Beantwoord

Kodi: Ziggo GO add-on voor Kodi

  • 25 augustus 2017
  • 152 Reacties
  • 76413x Bekeken

Reputatie 5
Badge
Nu Ziggo een HTML5-player voor ziggogo.tv beschikbaar heeft gemaakt en Kodi bezig is met de implementatie van DRM-ondersteuning, ben ik eens wat gaan knutselen om een Kodi add-on te maken. Idee is dat je rechtstreeks vanuit Kodi de TV-zenders, films en series bekijkt die je ook kunt kijken via de Ziggo Go site. Dat werkt eigenlijk wonderwel. Dus nu vroeg ik mij af of het een idee is als ik dit stukje huisvlijt deel met andere mensen.

Voor de duidelijkheid: je kunt met deze add-on alleen de content zien waarop je recht hebt volgens je abonnement. Heb je geen Movies & Series (X)L, dan kun je dus geen HBO-content kijken. Dit werkt gewoon via je Mijn Ziggo accountnaam en -wachtwoord, op precies dezelfde manier als de ziggogo.tv site en de Ziggo Go app. Eigenlijk vervult Kodi hier precies de rol van browser, niet meer en niet minder.

Vraag aan Ziggo: mag ik, uiteraard zonder enige verantwoordelijkheid of support van Ziggo voor het gebruik, deze add-on publiek beschikbaar maken?

Vraag aan Kodi-gebruikers: is er behoefte aan een Ziggo Go add-on?

Paar schermafdrukjes ter illustratie:icon

Best beantwoord door Serkan Ziggo 30 augustus 2017, 10:01

@Wilco Vertegaal,
Goed dat je eerst navraag komt goed, dat stellen we zeker op prijs. Het idee is leuk en is ook zeker positief ontvangen bij de rest van de gebruikers als ik zo de reacties terug lees.

Ik had persoonlijk ander nieuws willen brengen, maar de regels en de use policy zijn vrij helder, dit heb ik voor jullie nagelezen en het is niet toegestaan. Zie hier de use policy.

Met name de volgende punten zijn van toepassing:

(j) Het is u niet toegestaan het volgende te doen of derden te helpen het volgende te doen:
i. De Dienst op welke wijze dan ook kopiëren, reproduceren, overbrengen, aanpassen, wijzigen, emuleren, decompileren, demonteren of reverse-engineering op de Dienst toepassen, of afgeleide werken van de Dienst maken;
ii. De Dienst of een deel ervan gebruiken om een tool of softwareproduct te maken dat gebruikt kan worden om softwaretoepassingen van welke aard dan ook te maken;
iii. De Dienst geheel of gedeeltelijk huren, verhuren, lenen, aan het publiek beschikbaar stellen, verkopen of distribueren;
Bekijk origineel

152 Reacties

Reputatie 7
Wow, geweldig initiatief, mijn browser op mijn smart tv is verouderd dus werkt ziggo go bij mij niet. Handig voor replay tv en series Wat mij betreft meteen publiek beschikbaar maken.

En anders mag je me wel een privé bericht sturen 🙂
Reputatie 7
Badge +19
Of je dit mag delen zal je vgende week pas horen daar er in het weekeinde geen moderators aanwezig zijn.

Ik zou dat dus even afwachten @Wilco Vertegaal of Ziggo bellen en je vraag voorleggen voordat je het, op welke manier dan ook verspreid. Zekerheid voor alles lijkt me.
Reputatie 6
Badge +10
Je moet gebruik maken van je klantgegevens dus "illegaal" kijken is niet mogelijk.
Kan Ziggo dit verbieden? Lijkt mij niet.
Lijkt mij wel een erg leuke toevoeging in Kodi.
Gebruik Kodi al jaren en het werkt prima.
Reputatie 7
Badge +19
Dag @RobertKoopman

Misschien mag het ook wel, maar het verspreiden lijkt me niet handig totdat je echt zekerheid hebt. Dit nu een dag of 3 door laten gaan, zonder zekerheid lijkt mij niet handig...
@Wilco Vertegaal
Nice
Reputatie 1
Ik kijk hier al jaren naar uit. Zet het op github zou ik zeggen! Hoop echt dat Ziggo hier niet moeilijk over gaat doen. Kodi is toch net iets relaxer dan de chromecast.
Reputatie 7
Begrijp dat je je inlog-gegevens moet invoeren voor je aan de slag kan. Anders weet jij niet of iemand het juiste abonnement heeft. En daar ligt het gevaar! Wie zegt me dat deze gegevens niet worden opgeslagen? Wie krijgen deze allemaal te zien? Vind dat toch iets om over na te denken.

