Beantwoord

Kan Ziggo voor mij uitzoeken of een e-mail naar mij is verzonden?

  • 7 februari 2019
  • 26 reacties
  • 3172 keer bekeken

Besten,

Iemand beweert in december jl. een e-mail naar mij te hebben verzonden.
Deze heb ik echter nooit ontvangen en ik vraag mij af hoe ik kan achterhalen of de e-mail naar mij is verzonden..
Weet iemand of dit uberhaupt mogelijk is en bijvoorbeeld Ziggo door middel van logfiles kan achterhalen of er vanaf een bepaald e-mailadres een bericht naar mij is verstuurd?
Heeft iemand hier ervaring mee?
icon

Best beantwoord door johanneslol 8 februari 2019, 00:05

Nee dit is niet terug te halen, tenzij de persoon de originele email nogmaals verstuurd. Deze komt bij de persoon dan ook in de verzonden items te staan.
Bekijk origineel

26 Reacties

Reputatie 7
Dit is een moeilijk te achterhalen proces. Als,je weet wat voor mail het is, dan zou je de persoon zelf kunnen vragen vooreen 2e mail.

Je zou in de ongewenste mail kunnen kijken of Spam of de mail er bij staat.

Probeer ook eens email met ander account te sturen naar het account waar het om gaat.
Kijk in je webmail in de spam map of je de mail daar ziet staan: https://mail.ziggo.nl/appsuite
Reputatie 4
Badge +4
Wellicht kan die persoon het nog een keer verzenden... maar dan vanuit de verzonden items. Dus met de originele header. Heb ik meegemaakt. Nooit meer wat van gehoord.
Nee dit is niet terug te halen, tenzij de persoon de originele email nogmaals verstuurd. Deze komt bij de persoon dan ook in de verzonden items te staan.
Allen,

Dank voor de reacties/tips.

Ik ga dit verder uitzoeken.
Besten,
Nogmaals bedankt voor alle reacties. Het lijkt me goed om mijn casus beter toe te lichten.
Een leverancier beweert mij een offerte gemaild te hebben waarin een bedrag genoemd wordt voor een klus. Ik heb de mail nooit gezien en moet nu een bedrag betalen dat hoger is dan hetgeen ik voor ogen had. Cruciaal is nu dat de leverancier mij de bewuste mail - op mijn verzoek - alsnog heeft gestuurd maar ik wil 100% zekerheid dat de mail niet achteraf in elkaar is gezet en dus echt in het verleden al een keer is verstuurd. Wellicht dat ik het toen over het hoofd heb gezien en ook heb gedeleted.
Mij lijkt het dat Ziggo voor mij - op basis van logfiles - kan nagaan of er op een bewuste dag een mail door de leverancier naar mij is verstuurd. Ik zoek dus naar bewijs waar de leverancier helemaal geen rol speelt.
Lang verhaal kort: Ziggo kan dit achterhalen omdat ze wettelijk verplicht zijn om mailverkeer vast te leggen en te bewaren. Echter: deze informatie wordt niet gedeeld met klanten maar alleen met autoriteiten (justitie en opsporingsdiensten) als die daar om vragen.
Deze informatie heb ik onlangs gekregen van Ziggo.
Het antwoord op mijn vraag is dus wel degelijk te geven maar alleen niet op mijn verzoek.
Nogmaals bedankt voor jullie goedbedoelde opmerkingen.
Reputatie 4
Badge +2
@suriman Natuurlijk staan er op mailservers log files waar men terug kan zien wanneer vanaf wie aan wie mails verzonden zijn.
En dat kan men ook terugzien.

Ziggo heeft zelfs een bewaarplicht enz.

Dus ja alles kan.
Wil men is een andere vraag!

Mogelijk kost het geld, en ik weet zo 123 niet uit mijn hoofd hoelang bijv die bewaarplicht is.

Je leverancier indien via een eigen server van deze of maildienst kan dit ook opvragen aan zijn kant.

Wij hebben voor klanten wel vaker aan zo 'n verzoek voldaan, simpel neen zeggen en afwinpelen dat het niet mogelijk zou zijn in incorrect!

Jou gekregen reply van Ziggo zegt al meer.

