reputatie 5
Badge
Kan iemand van Ziggo wellicht ook uitleggen waarom IPv6 met DS-Lite in bridge mode niet gewoon wordt aangeboden? Ik heb in principe niet eens zo'n behoefte aan een IPv4 WAN IP, maar ik wil echt absoluut niet een modem in router mode hebben draaien. Dat is de enige reden dat ik mijn "Connect Box" naar IPv4 heb laten terugzetten; het kunnen hebben van bridge mode.

Maar als ik een bridged IPv6-verbinding zou kunnen hebben (als in, geef mijn eigen router een /56 en laat die Connect Box alleen maar wat QAM-golven naar ethernetpakketten omvormen), was ik tevreden. Het enige dat ik dan even moet configureren is (in fUPC-gebied) 2001:730:2000:2::31 als AFTR en ik ben klaar. Waarom wordt er door Ziggo steeds net gedaan alsof DS-Lite router mode zou vereisen?

Iedere goede consumentenrouter (en zeker OpenWrt en pfSense) kan gewoon DS-Lite, en het enige dat Ziggo hoeft te communiceren (ergens op een webpagina die over IPv6 te bereiken is) is het IP-adres van de AFTR, al kan je dat zelfs meegeven in IPv6 RA's.

@Mark Ziggo Kan je dit wellicht eens navragen? Ik zou dit echt dolgraag willen testen, en het kan toch bijna niet anders dan dat mensen van jullie NOC hier ook testers voor zoeken voor als de ACM straks vrije modemkeuze gaat verplichten?
Reputatie 7
@Mark Ziggo Kan je dit wellicht eens navragen? Ik zou dit echt dolgraag willen testen, en het kan toch bijna niet anders dan dat mensen van jullie NOC hier ook testers voor zoeken voor als de ACM straks vrije modemkeuze gaat verplichten?
Waarom een modem met IPv6 niet in bridge kan staan is mij onlangs uitgelegd, maar ik zou het niet precies na kunnen vertellen want het was een erg technisch verhaal.

Wat ik er in Jip-en-Janneke taal van heb onthouden: Als we nu een modem in bridge op IPv6 zouden hebben staan heeft die toegang tot een aantal interne systemen die niet voor klanten beschikbaar mogen zijn (i.v.m. security/privacy van andere klanten). Pas als dit technisch geregeld is zal bridge modus ook i.c.m. IPv6 profielen mogelijk worden. Daar is nog geen planning van bekend.
Reputatie 5
Badge +3

@Mark Ziggo Kan je dit wellicht eens navragen? Ik zou dit echt dolgraag willen testen, en het kan toch bijna niet anders dan dat mensen van jullie NOC hier ook testers voor zoeken voor als de ACM straks vrije modemkeuze gaat verplichten?Waarom een modem met IPv6 niet in bridge kan staan is mij onlangs uitgelegd, maar ik zou het niet precies na kunnen vertellen want het was een erg technisch verhaal.

Wat ik er in Jip-en-Janneke taal van heb onthouden: Als we nu een modem in bridge op IPv6 zouden hebben staan heeft die toegang tot een aantal interne systemen die niet voor klanten beschikbaar mogen zijn (i.v.m. security/privacy van andere klanten). Pas als dit technisch geregeld is zal bridge modus ook i.c.m. IPv6 profielen mogelijk worden. Daar is nog geen planning van bekend.


@Mark Ziggo Dat is voor het eerst dat ik dit lees! Dank voor deze info.

Inhoudelijk snap ik het echter niet. Diezelfde adressen zou ik dan toch ook kunnen benaderen als mijn modem in router-mode staat?????

Jammer dat die planning nog niet bekend is. Kennelijk heeft dit bij Ziggo dus geen prioriteit.

Reageer