Daarom gaan wij liever voor de apps van bedrijven zelf. Initiatief is leuk 🙂
Wil wel vragen aan Ziggo om een Apple TV app te maken!
Reputatie 5
Badge
Leuk om te zien dat hier mensen warm voor lopen. Even een paar dingen duidelijk: ik ga niets publiceren voordat ik van Ziggo duidelijk heb dat zij geen bezwaar hebben, en voorlopig publiceer ik überhaupt niets omdat de add-on daar nog niet klaar voor is. En tenslotte: ook Kodi zelf is nog niet zo ver, pas bij de release van versie 18 is er ondersteuning voor DRM.

Verder reageer ik even op EnergieBoy om te voorkomen dat deze discussie de verkeerde kant op loopt:

Begrijp dat je je inlog-gegevens moet invoeren voor je aan de slag kan. Anders weet jij niet of iemand het juiste abonnement heeft. En daar ligt het gevaar! Wie zegt me dat deze gegevens niet worden opgeslagen? Wie krijgen deze allemaal te zien? Vind dat toch iets om over na te denken.

Daar kan ik helder over zijn. De login-gegevens worden op dit moment (dwz in de huidige staat van mijn knutselwerk) inderdaad opgeslagen. Dat gebeurt lokaal op je eigen computer. Dit om te voorkomen dat je de logingegevens bij elke kijkbeurt opnieuw moet invoeren. Ik heb echter het vermoeden dat het ook mogelijk is om zonder opslaan van het wachtwoord te voorkomen dat dit iedere keer moet worden ingetikt, maar dat is me nog niet helemaal duidelijk uit het data-verkeer zoals ik dat vanaf de Ziggo Go website heb geanalyseerd. Het alternatief is natuurlijk dat je gebruikersnaam en wachtwoord helemaal niet opslaat en wel iedere keer opnieuw intikt. Mijn idee zou zijn om de gebruiker zelf die keuze te geven in de settings van de add-on: wil je je gebruikersgegevens opslaan of niet?

Verder krijgt niemand die gegevens te zien. Alle communicatie met de Ziggo Go site gaat versleuteld via HTTPS. Dat betekent kort door de bocht dat tussen jouw computer en dievan Ziggo niemand kan zien wat voor gegevens er worden uitgewisseld.

Van iemand met 25 jaar ervaring als software-ontwikkelaar mag je inderdaad verwachten dat hij over zulke dingen heeft nagedacht 😉

Daarom gaan wij liever voor de apps van bedrijven zelf.


Dit roept bij mij dan wel weer een paar vragen op. Ten eerste ben ik benieuwd wie die wij dan zijn, maar belangrijker: waar die Ziggo Go add-on van Ziggo zelf dan te vinden is. Natuurlijk zou ik niet zelf zijn gaan knutselen als Ziggo een Kodi add-on beschikbaar zou stellen. Ik kan mij goed voorstellen dat Ziggo zelf andere prioriteiten legt, nl bij de mobiele apps, de website en de Windows app, vanwege de relatief kleine doelgroep van Kodi-gebruikers, dus ik snap ook dat Ziggo daar niet mee bezig is. Voor mij persoonlijk is het een behoefte, daarom ben ik aan de slag gegaan, en mijn vraag hier is dus of er meer mensen zijn die dit zouden willen gebruiken.

