Tips van de monteurs: verhuizen

  • 21 april 2017
  • 0 reacties
  • 4329 keer bekeken

Verhuizen is vaak een hectische en stressvolle periode. Welke kleur moet er op de muur en wordt de nieuwe bank van kunststof of van leer? Je internet- en televisieaansluiting checken staat vaak niet bovenaan het lijstje van prioriteiten. Maar op tijd je verhuizing doorlopen voorkomt een hoop ellende. Daarom van ons team monteurs: drie tips bij verhuizen.

Tip 1: is je nieuwe huis Ziggo proof?
Vaak gaan klanten ervan uit dat Ziggo overal te ontvangen is. Dat is verreweg in de meeste gevallen ook zo, maar je zou maar net naar Zeeland verhuizen. Daar kun je op dit moment geen gebruikmaken van de producten en diensten van Ziggo. Controleer ruim van te voren in je nieuwe huis of er een juiste ‘AOP’ (Abonnee Overname Punt)/hoofdaansluiting aanwezig is. Een hoofdaansluiting is het punt waar de Ziggo kabel het pand binnenkomt.


Hierboven zie je twee voorbeelden van hoofdaansluitingen: in een woonkamer (afbeelding 1) en in een meterkast (afbeelding 2).
Doorloop alvast de stappenplannen voor het installeren van je internetverbinding en tv-aansluiting. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je bijvoorbeeld tijdig wanneer je een splittertje mist.

Tip 2: één Ziggo verhuisdoos

Het klinkt logisch, maar als deze tip niet nodig was dan hadden we ‘m niet benoemd.
Verzamel alle apperatuur én ook je eventuele versterkers. En doe ze in één doos. Je zal niet de eerste zijn waar we een extra afstandsbediening moeten afleveren. En hoe sneller alles werkt in je nieuwe huis, hoe sneller je de foto’s van je nieuwe huis online kan zetten 😉

Tip 3: kabel controle

Wanneer je toch alles opnieuw gaat installeren, neem dan ook meteen je kabels onder de loep. De kwaliteit van kabels hangt niet zozeer af van hoe oud ze zijn, want goede kabels kunnen lang mee. Wat zijn goede kabels? Dat weten de specialisten. Laat je daarom goed informeren en koop je kabels bij de betere elektrawinkels, zoals bij één van onze verkooppunten.

Wij adviseren ‘4G/LTE proof’ kabels. Eh wat? We proberen het hieronder uit te leggen:
Er zijn tegenwoordig allemaal ‘signalen’ in de lucht die de signalen van Ziggo kunnen verstoren. Hierdoor gaat de kwaliteit van je internetverbinding of tv-ontvangst achteruit. De ‘4G/LTE proof’ kabels zijn hiervoor afgeschermd en dat voorkomt in veel gevallen verstoring.

We hopen dat jullie wat aan de verhuistips hebben. Heb jij zelf nog een goede tip?

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.