Beantwoord

E-mails kwijt na overgang van Windows 7 Ultimate naar Windows 10

  • 6 januari 2019
  • 31 reacties
  • 2894 keer bekeken

Reputatie 2
Badge
Ik wilde upgraden van Windows 7 Ultimate naar Windows10. Na nieuwe installatie installeerde ik Outlook maar kon bestand outlook.pst niet importeren . systeem vroeg wachtwoord outlook. Normaal zelfde als inlog in Ziggomail . Ben ik nu mijn mails kwijt ? als ik bestand vind in Windows.old overschrijft die wel de datum. Ik kan nu niet zien wat er in outlook.pst aan mail staat ( het bestand wat ik terug vond in windows.old ). ik heb windows 7 weer geinstalleerd en ook dan lukt het niet. zijn mailbestanden ( niet geachiveerd ) die normaal in outlook stonden op andere wijze nog terug te halen? Het gaat over jaar 2018.
Ik hoor graag naar ervaringen. Via programma wat wachtwoorden leest vind ik wel een wachtwoord maar ook dat werkte niet bij poging te importeren
icon

Best beantwoord door AlexHelpt 6 januari 2019, 15:50

Hmm, vreemde zaak. Je zou ook eens de Microsoft Community kunnen doorspitten of de vraag daar stellen, het is tenslotte Microsofts software 🙂 Wellicht hebben zij daar nog goede tips!
Bekijk origineel

31 Reacties

Reputatie 6
Badge +19
Andere wachtwoorden geprobeerd? Denk aan je (oude) Windows-wachtwoord. Er zijn legio programma's om een .pst-wachtwoord te achterhalen (deze is de meest bekende), al eens geprobeerd?
Reputatie 2
Badge
ja heb ik gedaan. Dan vindt ik het wachtwoord wat toegang geeft tot outlook in Office2013 maar als ik dan dat bestand outlook.pst probeer te imorteren wordt wachtwoord gevraagd en bij gebruik gevonden wachtwoord opent het niet. als ik op gebruikersnaam naar Microsoft wil gaan zou er een code worden gestuurd naar emailadres. Alleen ik weet dat emailadres niet meer waar ik destijds op heb aangemeld met Office2013 . wel de gebruikersnaam dus. Schiet lekker op zo he? 🙂
Reputatie 6
Badge +19
Hmm, vreemde zaak. Je zou ook eens de Microsoft Community kunnen doorspitten of de vraag daar stellen, het is tenslotte Microsofts software 🙂 Wellicht hebben zij daar nog goede tips!
Reputatie 2
Badge
ze zijn in weekend telefonisch niet bereikbaar 😞
Ik kan proberen Windows 10 nog eens te installeren . Ik heb die gedownload toen die nog gratis was maar kan dan denk ik alleen via de upgrade. Die ging vorige keer mis vanuit Windows 7 . Toen gedownload via Microsoft MAAR na installatie via CD vraagt Windows 10 om een registratiecode dus als je dat doet is de upgrade niet meer gratis
Reputatie 2
Badge
Als ik via ander account naar Microsoft ga dan lukt dat evenmin. Immers omdat je andere gebruiker bent in Office 2013. Ik kan daar wel account Microsoft invoeren. Daarna eigen emailadres toegevoegd maar probleem blijft dan
Je kunt Windows 10 hier downloaden met het Hulpprogramma nu dowloaden.

Er staat daar: Wil je Windows 10 op je pc installeren?

Voordat je aan de slag kunt gaan, heb je eerst een licentie nodig voor het installeren van Windows 10. Vervolgens download je het hulpprogramma voor het maken van media. Zie de onderstaande instructies voor meer informatie over het gebruik van het hulpprogramma.