Echter daar je klant bij hen bent en het ook over jou mails gaat is privacy geen isseu en snap ik dan weer niet.
Ik weet niet of men juridisch bij Ziggo een plicht heeft al dan niet tegen vergoeding zulke info aan hun eigen klanten te verstrekken. ( Algemene voorwaarden kunnen dan zoiets niet uitsluiten)
Als het om veeeel geld gaat en de moeite waard voor jou een jurist een verzoek bij Ziggo in laten dienen. ( ze impliceren zelf op hun site dat er altijd een backup is bij Ziggo mail en imap loze reclame leus dan? )

Eigenlijk zouden backups en archivering van mails ook bij Ziggo zulk soort zaken moeten oplossen neen dus en mede daarom heb ik volgende post eerder geplaatst.

https://community.ziggo.nl/e-mail-103/met-ziggo-mail-en-imap-altijd-een-backup-is-best-misleidend-pas-op-36993


Tenzij je zelf je e-mailberichten verwijdert natuurlijk. daar zijn dan de log files voor
Reputatie 4
Badge +2
@suriman

Indien het om privemail adres gaat kan het zo maar zijn dat je een aanvraag conform nieuwe privacywet in kan dienen, hierin om alle gegevens vragen die Ziggo waar dan ook ergens van jou heeft, duidelijk ook verwijzen naar log files enz. dat je zonder die data geen genoegen neemt vooraf mededelen scheelt een keer heen en weer gedoe

Ben benieuwd of en wat daar uit kan komen?
Reputatie 4
Badge +2
@suriman en andere lezers hier dit kan misschien helpen zowel voor juridische als technisch problemen.
Dus afhankelijk hoever Ziggo wel degelijk wel of niet wil meewerken en over wat voor bedrag het gaat..

Vanuit de privacy wetgeving en recht op inzage:
Volgens mij zeggen wij hetzelfde. U heeft recht op uw persoonsgegevens,
dus ook uw logs. Ziggo moet dit faciliteren als u erom vraagt. Het
lastige is natuurlijk hoe je dat voor elkaar krijgt als ze nee zeggen.
Volgens de AVG kunt u dan naar de rechter. Maar dat is natuurlijk weer
een dure grap voor een logfile.


Dit via https://www.iusmentis.com/ ik hoop dat ik het hier mag quoten heb het niet gevraagd dus vandaar de link naar de site erbij. Indien niet dan sorry

Wanneer ze niet mee willen werken is er nog de https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-indienen-bij-de-ap
Reputatie 4
Badge +2
De aanpassing om misverstanden te voorkomen, ik had nog even expliciet met een voorbeeldje deel log text mailserver nagevraagd! 😉

Beste,

De AVG zegt dat u recht hebt op een kopie van de persoonsgegevens. Dat
is dus niet letterlijk hetzelfde als de originele logfile, want daar zal
meer in staan dan úw persoonsgegevens. Maar enkel een samenvatting geven
die niet alle informatie bevat, is niet toegestaan.

U mag alles dat ik mail, herpubliceren waar u wilt. Gelieve de tekst
niet aan te passen, ook niet om in te korten.

Met vriendelijke groet,

Arnoud Engelfriet https://www.iusmentis.com/
Reputatie 4
Badge +2
Dus mogelijk gericht vragen naar de gegevens welke datums en data met jou ip / naam / emailadres in en uit de systemen zijn gegaan en wat er nog is, zo ook aan wat er in backups zou moeten zijn. enz.

Zo gericht mogelijk gelijk in begin van wat je wilt weten.
Zo compleet en gericht mogelijk als je alles wilt weten wat er is en men dient te geven.

Over e.a. juridisch of technische termen teksten enz kan je hulp vragen aan specialisten.
Reputatie 4
Badge +2
Wel is het zo dat indien je bijv een VPN ip gebuikt, en dit mogelijk niet daar zichtbaar is gekoppeld aan je account / emailadres dus persoonsgegevens enz. ...

