HD Zenders

 • 30 november 2019
 • 32 reacties
 • 2061 keer bekeken

Reputatie 3

Deze week zijn er bij KPN weer 8 zenders geüpgraded naar HD. Een aantal van deze zenders zijn bij Ziggo nog steeds SD. Bovendien is het bij Ziggo al bijna een jaar erg rustig mbt tot het upgraden naar HD.

Waarom blijft Ziggo zo achter? Wanneer gaat Ziggo weer eens zenders opwaarderen naar HD?

 • ZiggoSport Docu

 • ZiggoSport Extra

 • Ketnet

 • TRT

 • Family 7

 • OutTV

 • Beleef KPN 

 

 • Secret Circle


32 Reacties

Reputatie 4
Badge +4

Het zijn er 7. Beleef KPN is al langere tijd HD. Ik was van plan om maart 2020 weer terug te gaan van KPN naar Ziggo, maar ik weet niet of ik dat nu nog doe.

Ik ben het helemaal met Alfons Verbiest eens, het wordt tijd dat er HD zenders bijkomen.

Reputatie 7
Badge +5

Eens dat er meer HD bij mag maar KPN loopt nog flink achter. 73 bij ons en 35 bij KPN als je beide zenderoverzichten bekijkt.

Stap anders over op KPN. Zo te zien moet je nog eens goed onderzoeken of dit zinvol is.
Let op de Internetsnelheid die je kunt krijgen en dat DVB-C Tuner ontvangst via een eigen coax-netwerkje niet mogelijk is.

Reputatie 2

https://www.kpn.com/w3/file?uuid=5f5a70d1-3881-4f18-b642-306f0decf70c&owner=8de86c61-bdc8-4848-872e-e5b380e682fc&contentid=37487

 

Totaal 93 HD zenders bij KPN!

Wat betekent: Indien beschikbaar op uw adres?

Reputatie 7
Badge +5

https://www.kpn.com/w3/file?uuid=5f5a70d1-3881-4f18-b642-306f0decf70c&owner=8de86c61-bdc8-4848-872e-e5b380e682fc&contentid=37487

 

Totaal 93 HD zenders bij KPN!


 Inderdaad. Dan klopt mijn conclusie niet. Dan mogen ze hun zenderoverzicht-pagina eens aanpassen. Daar staat dat ze maar 35 HD-zenders hebben. Dan loopt Ziggo dus achter alhoewel ook regionalen daar in HD zijn wat m.i. geen volwaardige zenders zijn. Ze zenden namelijk niet 24 uur uit maar herhalen.

Wat betekent: Indien beschikbaar op uw adres?

Dat zag ik ook. Ik las wel ergens op hun forum dat je voor HD minimaal 14 mb/s moet hebben qua snelheid. Wellicht dat?

Reputatie 2

Dit is de laatste nieuwe versie van Nov 2019,

dus wordt het aantal nog hoger ivm toevoeging Dec 2019.

 

https://www.kpn.com/w3/file?uuid=5f5a70d1-3881-4f18-b642-306f0decf70c&owner=8de86c61-bdc8-4848-872e-e5b380e682fc&contentid=37487

Reputatie 4
Badge +4

Ik zit zelf bij KPN en heb zojuist eens alles langsgezapt en geturfd.

In HD staan bij het basis- en pluspakket 72 kanalen.

Bij de extra zenders die ik heb zijn het:

Fox Sports 6 HD

Ziggo Sport Totaal 6 HD

Duits pakket 7 HD

 

Totaal heb ik er dus 91 stuks.

Reputatie 5
Badge +3

Ziggo is alleen bezig met rotzooi toevoegen zoals nu met Tommy TV. Ziggo weet niet wat HD en 4K betekend.

Reputatie 5
Badge +2

@King006 Ziggo is een zakkenvuller… omgekeerde robin hood etc.

Reputatie 7
Badge +5

@King006 Ziggo is een zakkenvuller… omgekeerde robin hood etc.


Lijkt me logisch. Is een commercieel bedrijf. Dat is KPN ook. Waar ze de marge kunnen vergroten, doen ze dat gewoon.

Reputatie 5
Badge +2

@martwoutnl Ziggo heeft miljarden… dus geld genoeg om eindelijk wat zenders naar HD om te zetten… maar dat zal wel nooit gebeuren.

Miljarden? Bronvermelding graag.

Reputatie 5
Badge +3

En nog meer HD bij KPN: https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-voegt-weer-nieuwe-hdzenders-toe/

Reputatie 4
Badge +4

Klopt. En inmiddels ook AT5 in HD.👍

Ik heb gisteren uitgebreid gesproken met de technische dienst maar dat heeft niets opgeleverd in de mening van  Ziggo. Ik vroeg waarom ze o.a. Stingray Classica die alleen beschikbaar is in HD  nog steeds in SD doorgeven, en ik kreeg als antwoord dat de aanbieder dat niet wil, maar dat is onzin,  de aanbieder wil juist wel dat Stingray Classica  in HD wordt uitgezonden, dit geldt ook voor Stingray Jazz. Kortom wat Ziggo niet wil gebeurt niet ondanks dat de klanten ( de abonnees ) dat heel graag willen. Het niet opwaarderen van SD naar HD heeft niets te maken met een tekort aan bandbreedte. Alle zenders worden vanuit de Media cataway in Hilversum in HD aan alle kabel bedrijven geleverd.