Ik heb hem opnieuw op een gerepareerde PC geïnstalleerd met weer de volledige oude licentie erop en de vorige versie van Windows en ben doorgegaan zonder licentie in te vullen.
Die Windows 10 werd automatisch weer geactiveerd na een tijdje online te zijn geweest.
De registratie is nu automatisch online en zou ook weer bij jou moeten werken.
Reputatie 2
Badge
Wat ik ook vreemd vind is Ziggomail. Die loopt synchroon met eigen Outlook. Stel je bent daar je mails dan ook kwijt waar vind je dan een backup of een file die je eventueel kan terug zetten ? Ik heb geprobeerd mijn gevonden bestand outlook.pst te uploaden. Dat gaat maar je kan die dan niet inladen in Ziggomail. Met andere woorden : "Waar blijven mijn emails die ik online had staan VOORDAT ik Windows 10 ging installeren ?
Is daar geen file van te vinden dan? Misschien iets voor onze Ziggo-techneuten? 🙂
Als je IMAP hebt gebruikt staat alles nog in je webmail.

Heb je POP gebruikt en geen copie op de server hebt ingesteld, haalt POP alles van de server en laat niets staan.
Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de opslag en backup van je mails.

Geen 1 provider bewaard langer dan een bepaalde periode de mails in een backup.
Dat kan wel bij sommige hosting bedrijven / providers, maar dat kost veel ruimte en geld en valt vaak onder een zakelijk abonnement.
Reputatie 4
Badge +2
IS hier te laat maar voor die ooit lezen.

Maak een complete goede backup / image waarvan je "100% "zeker weet dat je de oude situatie kunt herstellen, voor welke grote update/upgrade dan ook.

En zorg voor wat data betreft zoals ook pst en rest altijd voor extra backups die up to date zijn en regelmatig getest dat ze werken bij een restore indien nodig.

Een ander groot probleem zijn de Microsoft wachtwoorden en licenties, hier maakt men e.a. aan bij (elke) installatie van e.a. hierbij behoord dan vaak een gebruikersnaam en emailadres dat ook goed bewaren. ( ik maak zelf liever geen Microsoft account aan maar dat kan ieder zelf kiezen is namelijk niet persee nodig)
Reputatie 2
Badge
Dank voor informatie. De instelling email stond/staat op IMAP maar ook in Ziggomail alles weg over 2018. Ik vind op pc wel mijn bestand outlook.pst in windows.old. Ik wil dat importeren maar dan vraagt systeem een wachtwoord. Ik heb daar geen wachtwoord ingesteld. Wachtwoord huidige mails werkt niet op dat bestand. Nieuwe emails komen gewoon binnen. Mijn oudere archiefbestanden outlook kwamen ook binnen vanuit archiefmap. Mijn mails 2018 stonden nog online VOOR ik ging upgraden. Voordat ik ging upgraden ook een backup gemaakt van C-schijf. Als ik die terug zet in oorspronkelijke map blijkt partitie gewijzigd te zijn. Het systeem maakt nu twee mappen van SSD-schijf. Ik vind Windows.old terug en ook het bestand outlook.pst. Maar kan ik niet openen. Microsoft zegt dat er dan wachtwoord op staat maar dat lijkt mij onmogelijk want anders kon ik voorheen ook geen emails zien zonder een wachtwoord. Ik vind in Ziggomail ook geen backup-bestand. Het lijkt mij vreemd dat dan emails daar ook weg zijn nadat er iets fout gaat op pc. Op 3 Januari stond alles nog online. Ik moest terug naar Windows 7 omdat Windows 10 geen accountregistratie had. De gratis upgrade werkte eerst wel maar nu niet meer nu ik Windows7 weer online heb. Op zich is dat niet grootste probleem. Maar waar zijn mijn emails die ik nog moest archiveren? Ik had dat voorheen moeten doen uiteraard maar normaal importeer je dan weer het bestand outlook.pst. Dat bestand dus gevonden maar Office vraagt dan ineens om een wachtwoord. Ik vind in Office ook geen wachtwoordenlijst. Via programma Recall kan ik ook geen wachtwoord vinden over outlook.pst. Ik zet daar nooit wachtwoorden op . Ik kan ook gewoon in eerdere emails van 2007 die gearchiveerd staan. Grootste probleem is dus dat ik geheel 2018 nog niet gearchiveerd had. Wat kan nu de oplossing zijn? Ik ga ervan uit dat er geen wachtwoord is ingesteld. Maar waarom vind ik dan online in Ziggomail ook mijn emails niet meer terug?
Reputatie 2
Badge
Ik heb mijn bestand terug gevonden met de mails die ik kwijt ben. Via een programma Stellar. Echter ik heb geen activatiecode. Als ik dat bestand Outlook.pst probeer te openen in OUTLOOK ( Office 2013 ) vraagt het systeem dus om een wachtwoord. Ik kan de mails nu zien in de reparatiescan maar kan ze nu niet in mijn email ( archief) plaatsen. Weet iemand een ( andere) methode ? Ik kan in de scanfile ook mijn contacten ( weer) zien). Uiteraard heb ik alles weer graag zichtbaar in Outlook zodat ik ze veilig weg kan zetten. Ik hoor graag een reactie wat ik nu verder kan doen.
Reputatie 4
Badge +2
Uh ?
https://www.stellarinfo.com/blog/get-stellar-phoenix-outlook-pst-repair-registration-key-activation-code-online/
Reputatie 2
Badge
ja heb ik gedaan en met hen contact opgenomen. Ik heb geen activatiecode bij de hand. In de repair-scan zie ik alle emails nu staan maar Outlook blijft wachtwoord vragen .
Reputatie 4
Badge +2
Geen idee maar als je een goede werkende .pst hebt zou het zomaar kunnen dat de workarround