Theorie en gissen, wij weten niet wat Ziggo waar wel of niet kan hebben staan en inzien.
Reputatie 7
Badge +17
@Zpiep Ik denk dat je wat email betreft weinig kans maakt omdat dat communicatie is tussen 2 (externe) partijen waarvan beide partijen (nog los van briefgeheim) recht hebben op privacy..
Het verstrekken van emaildata van een ontvangen email aan de ontvangende partij zou dan ook direct een inbreuk zijn op de privacy van de, in dit geval, zendende partij. Je verstrekt daarmee immers ook meteen gegevens over waar, wanneer en naar wie iemand anders een email verzonden zou hebben.
Reputatie 4
Badge +2
Is een communicatie met bedrijf dus AVG is dan wat anders.
Eigen mail die je al had kunnen hebben en waar iets fout gegaan is, zijn overigens eigen persoonsgegevens. Maakt niet uit of er iets van een ander in staat dacht ik, want dat en die inhoud enz was reeds bewust aan je verzonden door die partij.

Bij particuliere mails aan bedrijven zou dit een rol kunnen spelen indien die bedrijven dat niet goed in hun AVG hebben vastgelegd
Reputatie 7
Badge +17
Dat zou op kunnen gaan als het een door Ziggo verzonden mail betrof en zover ik begrijp is dat niet het geval.
De mail is door een extern bedrijf verzonden dus Ziggo mag sowieso al niet weten wat er in betreffende mail staat vanwege briefgeheim.
Mailservers houden meen ik wel enveloppe en header info in een log, maar er is nergens iets te vinden dat dat onder de AVG zou vallen. Verder tonen dergelijke log entries alleen aan dat er "een" mail verzonden is naar een bepaald emailadres, maar niet wat voor mail. Net zo goed als een track en trace geen waterdicht bewijs hoeft te zijn dat je bijvoorbeeld je mediabox hebt teruggestuurd. Je zou net zo goed een lege doos of baksteen gestuurd kunnen hebben. Hetzelfde voor de mail.

Maar aangezien het bedrijf aangeeft de mail verzonden te hebben, lijken zij mij dan ook de aangewezen persoon om dit aan te tonen. Zij beschikken nl ook over hun eigen verzonden items en serverlogs.
Reputatie 4
Badge +2
Dat er mogelijk niet voldoende in staat is weer wat anders ( hij wil alleen maar weten of en wanneer) maar als in logs dus header met emailadres van bijv jou staat is dat logdeel dus een persoonsgegeven an sich.

Ook al staat dat niet beschreven en is het niet te vinden lees en scrol even wat naar boven.

AVG is nog nieuw en niet helemaal klaar en duidelijk , emailadres is een persoonsgegeven an sich indien van persoon dus waar dat staat kan.....

Verzonden items en server logs kan men bijna geheel zo maken als men wil, kost alleen wat tijd, .


IN weze zijn naar mijn mening overal waar je persoonsgegevens voorkomen, persoonsgegevens. ( emailadres kan er zo 1 zijn)
Die staat ook in log files en backups en andere via bewaarplicht zaken.
Wat en hoe er verder bij inzage wel of niet bij zou moeten is mijns inziens te wazig beschreven dat klopt. ( of ook niet als men het erg eenvoudig wil houden wat mogelijk ook kan)

Uw emailadres komt die datum en tijden op volgende manier voor volgende doeleinden in onze log files ( die voldoen aan veilig zijn en beperking hebben van toegang enz) voor ......

U naam, uw ip, uw emailadres komt bij ons in volgende list die en die datum voor ten behoeve van een blokkade enz....

Is dat bijv. voldoende, teweinig of gaat dit tever is mij natuurlijk ook 1 vraag?
Ben geen jurist...😉
Reputatie 7
Badge +17
Blijft het punt dat dit niet onder de AVG van Ziggo valt maar van de verzender. Ziggo is in deze doorgeefluik net als PostNL voor een brief.
Je kunt dus wellicht wel logs opvragen (mogelijk tegen betaling) maar ze niet opeisen op grond van AVG.

