HP gaat opnieuw niet-originele cartridges blokkeren

  • 1 mei 2019
  • 0 reacties
  • 87 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +17
Printerfabrikant HP blokkeert het gebruik van goedkope cartridges. Na het uitvoeren van een firmware-update zijn de goedkopere inktpatronen van huismerkleveranciers niet meer bruikbaar voor 25 verschillende printermodellen van HP. Dat meldt 123inkt.nl na klachten van gebruikers.
‘De afgelopen dagen ontving 123inkt.nl ineens uit het niets klachten over het niet meer functioneren van nieuw geplaatste 123inkt.nl-huismerk-cartridges in 25 verschillende modellen HP Officejet-printers. HP blijkt, net als drie jaar geleden, een firmware-update te hebben uitgerold, waardoor wereldwijd huismerk cartridges niet meer geaccepteerd worden door de HP-printer’, meldt het bedrijf in een persbericht.

Houd er dus rekening mee dat als de printer ingesteld staat op automatische updates, dit kan betekenen dat hij van de een op de andere dag niet meer werkt.

Bron: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/6653068/250449/hp-blokkeert-opnieuw-goedkope-cartridge.html

Maar wat mensen wellicht niet weten is dat HP niet alleen het eigen merk beheert, maar ook de Samsung printer tak heeft overgenomen en dus daarvoor ook drivers en firmware ontwikkelt. Dus ook bij Samsung zou ik adviseren om geen firmware updates te doen, want ongetwijfeld gaat daar hetzelfde mee gebeuren.

Nog geen reactie

Help dit topic op gang

Reageer