Alles over de Ziggo Wifiboosters

  • 28 november 2018
  • 9 Reacties
  • 4759x Bekeken

Reputatie 7
We vragen tegenwoordig meer dan ooit van onze wifiverbinding. In bepaalde gevallen is 1 wifipunt in huis niet voldoende. Wanneer het wifisignaal een groot oppervlakte of meerdere verdiepingen moet overbruggen, dan heeft je modem vaak wat hulp nodig. Dit los je op met een Ziggo Wifibooster, want op deze manier creëer je op de plek waar je het nodig hebt een extra wifipunt. Zo is je gehele huis voorzien van wifi door een samenwerking van ons modem en de Wifibooster. Hier vind je alle informatie op een rijtje.

Welke Wifiboosters zijn er?
Aangezien niet elk huis hetzelfde is hebben we 2 verschillende opties. Een bedrade en een draadloze optie zodat een goede wifiverbinding voor iedereen realiseerbaar is.

Wifibooster via internetkabel:Heb je al een internetkabel in huis, of kun je deze aanleggen? Gebruik deze dan om je Wifibooster mee te verbinden. Een goede en gemakkelijke oplossing voor snelle en stabiele wifi.
Wifibooster via stopcontact:Wil je geen internetkabel gebruiken? Installeer dan eenvoudig een Wifibooster via het stroomnetwerk. Je wifi is wel minder snel dan met een internetkabel. Je hebt met deze optie geen gedoe met kabels, wel zo makkelijk dus.
Wat kost zo’n Wifibooster?
Beide Wifiboosters mag je 30 dagen kosteloos testen. Bevallen ze niet? Laat het ons weten en je krijgt je geld terug. Je kan een Wifibooster kopen of huren. In beide gevallen betaal je niks apart, maar zie je het bedrag terug op je maandelijkse factuur.

Wifibooster via internetkabelKopen: Voor deze Wifibooster betaal je eenmalig €59 euro. De Wifibooster is na koop van jou.
Huren: Je huurt deze optie voor €1 euro per maand. Wanneer je voor de optie huren kiest heb je de Wifibooster in bruikleen. Na opzegging van de optie, of na het beëindigen van je abonnement stuur je de booster weer terug.

Wifibooster via stopcontactKopen: Voor deze Wifibooster betaal je eenmalig €99 euro. De Wifibooster is na koop van jou.
Huren: Je huurt deze optie voor €2 euro per maand. Wanneer je voor de optie huren kiest heb je de Wifibooster in bruikleen. Na opzegging van de optie, of na het beëindigen van je abonnement stuur je de booster weer terug.


Hoe bestel ik een Wifibooster?
Dat doe je eenvoudig via deze pagina voor de Wifibooster via internetkabel en dat doe je via deze pagina voor de Wifibooster via stopcontact. Daar vind je ook alle informatie nog eens zodat je alles overzichtelijk hebt.

Handige links:
De Ziggo Power Promise
Inloggen op je Wifibooster

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

9 Reacties

Reputatie 7
Mooi info!
Misschien nog een leuk cadeau voor tijdens de Kerstdagen 🙂
Badge
Hallo Michael Ziggo, zou jij eens kunnen kijken wat de oorzaak kan zijn van mijn probleem.

https://community.ziggo.nl/internetverbinding-102/mac-adres-filtering-wifi-booster-ziggo-netwerkkabel-werkt-niet-34984

Het probleem blijft zich voordoen dat 1 wifi speaker toch verbinding blijft maken met de Wifibooster ondanks dat ik Mac adresfiltering ( deny ) heb aangemaakt voor alle wifi speakers en de transmit power op low heb staan. Zodra ik bemerk dat de SSID signaal kwaliteit van de betreffende speaker op slecht staan dan log in ik op de Wifibooster en is het betreffende mac adres weer verbonden met de Wifibooster. Als ik vervolgens de Mac filtering aanklik en op enable all druk verbreekt de wifi speaker weer de verbinding.

Het lijkt alsof de Wifibooster de filtering niet onthoud en daardoor toch connectie maakt.

Alvast bedankt voor het meedenken.

ps dit is de derde wifibooster waar ik dit op verschillende locatie mee bemerk.

Groet,

Rob
Reputatie 5
Badge +4
@Michael Ziggo graag doe ik een suggestie (ook voor de connectbox) het zou leuk zijn als er iets meer aandacht gegeven word aan het gast netwerk. Bv in de vorm van snelheidslimieten. En dan door te voeren in de Wifibooster.
Kan een wifibooster ook buiten?
Reputatie 5
Badge +4
@Aletje als in waterdicht... Nee.

Je kan hem wel vlak bij de buitenmuur plaatsen bv.
Oh ja in de garage bv. Bedankt.
Reputatie 5
Badge +4
@Aletje ja als die droog is kan dat wel hoor.
Het zou prettig zijn als met de huidige nieuwbouw in RijswijkBuiten rekening wordt gehouden dat draadloos signaal bijna nergens doorheen komt. Huis bestaat uit 3 dubbelglas, extra isolatie in de muren en hoop slangen in de vloeren als warmtebron. Dus voor mij zou betekenen dat ik voor elke etage 1 of meerdere WiFi boosters nodig zou hebben.
Dit probleem is niet alleen met ziggo maar ook met collega providers. Zijn hier goede oplossingen voor?
@jh_balster
Goed geisoleerde buitenmuren en 3 dubbel glas hebben geen invloed op je Wifi dekking in je huis. Binnenmuren en vloeren tussen verdiepingen wel.
Het is aan te bevelen Wireless alleen te gebruiken voor Phone, Tablet of Laptop als je ermee gaat wandelen. Voor de rest zorgen voor voldoende met UTP Ethernet bekabele aansluitingen. Kan bij nieuwbouw mooi vooraf geregeld worden, toch? Achteraf is wat lastiger.
Dat is een aanpak van je netwerk zonder kans op gedoe, waar niemand op zit te wachten.