HD Zenders

 • 30 november 2019
 • 32 reacties
 • 2063 keer bekeken

Reputatie 3

Deze week zijn er bij KPN weer 8 zenders geüpgraded naar HD. Een aantal van deze zenders zijn bij Ziggo nog steeds SD. Bovendien is het bij Ziggo al bijna een jaar erg rustig mbt tot het upgraden naar HD.

Waarom blijft Ziggo zo achter? Wanneer gaat Ziggo weer eens zenders opwaarderen naar HD?

 • ZiggoSport Docu

 • ZiggoSport Extra

 • Ketnet

 • TRT

 • Family 7

 • OutTV

 • Beleef KPN 

 

 • Secret Circle


32 Reacties

Ik zie dat er véél vragen zijn waarom ZIGGO de lokale zenders en alle Duitse zenders nog steeds niet in HD doorgeven.

De rommel die ze nu op het scherm brengen daar zitten wij als  goed betalende klant niet op te wachten.

Het is niet om aan te zien

HD moet de standaard worden en niet andersom.

Het is gemakkelijk om als monopolie aanbieder niets te doen en alleen maar meer geld op te strijken om de aandeelhouders tevreden te stellen.

Ziggo is de laatste jaren alleen maar klantonvriendelijker geworden

“Het is gemakkelijk om als monopolie aanbieder niets te doen” @Kritische abonnee 

Je mag natuurljk vinden van Ziggo wat je vindt, maar Ziggo is geen monopolie aanbieder, je kunt zo naar een ander overstappen.

Dat het gras daar niet groener blijkt te zijn of geen snellere internet mogelijkheden, daar kan Ziggo niets aan doen, dat ligt aan anderen die niet willen investeren.

“Het is gemakkelijk om als monopolie aanbieder niets te doen en alleen maar meer geld op te strijken om de aandeelhouders tevreden te stellen.”

Ben benieuwd of je dat cijfermatig kunt onderbouwen.

Reputatie 7
Badge +5

KPN gaat nog meer zenders opwaarderen: https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-binnenkort-nog-meer-zenders-in-hd-bij-interactieve-tv/

Reputatie 7
Badge +5

TVE Int nu in HD beschibaar op sat: https://www.totaaltv.nl/nieuws/gratis-hdzenderuitbreiding-satelliet-zorgt-voor-beter-beeld-ziggo-en-tmobile/

Misschien dat Ziggo dit mee kan nemen in het verHD’eren van deze zender.

Reputatie 7
Badge +9

De keuze is niet reuze. Als je geen glasvezel hebt, dan is coax je beste vriend. En aangezien er bij ons maar 1 internet/tv provider is die zaken doet via de coax, kan je gerust zeggen dat het een monopolist is. Sterker nog, Ziggo gedraagt zich ook als een monopolist. Als je ziet dat de apparatuur/opties die ze ‘verkopen’ vaak alleen maar minimalistische opties heeft, dan zie/merk je gelijk dat Ziggo geen moeite hoeft te doen om concurrenten ( op de coaxkabel ) te verslaan.

 


M.b.t. de extra HD zenders: HD is geen HD. De term ( Full ) HD, geeft simpel gezegd  eigenlijk alleen maar aan, dat het beeld 1920 x 1080 pixels groot is. Maar zegt niets over de kwaliteit van het getoonde beeld. Het zegt niets over andere parameters ( o.a. frequentie, bitstream ), terwijl ook deze erg belangrijk zijn voor de kwaliteit van het HD beeld.

Ik weet niet of iemand onlangs een vergelijk heeft gemaakt ( of weet van een vergelijk ) van de kwaliteit van de HD zenders bij o.a. KPN, Ziggo en andere aanbieders.

Mocht iemand ergens zo'n ( up-to-date ) vergelijk hebben of weten, dan houd ik me graag aanbevolen, want pas dán kan je HD met HD vergelijken.

 

Reputatie 3

Inmiddels zijn we weer een maand verder en Ziggo blijft het maar vertikken verschillende zenders waar ik naar kijk op te waarderen naar HD😡. Daar zit ik dan met mijn dure tv. Er zijn immers meerdere zenders bij KPN in HD te zien die bij Ziggo nog steeds SD zijn. Waarom blijft Ziggo zo achter en worden er al lange tijd geen zenders meer naar HD opgewaardeerd?

( Full ) HD, geeft simpel gezegd  eigenlijk alleen maar aan, dat het beeld 1920 x 1080 pixels groot is. Maar zegt niets over de kwaliteit van het getoonde beeld. Het zegt niets over andere parameters ( o.a. frequentie, bitstream ), terwijl ook deze erg belangrijk zijn voor de kwaliteit van het HD beeld.

 

Wat ik wel zie is dat Ziggo (te) veel kanalen in zijn Transportstreams stopt en ondertussen veel kanalen bewust afknijpt. Bron: https://community.ziggo.nl/deel-je-tips-en-suggesties-91/bitrate-digitale-tv-kanalen-42580

Reageer