 

 

 

 

 

Reputatie 5
Badge +2

@hanh Ziggo is van Liberty Global… 

Ja, dat weet ik.
Ik vermoed eerder dat de marges klein zijn. Er wordt enorm geinvesteerd + concurrentie van glasvezel Providers is moordend.
Denk aan: DOCSIS 3.1, Next + Video Platform,  Overgang naar IP-TV, Ziggo Go Apps op diverse Platforms, Software voor Modem/Routers ihb Connectbox, ……
Dat is geen excuus voor dat  al die ambities niet lekker lopen, hoor, hoewel dit m.i. aan de beschikbare poen zal liggen.
Maar: Toch dit alles ff in de redenering meenemen.
Ziggo zal ongetwijfeld aardig wat moeten afdragen aan Liberty Global voor bv Next en Video platform. 
Om daar meer over te weten te komen, zul je de financiele jaarverslagen moeten gaan doorspitten. De rest is speculatie.

@hanh Financiële resultaten 2018: 
https://www.jaarverslagvodafoneziggo.nl/verslag/strategie-en-financiele-resultaten/financiele-resultaten

De totale omzet bedroeg 3.895 miljoen euro.

701 miljoen euro uitgekeerd aan de aandeelhouders Vodafone Group 50% en Liberty Global 50% als afbetaling op lening, rente en dividend.

De totale schuld aan derden exclusief leveranciersfinanciering en leaseverplichtingen, bedroeg 9,9 miljard euro op 31 december 2018.

Eind 2018 bedroegen de kosten voor ons vreemd vermogen 4,6%. De gemiddelde looptijd van onze schulden aan derden exclusief leveranciersfinanciering was 6,7 jaar.

Thanks. Dit had ik al eens bekeken. Vond dit eigenlijk geen erg goede cijfers voor de enorme ambities die er zijn, maar wie ben ik. Dit soort dingen zijn niet mijn specialisme & de echte details kom je zo niet te weten.
Dat Ziggo miljarden in kas zou hebben, zoals hier werd gesuggereerd, is duidelijk niet zo. Daarvoor moet je bv bij Google zijn.

Mijn amateurconclusie: de marges zijn krap; investeringen in innovaties schieten tekort. Bv Next en aanverwant. Dat is meer Liberty Global, dan Ziggo te verwijten (en andere dochters van Liberty Global).

Reputatie 5
Badge +3

Als KPN zo door blijft gaan en Ziggo doet niets, dan volgend jaar maar naar KPN overstappen denk ik zomaar aangezien hun wel weten hoe je SD naar HD moet opwaarderen en hoe je troep (Tommy TV) niet moet toevoegen.

Reputatie 5

Mee eens. Als KPN zo door blijft gaan en Ziggo doet niets dan is KPN aantrekkelijker met de tv pakketten. Je moet wel in een wijk wonen waar KPN een goede internetverbinding heeft. Bij mij is het KPN netwerk pas verbeterd. Dus Ziggo even wakker worden. :wink: 

 

Reputatie 7
Badge +9

Voor mij is het niet nodig, om alle zenders die Ziggo aanbied, in HD te ontvangen/bekijken.

Natuurlijk wil ik wel graag, dié zenders die ik wel interessant vind, in HD kunnen bekijken en daar zit een probleempje. Wat ik leuk vind, hoeft u ( of u, of u, of u, of u,… ) niet leuk te vinden en zo wordt de HD-wens-lijst langer en langer.
Ook blijven er altijd zenders waar bijna niemand naar kijkt, waarbij het natuurlijk niet nodig is om deze over te zetten naar HD.

Tevens geeft de hier gebruikte term ( Full ) HD, simpel gezegd, eigenlijk alleen maar aan dat het beeld 1920 x 1080 pixels groot is , maar zegt niets over de kwaliteit van het getoonde beeld. Het zegt niets over andere parameters ( o.a. frequentie, bitstream ), terwijl ook deze erg belangrijk zijn voor de kwaliteit van het HD beeld.

Ik weet niet of iemand onlangs een vergelijk heeft gemaakt ( of weet van een vergelijk ) van de kwaliteit van de HD zenders bij o.a. KPN, Ziggo en andere aanbieders.

Mocht iemand ergens zo'n ( up-to-date ) vergelijk hebben of weten, dan houd ik me graag aanbevolen, want pas dán kan je HD met HD vergelijken.

Voor mij ook niet de regionale zenders kunnen gewoon SD blijven.

Reageer