eerst naar bijv Thunderbird en dan eventueel weer naar outlook een optie is.
voor 1ste zie bijv. https://www.techwalla.com/articles/how-to-import-a-pst-file-in-thunderbird
Reputatie 2
Badge
Het repareren zelf is wel gelukt maar probleem zit in het importeren van het gerepareerde bestand outlook.pst uit de backup. Microsoft zegt dat ik er dan wachtwoord op heb staan. Maar dat heb ik niet en kan me dat niet herinneren. VOOR de upgrade werkte Outlook nog prima.
Reputatie 4
Badge +2
Men heeft bij Microsoft bij bijna alles vaak een microsoft account met wachtwoord zij het van windows, office of wat dan ook

De workarround die ik gaf moet mogelijk ook eerst via outlook maar zoek even verder misschien is er een ander programma waar je wel .pst in kan importeren en/of omzetten. Er is /was wel een mogelijkheid dus eerst thunderbird direct enz al dan de juiste versie zoeken en wel of niet met plugin.

Anders met Microsoft zelf contact opnemen voor support!

Een blanco enter zal wel niet werken.

Zoals ik aangaf ik zou gaan voor workaround dus ander emailproggie / converter en dan verder kijken. via duckduckgo https://duckduckgo.com zoeken natuurlijk

dan kom je tegen zoiets
https://www.arysontechnologies.com/outlook-pst-repair.html
Recovered PST files data can be saved into multiple formats-PST, MSG, MBOX, DBX, and EML.

en ben je even van outlook gevraag af
Reputatie 2
Badge
Volgens Microsoft stopt het als je wachtwoord niet weet van outlook.pst . Echter ik kan mijn mails terug zien in het repare-programma . Alleen Outlook vraagt om wachtwoord.. Dat ben ik helaas nu kwijt ook al kan ik mij niet voorstellen er ooit een op gezet te hebben. Ik ben ook aangemeld bij Mycrosoft.
Reputatie 4
Badge +2
Tja lees dan wat ik hierboven geschreven heb Microsoft is niet de hele wereld die er is wat mail en .pst files betreft omzetten inlezen enz. Kijk even over de Tellerrand
Reputatie 2
Badge
Thunderbird ook al geprobeerd 🙂
Reputatie 4
Badge +2
Bedoel de export naar thunderbird formaat en dan thunderbird enz werkt dat niet , en daar kan je indien betaald voor die proggies de support bij hen voor benaderen.