Blijft de vraag waarom de verzender niet benaderd wordt om te bewijzen dat zij iets verzonden hebben. In geval reguliere post ligt de bewijslast ook bij de persoon die aangeeft iets verstuurd te hebben en niet bij de ontvanger. En als de verzendende partij volhoudt dat er iets verzonden is, lijkt het mij ook geen probleem om daar bewijs van te vragen in de vorm van een full header van hun mailserver. Want zij moeten die gegevens wettelijk, buiten de AVG, ook bewaren voor bijvoorbeeld het OM.
Reputatie 4
Badge +2
UH maakt niet uit als Ziggo op Ziggo servers en systemen persoons gegevens van iemand heeft geld daar AVG voor ,

Dus mag en heeft men inzage recht bij die partij, in weze als ik een mail naar een Ziggomailadres verzend, zou ik daar mijn emailadres een persoonsgegeven is info op kunnen vragen bij Ziggo.
Hoe beperkt men wel of niet kan en wil geven is iets totaal anders, daar moeten dan de juristen maar naar kijken.

Mijn emailadres is opgeslagen ten behoeve van iets ook op een Ziggo server, mijn emailadres is een persoonsgegeven. dan verder is afwachten bedoel ik met nog wazig.

Kan wel zijn dat aan wie ik verzend die partij een wel overeenkomst heeft met Ziggo en AVG indien Ziggomail adres is dat zo, Ziggo verwerkt enz kan alles veel dieper gaan hoeft het niet maar kan wel.

De zender heeft men benaderd maar dat vertrouwd men niet, bewijzen zoals ik aangaf aan die kant kan men .... zo men het wil.

Maar ook hier gaat alles tever ik beschreef eventuele mogelijkheden en heb daarvoor e.a. aan jurist gevraagd , zie de teksten van deze daar kan men verder vragen enz. indien nodig.

De aanpassing om misverstanden te voorkomen, ik had nog even expliciet met een voorbeeldje deel log text mailserver nagevraagd! 😉

Beste,

De AVG zegt dat u recht hebt op een kopie van de persoonsgegevens. Dat
is dus niet letterlijk hetzelfde als de originele logfile, want daar zal
meer in staan dan úw persoonsgegevens. Maar enkel een samenvatting geven
die niet alle informatie bevat, is niet toegestaan.

U mag alles dat ik mail, herpubliceren waar u wilt. Gelieve de tekst
niet aan te passen, ook niet om in te korten.

Met vriendelijke groet,

Arnoud Engelfriet https://www.iusmentis.com/De rest van mij kant vragen en voorbeelden uit bijv log file maar ook dus wel veel meer af moeten geven die discussies gaan in DLD veel verder dan NL en ook dieper.
Daar gaat het dus wel over de samenvattingen en opmaak en wat er minstens in zou moeten staan naar men verwacht.
Ga ik hier niet posten dan schrikt men bij Ziggo en NL een hoedje. 😉
Reputatie 7
Badge +17
Persoonlijk vindt ik de opvatting van Arnoud al ver gaan. De AVG rept nl zelf met geen woord over logfiles. Op zich wel een leuke loophole want dan kun je van elke site die je bezoekt en elke (bedrijfspc) waar je bv een RDP verbinding probeert op te zetten, uittreksels uit de firewall en windows log eisen, want beide slaan je IP adres op en zouden dan ook gelijk onder de AVG vallen.
Prima manier om iets makkelijker in een systeem in te breken.
Reputatie 4
Badge +2
Persoonlijk vindt ik de opvatting van Arnoud al ver gaan. De AVG rept nl zelf met geen woord over logfiles. Op zich wel een leuke loophole want dan kun je van elke site die je bezoekt en elke (bedrijfspc) waar je bv een RDP verbinding probeert op te zetten, uittreksels uit de firewall en windows log eisen, want beide slaan je IP adres op en zouden dan ook gelijk onder de AVG vallen.
Prima manier om iets makkelijker in een systeem in te breken.Hij schrijft ook ( was na aanleiding van hier en vb log file en link naar artikel in duitse it vakpers) dat het juist niet de log files zelf hoeven te zijn. Zo ook niet de gehele inhoud.
De strekking is ook omdat in NL e.a. niet uitdrukkelijk genoemd is zoals bijv logfiles, waar jouw persoongegevens instaan moet men inzage geven. Maar dus niet in kopie log file, wel in wat er op welke manier van jou staat, waarvoor dit gebruikt en mogelijk hoe wie er meer toegang toe hebben enz enz.

Zijn hier in DLD complete voorschriften voor het voorbereiden van info;s uit it systemen ten behoeve inzage verzoek.