Maar verder: ook de mobiele Ziggo Go app slaat inloggegevens op. Ik *denk* dat het wachtwoord zelf niet wordt opgeslagen op je telefoon, vanwege wat ik hierboven zei over het data-verkeer dat ik zelf voorbij heb zien komen, maar zeker weten doe ik het niet, en wat er tussen de app en de Ziggo site (en eventuele derden) wordt uitgewisseld, daar heb ik geen idee van. Ook browsers slaan inloggegevens op voor de Ziggo Go site, tenzij je aangeeft dit niet te willen.

Initiatief is leuk 🙂
Wil wel vragen aan Ziggo om een Apple TV app te maken!


Dat is een leuk initiatief! Voor veel mensen met een Apple TV zou dat een uitkomst zijn denk ik. Aangezien ik zelf een Kodi-gebruiker ben, die het leuk vindt om software te maken en te delen, en gegeven de snelheid waarmee Ziggo de HTML5-speler beschikbaar heeft gesteld nadat Silverlight al jaren niet meer door moderne browsers werd ondersteund, kies ik er voor om zelf de handen uit de mouwen te steken. ☺
Reputatie 5
Badge
Ik kijk hier al jaren naar uit. Zet het op github zou ik zeggen! Hoop echt dat Ziggo hier niet moeilijk over gaat doen.

Ik hoop het ook niet, maar dat is voor mij wel een voorwaarde om dit voor andere mensen beschikbaar te maken. Het allermooiste zou zijn als Ziggo zelf een officiële add-on zou uitbrengen, maar als ze daar geen interesse in hebben zou het wel fijn zijn om een technisch aanspreekpunt te hebben waar ik met vragen terecht kan. Maar een verklaring van geen bezwaar is wel de minimale voorwaarde.

Kodi is toch net iets relaxer dan de chromecast.


Voor mij is het navigeren een groot pluspunt, dat gaat in Kodi echt veel prettiger dan in de mobiele apps, de Ziggo Go site en ook de mediabox (vind ik persoonlijk). Bovendien werkt Kodi nu aan een geïntegreerde bibliotheek-modus. Dat betekent dat je door al je media kunt navigeren, ongeacht wat de bron is. Of het nou om je lokaal opgeslagen films gaat, of Ziggo, of Netflix (wordt ook hard aan gewerkt), of noem alle aanbieders maar op: je snuffelt gewoon door je collectie onbekeken films en series, kiest er een uit, drukt op Play en hup.
Reputatie 1
Niks van aantrekken Wilco. Ik vertrouw juist eerder software van bedrijven niet. Tenminste wordt dit open-source en kunnen andere IT'ers de code lezen bij twijfel. Daarvoor hoef je geen ster in programmeren te zijn (als wilco 🙂 ) Ik duim voor je kerel.
Reputatie 7
@Wilco Vertegaal met wij bedoel ik NIET Ziggo of zo, ik bedoel ons gezin! Wij, ons gezin dus, zien liever een app van een bedrijf zelf omdat wij, ja... nu weet je het wel 😉 😊, al eens eerder een app hebben gehad die onze gegevens hadden bewaard en daar ging het dus goed mis mee. Het is maar 1x gebeurd maar daardoor kijk je wel eerst goed uit en zijn het vragen die er gelijk opkomen.

Maar nogmaals, het is een prima initiatief en als er mensen zijn die hier graag gebruik van maken, mijn zegen heb je en het is alleen maar goed als mensen, zoals jij, meedenken. Heb overigens niet aangegeven dat er al een app is voor Kodi, maar het ging om het algemeen gebruik van apps op verschillende apparaten.

@Alexand3r niets van aantrekken: er vraagt iemand om een mening en die heb ik gegeven. Heb zelfs geschreven: initiatief is leuk. Gelukkig heeft iedereen een eigen mening en daar kan Wilco alleen maar wijzer van worden. Hoop zelf dan ook dat er nog veel meer mensen reageren op deze topic en zelfs dat Ziggo hier antwoord op geeft. Juig het alleen maar toe! Maar zelf zou ik de app dan niet gebruiken, mag ik toch eerlijk zeggen 🙂 (en zekers, jij mag/kan het ook schrijven zoals je wil, ik val je ook niet aan 😉 )