( is oftopic: maar indien iemand er niet meer is volgens testament enz. overdracht maar wachtwoord onbekend wie gaat dan dan in geval microsoft zaken oplossen, of moet alles geheim blijven en komen nabestaanden voor/door sommige zaken mogelijk in problemen)

Dus regel je communicatie verkeer ( backup, restore, toegang) ook voor als je er niet meer ben.😉
Reputatie 2
Badge
Thunderbird leest de file niet. In ander repair-programma kan ik de mail wel lezen maar kan ze niet transporteren zonder programma te kopen . Dus blijkt dat mailbestand niet corrupt is en ik alleen dat wachtwoord nodig heb om de backup-file te kunnen importeren in Outlook. Ik had daar nooit problemen mee maar die komen pas NA een herinstallatie of in mijn geval upgrade van Windows7 naar Windows 10.
Om daar nu een duur programma voor te kopen wat mogelijk dan ook niet werkt heeft ook weinig zin. Ergens moet een wachtwoord toch staan in register ?
Reputatie 4
Badge +2
Deze had ik al neergezet, als je er niet met Microsoft support uitkomt dan dus zoiets en je kan toch gewoon vragen wat als het niet werkt, plus jij kan zelf bepalen hij belangrijk die mail enz voor jou is dus bedrag wel of niet waard.

dan kom je tegen zoietshttps://www.arysontechnologies.com/outlook-pst-repair.htmlRecovered PST files data can be saved into multiple formats-PST, MSG, MBOX, DBX, and EML.

Lijkt me overigens stug als het al kan dat iemand je gaat helpen met een wachtwoord hack... buiten de officiële support en die moeten dan ook zeker zijnd at het jouw pst enz is. men loopt een groot risico als men bijv iemand helpt bestanden van mogelijk derden te "hacken"

Zeg niet dat het hier het geval is enz , maar om je verlangen naar hulp e.a. aan wachtwoord hack enz te temperen.
Reputatie 2
Badge
Is allemaal al gedaan. Ik heb Microsoft gebeld. Die zeggen dat er dan een wachtwoord op is gezet en het dan stopt. Met een programma kan ik nu de mails inlezen maar alleen niet meer transporteren naar Outlook of via Outlook het bestand outlook.pst uit de backup weer binnen halen. Dus maar tijdje wachtwoorden proberen. Ik ga geen programma kopen wat dan het wachtwoord "zou moeten" repareren want helemaal niet zeker dat dat de oplossing is. Dus ik informeer hier naar mensen die het ook hebben mee gemaakt. Ik kom hetzelfde probleem vaak tegen als je erop zoekt dus ik betwijfel of er echt een wachtwoord op zit of dat het met de upgrade te maken heeft. Voorheen nooit gehad bij upgrade van XP naar Windows 7. De pakketten Office 2013 pro is legaal met productcode en Windows 10 is een upgrade met behoud oude productcode Windows7 die ik legaal bij de PC heb. Outlook is een onderdeel van het Officepakket 2013 pro en aangemeld bij Microsoft. Bij Microsoft zegt men dat product verloopt NA 3 jaren maar ik kan er nog gewoon mee valideren. De informatie kan er allemaal mee te maken hebben waarom er wachtwoord op het gegevensbestand wordt gevraagd. Het kan dus ook een soort beveiliging zijn in het systeem en heeft dan niets te maken met een corrupte file of zo. De back-up is gewoon goed gegaan. Voorlopig kan ik de mails in ieder geval lezen en kijken of er belangrijke bij zijn die nog een behandeling vergen. Het gaat er hier meer om of er dus mensen zijn met gelijke ervaring na deze handelen en het opgelost hebben zonder een extra programma. Maar stel - ik neem het niet aan - dat ik er ooit een wachtwoord heb opgezet dan wil ik zoeken waar dat vandaan komt of kan komen. Office 2013 pro was een pakket wat via werk is gekocht en via werk een email had die bij Microsoft is aangemeld. Voor thuis gebruik kan je het dan goedkoper aanschaffen en als voor studenten. Ik heb dan wel een legaal product maar kan het via eigen email mogelijk niet registreren bij Microsoft ( bovendien dus verlopen na 3 jaar zegt men ) maar wel via de eigen productcode die toen is toegestuurd. Ook dat kan er dus mee te maken hebben. Ik heb office opnieuw geïnstalleerd maar "probleem"blijft dan hetzelfde. Kortom is het een beveiliging of is het een echt wachtwoord. Ik denk eerste omdat ik anders het ook niet kan inlezen via het repair-programma of heeft dat er niet mee te maken en is de laatste fase importeren dan puur voor aanschaffen van een duur pakket ?
Reputatie 4
Badge +2
Bij aanschaf validatie van een meen "PKG licentie" dus alleen een key , enz is bij install / download meestal e.a. met een microsoft of emailaccount gedaan, of je daarmee verder komt, men geeft e.a. in bij de install / download schrijven het echter zelden op, en erger zoals bij mij kan het dan toch niet altijd terugvinden. ( op de momenten dat het even snel nodig is, en die zitten ook meestal nog niet in een wachtwoord beheer enz...)