Dat is nog steeds in ontwikkkeling en zal nog wel e.a. aan boetes en recht zaken geven voor dit gezet is , zo ook wijzigingen.
Nu is er al zoiets als men/bedrijf aan kan geven dat het overmatig veel werk en kosten geeft kan men er onderuit komen, yup jij weet net als ik dat in IT automatisch of via scriptje zoeken in log en daar samenvatting uit halen simpel is, dus daar zal zo een excuuus niet op gaan.

Waarom de inzage allemaal handig zou kunnen zijn o.a.:

OOk blunders of fouten die dan ineens zichtbaar worden , ho even iedereen mag van mij fouten maken is menselijk maar ga dit dan oplossen en vriendelijk mee om enz.

Waarom ik het aanhaal is zo kan men achter meer info's komen om bewijzen te verzamelen en wel ergens storingen op de juiste plaats op te laten lossen met zomin mogelijk tijdsverspilling als kastje naar de muur verwezen worden.

Contact momenten die ontkend worden bij aansprakelijkheid of vergoeding niet geleverde diensten., afspraken enz.

Zo ook kan bij "download / streams" indien je zeker bent dat die niet via jou aansluiting zijn gelopen je mogelijk meer tegenbewijs verzamelen, heb zoiets een keer bij de hand gehad aan moeten en kunnen tonen dat de pc's enz niet in gebruik waren enz.

Ik heb zelf meermaals ook al voor AVG wetje met succes om e.a. achteraf weer in orde te krijgen van inzage recht op juist en correct zijn persoonsgegevens gebruik gemaakt. Daarna komen dan ineens had niet zo gemogen , we weten niet waar dat vandaan kwam, ok uit coulance, en meer van dat soort geneuzel een echte schriftelijke sorry en toegeven dus niet, alleen waren de problemen best wel snel opgelost ineens.

Verder ook hier handig:
Men laat namelijk wat filesharing betreft diensten meesnijden en protocoleren tot in detail om "schade" te kunnen claimen en de rechter zegt best vaak dat dit in orde is hier in dld, maar het klopt bewezen lang niet altijd.
2 bewijzen hadden alleen wij al, dus er was niemand en alles stond uit, ander was aangeschreven met andere naam wel op dit adres en die vanaf een ip wat niet in ons gebied verdeeld wordt enz. ( let wel zelf dus verkeerd beschuldigd worden kost geld om via advocaat briefje te sturen en ervan af te komen, je raad het al is hier big bussines wat juristen en advocaten betreft die elkaar aan het werk houden de grootste lobby en netwerk in politiek hebben hier om dat in stand te houden)

Het is namelijk lopende band werk , precies dat wat nu in nl met fireworks is download en Ziggo ip's die kijken gewoon e.a. van de volgens mij reeds miljarden abmahn industrie hier af.

Dus niet alleen maar of je persoonsgegevens juist zijn en wat men er wel of niet mee doet, maar ook om jezelf beter te informeren en sterker te staan bij problemen kan zoiets handig zijn.

Net zoals WOB verzoeken e.a. op kunnen leveren, als men niet teveel wat eigenlijk niet zou mogen zwart maakt.

Wat ip adres blijft het wazig, yep bij opslaan dient men dat te melden en ook waarvoor AVG regels enz, maar bij opvragen zou je toch sterk moeten bewijzen dat jij die tijden alleen toegang had tot dat IP ( alleen jij dat ip kon gebruiken), dus andersom hiermee recht op inzage persoonsgegevns zal gelijk weer lastig zijn. 😉


Bij download Ziggo klanten fireworks ben ik benieuwd als downloaders bij Ziggo zelf inzage in persoons gegevens Ziggo vragen log files info bewaarplicht delen enz,
Of ze dan daarmee weer aan kunnen tonen dat er wel meerdere op dat moment op die aansluiting ziggo klant connected waren.
En ook of en welke gegevens wanneer Ziggo aan fireworks heeft gegeven indien ze dat gaan of moeten doen
Zoja moet ( DLD) de aansluithouder aan kunnen tonen bijv dat de personen die ook van de aansluiting gebruik maken een instructie hebben gehad dat bijv filesharing niet mag ( JAAAA zover en nog verder gaat het hier) ook je kids dus en dat je als ouder goed oppast hoor enz enz, kan je dat, hoef je familie niet te beschuldigen en kan je er mogelijk bij de ene rechter onderuit komen bij de andere weer niet.