Dus Wilco, alle succes en wie weet is het straks een geweldig succes 😂 😉
Reputatie 5
Badge
@Wilco Vertegaal met wij bedoel ik NIET Ziggo of zo, ik bedoel ons gezin! Wij, ons gezin dus, zien liever een app van een bedrijf zelf omdat wij, ja... nu weet je het wel 😉 😊, al eens eerder een app hebben gehad die onze gegevens hadden bewaard en daar ging het dus goed mis mee. Het is maar 1x gebeurd maar daardoor kijk je wel eerst goed uit en zijn het vragen die er gelijk opkomen.
Dank voor je duidelijke toelichting. Privacy is hoe dan ook een belangrijk aandachtspunt tegenwoordig, en ik snap dat je daar als ervaringsdeskundige extra voorzichtig mee bent. Het fijne van Kodi is dat alle broncode gepubliceerd moet worden, en - zoals @Alexand3r aangeeft - er dus volledige duidelijkheid is over welke gegevens waar naartoe gaan.

Dus Wilco, alle succes en wie weet is het straks een geweldig succes 😂 😉

Dank je wel! We gaan het zien 😄
Fantastisch als Ziggo hier groen licht voor geeft. Wij kijken tv via een CI+ module. Hierdoor kunnen we geen gebruik van o.a. replay tv. Dit zou een uitkomst zijn via een Kodi addon.
Reputatie 1
Wacht hier al heel lang op. Top!
Kom maar door, dan eindelijk ziggo-go via utp ipv slechte coax in het huis...
Reputatie 3
Badge +2
Van mij mag het ook, liefst zo snel mogelijk 😉
Reputatie 7
Badge +19
Kan @Serkan Ziggo of iemand anders even op dit topic laten weten of Ziggo dit toestaat? Ik denk dat men dat graag zou weten.

Dank.
Reputatie 7
@Wilco Vertegaal,
Goed dat je eerst navraag komt goed, dat stellen we zeker op prijs. Het idee is leuk en is ook zeker positief ontvangen bij de rest van de gebruikers als ik zo de reacties terug lees.

Ik had persoonlijk ander nieuws willen brengen, maar de regels en de use policy zijn vrij helder, dit heb ik voor jullie nagelezen en het is niet toegestaan. Zie hier de use policy.

Met name de volgende punten zijn van toepassing:

(j) Het is u niet toegestaan het volgende te doen of derden te helpen het volgende te doen:
i. De Dienst op welke wijze dan ook kopiëren, reproduceren, overbrengen, aanpassen, wijzigen, emuleren, decompileren, demonteren of reverse-engineering op de Dienst toepassen, of afgeleide werken van de Dienst maken;
ii. De Dienst of een deel ervan gebruiken om een tool of softwareproduct te maken dat gebruikt kan worden om softwaretoepassingen van welke aard dan ook te maken;
iii. De Dienst geheel of gedeeltelijk huren, verhuren, lenen, aan het publiek beschikbaar stellen, verkopen of distribueren;
De Dienst blijft ongewijzigd, enkel de browser is anders. :)
Voor ziggosport is er ook een addon zag ik.
Reputatie 5
Badge
Ik had persoonlijk ander nieuws willen brengen, maar de regels en de use policy zijn vrij helder, dit heb ik voor jullie nagelezen en het is niet toegestaan.
Jammer, dan houdt het op.

Weet niet zeker of ik het eens ben met de genoemde punten II en III:

ii. De Dienst of een deel ervan gebruiken om een tool of softwareproduct te maken dat gebruikt kan worden om softwaretoepassingen van welke aard dan ook te maken;


De add-on (zijnde "een tool of softwareproduct") die ik heb ontwikkeld kan niet gebruikt worden om "softwaretoepassingen van welke aard dan ook te maken" voor zover ik de tekst begrijp.

iii. De Dienst geheel of gedeeltelijk huren, verhuren, lenen, aan het publiek beschikbaar stellen, verkopen of distribueren;


Dit is allemaal niet van toepassing denk ik. Alleen wie toegang heeft tot de dienst via de Ziggo Go site en/of de mobiele app zou ook toegang kunnen hebben via mijn add-on. En uiteraard zonder kosten.