Weet niet of een "group policy " met minimale gezette beveiliging een oorzaak is / kan zijn, komt vaker voor dat na een update ergens iets niet meer voldoet omdat nieuwer strakker veiliger staat.

succes
Reputatie 4
Badge +2
Ter info hier voor lezers echt belangrijke zaken mails en adressen laat ik altijd eerst voor een update door de personen via mail verzenden eventueel forwarden naar een ander mailadres, en/of eventueel printen, export pdf enz enz. Het kan altijd fout gaan, en als er geen "image" is / mogelijkheid die 99,9% zeker de oude situatie kan herstellen wel zo handig die tijd vooraf te nemen.

Echt belangrijke zaken horen niet alleen in een single mailarchief, en zelfs niet met externe backup van/voor alleen dat mailprogramma en versie.

Inzetten op 1 software niet open standaard is een risico aangaan: https://nl.wikipedia.org/wiki/Open_standaard

Tja backups moeten versleuteld zijn en wachtwoorden enz. hebben, en ook nog eens de fysieke toegang veilig en beperkt zijn. Waarbij als de backup in kluis en uit kluis alleen door personen die fysieke toegang mogen hebben e.a wel makkelijker en sneller maakt zonder bovenstaande. ( men zou eigenlijk drie opties: moeten kunnen hebben voor klantvriendelijk zijn, 1 met alles erop en eraan, 1 met alleen versleuteling/wachtwoorden, 1 met alleen fysieke beveiliging)
Dan afhankelijk van beveilingsniveau welke noodzakelijk is deze optie eventueel vastzetten , dit heeft dan met bewustzijn van te maken.

Gewoon een simpele kopie die men werkelijk overal in kan lezen tja bijv. indien prive data en een worst, zal steeds moeilijker gaan worden, wegens vereisten die men in toekomst aan e.a. zal gaan stellen. Misschien gaat zelfs veel gewoon geprinte text nog eens gecodeerd worden die dan alleen met een speciale bril / camera / scanner nog te lezen is. ( dus liefdesbrief op mooi papier aan je .. is dan alleen nog maar door jou en je .. te lezen) 😍

Dit ZOU men bij de WOB verzoeken kunnen overwegen gelijk alles wat privacy gevoelig is een code meegeven in documentatie vanaf begin, dat die dan onleesbaar is bij opvraag door derden. Gaan die verzoeken ook veel minder tijd en geld kosten omdat men zoveel zwart weg moet strepen en achteraf steeds nalopen.
Maar ja even simpel nadenken voordat men iets opschrijft, is voor mij al lastig laat staan voor overheden en politici haha

@TS Wachtwoord import export conversie omzeilen gewoon bij die van mijn link navragen of ze daar een vorm van garantie op kunnen geven, de tussenstap eerst naar ander formaat dan outlook is mijns inziens dan denk ik wel nodig

Reageer