We hebben het hier geloof ik over opvragen info en bewijs verzonden mail, wat dan uitgekomen is op mogelijk e.a. via recht op inzage persoonsgegevens en log file infos.😉

Daarna offtopic AVG mogelijkheden recht op inzage persoonsgegevens in meer gevallen handig kunnen zijn dan je 123 zou denken.
Reputatie 7
Badge +17
ik heb vandaag eens gebeld met de Autoriteit Persoonsgegevens en het grappige feit doet zich voor dat zij het zelf ook niet zo 1-2-3 weten. Normaal gesproken valt alle info die herleidbaar is naar een persoon, onder de AVG, maar er is kennelijk niet echt stilgestaan bij logfiles en de mogelijke problemen daarbij.

Wat ze wel aangaf is dat Ziggo een eigen Functionaris Gegevensbescherming heeft die misschien iets weet en anders adviseert ze om een klacht in te dienen omdat er ook nog helemaal geen jurisprudentie is over verplichte inzage van logfiles.

Overigens hoeft een emailadres niet altijd onder de avg te vallen.

Zelf denk ik dat je uiteindelijk gewoon een entry krijgt waarin staat dat er op x-x-2019 op xx:xx een mail afgeleverd is aan de server voor emailadres xx@xx.xx
Dit zonder afzender (want dat valt buiten de AVG) en uiteraard zonder topic/body.

Dus de vraag is dan of je er uberhaupt iets mee kan, want je krijgt waarschijnlijk ook alle spam entries etc in de log.
Reputatie 4
Badge +2
Wat je krijgt of niet krijgt daar is het juist spannend.
Want al krijg je niets mag dit niet, teweinig ook niet.

Wat is teweinig daar weet men het ineens niet meer, dat is waarom ik begonnen ben met dat van AVG recht op inzage te posten, en uit te breiden naar meer mogelijkheden die dat tooltje kan bieden hihi.

Het komt dus nu pas door bij sommige in NL zoals de uitvoerende en handhavende Autoriteit Persoonsgegevens dat er veel onduidelijk is gek he, wetten die door politiek gemaakt zijn zelden eenduidig en compleet zijn?

Ik kon dit voorspellen omdat in DLD men hier wel dieper op deze zaken ingaat.

Het is wel zo dat men mogelijk e.a. kan "inzien" wat men voorheen niet aan gedacht heeft, en men dus veel zorgvuldiger met persoonsgegevens om dient te gaan overal dan in eerste instantie in nl gedacht.
Leuke is men kan dus wat betreft info's service en support dienstverlening elk contactmoment waar ... minstens wat basis gegevens opvragen, dus ontkennen ik heb dan en dan gebeld gemeld enz dat dit niet bekend is zou dan eigenlijk niet of minder voor moeten gaan komen.
Kastje naar de muur sturen kan hiermee mogelijk als men beetje meer hardnekkig is ook opgelost gaan worden.
In elk goed CMS support system is dit overigens echt wel goed geregeld zover ik weet, dus kan de support ook bij ZIggo hiermee alleen maar beter worden. ( indien men de medewerkers goede begeleiding geeft hoe dat in te vullen)

Emailadres niet altijd onder avg, klopt maar daar moeten beide partijen dan wel e.a. aan tonen dat het wel of niet, en voor welke toepassing wanneer die emailadressen dan vastgelegd worden, verzameld zijn enz.

Je moet overigens dat kan ook lastig zijn wel aan kunnen tonen dat het jou emailadres is ofcourse, daarom zijn gehackte emailadress account zo interresant omdat ID fraude dan nog makkelijker kan zijn.
Men kan dan bijv. trachten aan te tonen kijk in kan in dat emailadres account inloggen dus kan alleen maar van mij zijn...😉
Reputatie 7
Badge +17
Ik begin de discussie eigenlijk ook steeds interessanter te vinden. 😎
Kennelijk zij er door Brussel weer wetten en regels gemaakt waarvan zelfs nu de reikwijdte nog niet bekend is.
Ik heb ook even gekeken naar Duitsland waar verschillende rechtszaken zijn geweest en die gaan inderdaad nog veel verder door te stellen dat ook een Dynamisch IP adres onder persoonsgegevens valt, waarbij het niet eens van belang is of een bedrijf de mogelijkheden zou hebben om NAW gegevens bij het IP op te vragen.

