Vraag

Hinderlijke Community pop-up in landscape (iOS)

 • 8 januari 2019
 • 24 reacties
 • 1216 keer bekeken

Sinds kort verschijnt er als ik een reactie wil plaatsen op mijn iPad een pop-up in de landscapemode, waardoor een deel van mijn typewerk niet zichtbaar is. Het ziet er dan zo uit:Het cirkeltje blijft ronddraaien. In de portretmode verdwijnt de pop-up.

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

24 Reacties

Reputatie 7
Hallo Jan,

Dit lijkt op het misgaan van techniek die we gebruiken om feedback pop-ups te laten zien. Gek dat het alleen in landscape gebeurd.

@Huistijger en @EnergieBoy kunnen jullie checken of dit bij jullie ook zo is?
Reputatie 7
Om heel eerlijk te zijn heb ik al een hele lange tijd geen pop-up meer gezien in mijn browser via mijn iPad. Laatste is geloof ik een week of 3 geleden en die was nog normaal. Ik zal het bekijken en mocht ik iets tegen komen dan laat ik het weten 🙂
Bij het openen van het topic zie ik even de pop-up verschijnen, maar die verdwijnt dan direct. Als ik een reactie wil geven komt die echter terug in de landscape mode zodra het toetsenbord op het scherm verschijnt. In de portretmode verdwijnt die dan na 1 of 2 sec.
Reputatie 7
Bij het openen van het topic zie ik even de pop-up verschijnen, maar die verdwijnt dan direct. Als ik een reactie wil geven komt die echter terug in de landscape mode zodra het toetsenbord op het scherm verschijnt. In de portretmode verdwijnt die dan na 1 of 2 sec.

Dank voor de aanvulling. Kan iedereen bevestigen dat het heel kort in beeld is tenzij je het onscreen toetsenbord gebruikt?
@Anne H Ziggo
Het probleem lijkt te zijn opgelost. Is dat door een actie van Ziggo of is het vanzelf overgegaan?
Reputatie 7
@Anne H Ziggo
Het probleem lijkt te zijn opgelost. Is dat door een actie van Ziggo of is het vanzelf overgegaan?


Er zijn meerdere pop-ups actief, met elk een andere mini-enquete. Afhankelijk van je cookie instellingen en je gebruikersrol triggert een stukje javascript de juiste pop-up.

 • Als je de pop-up nu goed in beeld ziet dan hebben onze programmeurs iets aangepast.
 • Als het helemaal verdwenen is dan is een foutief aangemaakte enquete aangepast (in dit geval zou het in de toekomst nog een keer kunnen gebeuren).
Ik krijg op dit moment geen pop-ups meer.
Dit probleem werd eerder door mij aangekaart in het inmiddels gesloten topic. Het probleem is intussen echter weer terug. Het treedt alleen op bij het plaatsen van een reactie, niet bij het aanmaken van een nieuw topic.
Reputatie 6
Badge +7
Getest met Ipad2 hetzelfde probleem. Landscape mode
Verdwijnt in portret mode.
Reputatie 7
Getest met Ipad3 geen probleem zowel in safari als andere browser
Reputatie 7
Hoi @Jan F., ik heb dit topic weer opengezet. Ik zet dit even door naar Ronald, hij houdt alle issues bij.
@Ronald Ziggo en @Michael Ziggo
Wat is de status van dit topic?
Reputatie 7
Zelfde problemen hier gehad met de Ipad Air2 en mijn Iphone XR

Maar ik kon hem wel wegklikken en doorgaan.
Reputatie 7
Excuses! Wij moderators zijn achter de schermen op elkaar aan het wachten geweest om bij de programmeurs navraag te doen. Ik heb het meteen nog een keer onder de aandacht gebracht. Wij kunnen het hier niet reproduceren, dat maakt zoeken naar een oplossing lastiger.

Zien jullie ook verschil bij het gebruik van een alternatieve browser (Firefox en Chrome) naast Safari? Is de pop-up dan ook zichtbaar of zijn er verschillen? Dit kan helpen om de bug beter te vinden.

Update: Een lijstje met geteste browsers icm versienummers van browser en het device zou mooi zijn geeft onze developer aan. Er wordt daarbij specifiek gevraagd of er ook plugins actief zijn in Safari.
Ik heb een wat oudere iPad mini met beperkt geheugen. Daarom heb ik geen alternatieve browser geïnstalleerd.
@Anne H Ziggo Denkt de betrokken afdeling dat het probleem is opgelost? Ik zie de pop-up niet meer, maar krijg ook geen toetsenbord. Ik kan dus van mijn iPad niet meer reageren. Een klik op like heeft als gevolg dat ik naar de top van de bladzijde gaat.
Reputatie 7
@Jan F. ik heb deze popup gister gehad op me MacBook Air bij het inloggen kreeg ik dit in Safari. Hij is er nog wel.
@Anne H Ziggo Ook de menu knop werkt niet meer.
Reputatie 7
@Jan F. Klopt op mijn iPad 3 werkt de menu knop ook niet meer, keuze recent actieve topics ook niet.
Reputatie 7
Ik neem aan dat het om deze popup gaat
Mijn eerste keer met Macbook Air - Ben nog zoekende met dit ding


@Dave- Nee, dat is niet de pop-up die ik bedoel. De pop-up verschijnt als ik de cursor in het reactievak zet en iets wil gaan intypen.
Reputatie 7
Dank je wel @Jan F. daarom dacht ik plaats het even voor de zekerheid.
Reputatie 7
Ik heb aan de developers beloofd met een lijstje terug te komen:

 • Een lijstje met geteste browsers en de verschillen (heb je geen alternatieve browser dan graag tijdelijk installeren aub).
 • Versienummers van de safari browser.
 • Firmware versie en Type iOS device.
 • Er wordt specifiek gevraagd of er ook plugins actief zijn in Safari.
@Anne H Ziggo
 • Ik heb geprobeerd alternatieve browsers te installeren, maar krijg de melding dat de browsers, Chrome en Firefox, niet compatibel zijn met mijn iPad
 • Kan ik niet vinden, maar de laatst beschikbare update voor mijn iPad
 • iOS 9.3.5 (13G36), iPad mini Model MD528NF/A
 • Geen plugins
Kan niet navigeren, reageren, knoppen werken niet. Kortom iPad is onbruikbaar voor werken in de community. Met andere sites geen problemen. Overigens heb ik geen notificatie ontvangen dat je een reactie in dit topic had gegeven. Mis wel meerdere zaken, soms ook eigen reacties. Ook de @mention functie werkt niet goed. Als ik die nu zie zijn de vermelding zwart in plaats van oranje op mijn iPad. Op mijn iMac staan deze wel goed.