Doet niets af aan het feit dat het niet mag volgens artikel I ("het mag niet omdat het niet mag"):
i. De Dienst op welke wijze dan ook kopiëren, reproduceren, overbrengen, aanpassen, wijzigen, emuleren, decompileren, demonteren of reverse-engineering op de Dienst toepassen, of afgeleide werken van de Dienst maken;


Dat laat weinig speelruimte: het idee van de add-on is juist de dienst te reproduceren, en daarbij ontkom ik niet aan reverse engineering.

Aan iedereen verder, aangezien mijn persoonlijke berichtenbox nu een beetje overloopt: bedankt voor de steun, maar het is helaas niet mogelijk om een kopie van de add-on te krijgen. Het laatste waar ik zin in heb is de juridische afdeling van Ziggo achter me aan. Ik ga ervan uit dat jullie daar begrip voor hebben.
echt fantastisch dat je je hiermee bezig hebt gehouden en hoop met heel mijn hart dat hiervoor akkoord gegeven gaat worden. Ziggo moet jou aannemen voor de ontwikkeling hiervoor!

Betekend dit dat je ook 'live tv' zou kunnen kijken? Gezien hier op de camping op mijn android kastje de ziggo go app het niet doet 😞
Volgens mij ontwikkelen ze in Nederland niks.

Welke Android box heb je? Op die van mij, een a95x, werkt het goed.
Reputatie 7
Badge +17
Ik had persoonlijk ander nieuws willen brengen, maar de regels en de use policy zijn vrij helder, dit heb ik voor jullie nagelezen en het is niet toegestaan.
Jammer, dan houdt het op.

Weet niet zeker of ik het eens ben met de genoemde punten II en III:

ii. De Dienst of een deel ervan gebruiken om een tool of softwareproduct te maken dat gebruikt kan worden om softwaretoepassingen van welke aard dan ook te maken;


De add-on (zijnde "een tool of softwareproduct") die ik heb ontwikkeld kan niet gebruikt worden om "softwaretoepassingen van welke aard dan ook te maken" voor zover ik de tekst begrijp.

iii. De Dienst geheel of gedeeltelijk huren, verhuren, lenen, aan het publiek beschikbaar stellen, verkopen of distribueren;


Dit is allemaal niet van toepassing denk ik. Alleen wie toegang heeft tot de dienst via de Ziggo Go site en/of de mobiele app zou ook toegang kunnen hebben via mijn add-on. En uiteraard zonder kosten.

Doet niets af aan het feit dat het niet mag volgens artikel I ("het mag niet omdat het niet mag"):
i. De Dienst op welke wijze dan ook kopiëren, reproduceren, overbrengen, aanpassen, wijzigen, emuleren, decompileren, demonteren of reverse-engineering op de Dienst toepassen, of afgeleide werken van de Dienst maken;


Dat laat weinig speelruimte: het idee van de add-on is juist de dienst te reproduceren, en daarbij ontkom ik niet aan reverse engineering.

Aan iedereen verder, aangezien mijn persoonlijke berichtenbox nu een beetje overloopt: bedankt voor de steun, maar het is helaas niet mogelijk om een kopie van de add-on te krijgen. Het laatste waar ik zin in heb is de juridische afdeling van Ziggo achter me aan. Ik ga ervan uit dat jullie daar begrip voor hebben.


Volgende keer de addon laten ontwikkelen door iemand die géén Ziggo abonnee is. Die valt nl ook niet onder de policy... 😉
Reputatie 5
Badge
Volgende keer de addon laten ontwikkelen door iemand die géén Ziggo abonnee is. Die valt nl ook niet onder de policy... 😉

Haha, misschien moet ik gewoon mijn Ziggo abonnement opzeggen, dan kan ik het wel zelf doen 🙂
Reputatie 7
Badge +25
Zijn gewoon standaard voorwaarden, zolang er al software bestaat mag deze nooit eigenhandig aangepast worden, gedecompileerd worden, reversed engingeering toepassen etc. etc., niets nieuws onder de zon dus.

Reageer