Wellicht een leuk idee: vraag bij stichting Brein alle gegevens op die over je zijn opgeslagen zoals IP adres etc. Volgens de AVG zijn ze verplicht om die te verstrekken 😁
Reputatie 4
Badge +2
Ik begin de discussie eigenlijk ook steeds interessanter te vinden. 😎
Kennelijk zij er door Brussel weer wetten en regels gemaakt waarvan zelfs nu de reikwijdte nog niet bekend is.
Ik heb ook even gekeken naar Duitsland waar verschillende rechtszaken zijn geweest en die gaan inderdaad nog veel verder door te stellen dat ook een Dynamisch IP adres onder persoonsgegevens valt, waarbij het niet eens van belang is of een bedrijf de mogelijkheden zou hebben om NAW gegevens bij het IP op te vragen.

Wellicht een leuk idee: vraag bij stichting Brein alle gegevens op die over je zijn opgeslagen zoals IP adres etc. Volgens de AVG zijn ze verplicht om die te verstrekken 😁Offtopic maar yep ook daarbij zal.
Dat is o.a. 1 van de redenen waarom niet stichting brein dat fireworks scam opvragen Ziggo ip adressen doet.
Dan hoeft men hier zelf nog niet aan, en kan men indien de advocaten doorgaan profiteren... als fireworks zelfde dienst als men in dld gebruikt voor protocoleren dergelijk filesharing en net zo nauwkeurig gedaan is.
Ben ik benieuwd of dat soort schadeclaims ook in nl een big bussines appart voor de advocaten industrie gaat worden zoals in DLD het geval is.
Dus zeg maar het claimen en dan vooral de strijd die hiermee gepaard gaat, in dld zijn waren er dus advocaten die via kennis bevriend wel of niet eigen belang zaken starten en dan vanaf moment 1 al geld vangen advocaat kosten heb je namelijk al snel.
IN dld vinden beide kanten het wel fijn zo ze verdienen er allemaal veel geld mee.

Het begin is er reeds dus, daar heeft de politiek dus hun kiezers duidelijk weer voor het lapje gehouden.

Zeg maar het is in het belang van de NL advocatuur industrie als Fireworks hier e.a. gaat winnen, dus hoe zal de verdediging zijn enz. indien vriendjes op de juiste niveaus kan het net zo een gekkenhuis worden als in DLD
Reputatie 4
Badge +2
Ook voor deze Ziggo klant zou een gerichte AVG aanvraag inzage recht enz wellicht meer informatie kunnen geven. bijv.

https://community.ziggo.nl/e-mail-103/al-mijn-e-mail-spontaan-uit-mijn-ziggo-inbox-verdwenen-37041/index2.html#post372415

Zover ik weet is er een soort bewaarplicht, of men daar ook inzage toe kan krijgen vanuit avg weet ik niet ben gen jurist.

Ook dienen er wel degelijk door diensten van heel veel, backups en logs bewaard te worden ook al vanuit veiligheids oogpunt.
Dus ook daar staan persoongegevsn als emailadres en ipadres in , dat is juist mede doel van dit soort zaken en meen ik plicht.

Maar ok in NL is plicht uitvoering en handhaving van e.a. en stuk lakser dan in DLD.

geen enkele mailprovider kan volgens mij hardmaken dat er geen reserve kopie is, dat is namelijk alleen al supergevaarlijk met risico totaal uitval enz, en dan grof nalatig.
Al helemaal niet als Ziggo zelfschrijft
https://community.ziggo.nl/e-mail-103/met-ziggo-mail-en-imap-altijd-een-backup-is-best-misleidend-pas-op-36993
Altijd een back-up Alle e-mail blijft veilig op de server van Ziggo staan. Je raakt nooit meer iets kwijt. Tenzij je zelf je e-mailberichten verwijdert natuurlijk.


Emails en emailservers kunnen nog op veel meer manieren hun mails en data verliezen namelijk meer dan alleen door wissen van klanten zelf!

Reageer