Beantwoord

Digitale ontvanger in combinatie met een HDD recorder en/of VideorecorderToon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.

73 Reacties

Reputatie 7
Badge +18
henk0078 schreef:

Beste Robbo,
Ja met deze instellingen is het eindelijk gelukt.
Ik heb weliswaar niet alle HD zenders maar kan nu goed vooruit.
Heel erg bedankt voor je hulp.
Groet
Henk

henk0078 schreef:

Beste Robbo,
Ja met deze instellingen is het eindelijk gelukt.
Ik heb weliswaar niet alle HD zenders maar kan nu goed vooruit.
Heel erg bedankt voor je hulp.
Groet
HenkDag Henk, @henk0078,

sorry dat ik het even heb laten afweten... Maar ik zie dat je het hebt over HD zenders, maar bij de free to air/vrije zenders welke je ontvangt zijn er maar 4 in HD. Als dat dus het geval is, klopt dit. Verder had ik al een lijstje gemaakt, maar heeft Bert deze aangevuld, met alle zenders welke je kan ontvangen.

Heb je een HD-ready Tv, stel dan de Humax in op 720P. Heb je een Full-HD Tv, stel dan de Humax in op 1080i. 1080P is niet mogelijk. Je kan dit ook na de installatie nog aanpassen bij de Humax door de V-Format toets te gebruiken, te vinden, onderaan de afstandsbediening. 1 keer drukken laat de instelling zien. Meerdere keren op de toets drukken doet de instelling van de resolutie veranderen.

Wellicht ten overvloede: al deze zenders zij ook op te nemen op de interne schijf. Om de Humax op te nemen in je netwerk kun je even bij mijn topics kijken, waarbij het werken met FTP is besproken. Je vind deze door op mijn naam te klikken.

Is er verder nog iets, lezen we dat wel. Maar ik denk dat je met wat experimenteren al ver komt. Gewoon het menu eens rustig doornemen kan ook goed helpen veel zaken te verhelderen.
Reputatie 7
Badge +22
Er zijn 5 hd zenders in het free to air zender pakket dit zijn : npo 1,2 en 3
Ziggo tv
Ziggo sport.
Reputatie 7
Badge +18
O, o, o, een zender vergeten. Valt weer mee zo eigenlijk: 5 HD zenders ☺
Reputatie 1
Het is mij nog niet geheel duidelijk hoe ik opgenomen programma's met de 5200 over kan zetten op een DVD disc.
Op welke manier kan ik opgenomen programma's voordat ik ze op een schijfje zet ontdoen van overbodige reclame etc. Iets wat ik met mijn HDD recorder simpel kon doen.
Reputatie 7
Badge +18
henk0078 schreef:

Het is mij nog niet geheel duidelijk hoe ik opgenomen programma's met de 5200 over kan zetten op een DVD disc.
Op welke manier kan ik opgenomen programma's voordat ik ze op een schijfje zet ontdoen van overbodige reclame etc. Iets wat ik met mijn HDD recorder simpel kon doen.Je kan de decoder opnemen in je netwerk. Daarom verwees ik naar mijn topic over het werken met FTP. Maar je kan ook een DVD recorder aansluiten op de Humax. Wil je dat, laat het dan even weten.

Het is met de Humax niet mogelijk opnames te bewerken, zoals op een DVD recorder. Dat kan dus later pas als je via FTP zou werken. Let op: sluit je een DVD recorder aan op de Humax, dan kun je doorgaans niet eerst de opnames op de harde schijf van de recorder zetten en daarna pas op DVD. Je loopt dan n.l. nagenoeg altijd tegen een kopieerbeveiliging aan.

Je kan ook een externe schijf op de Humax aansluiten. Ook daarover heb ik ene topic gemaakt. Met de tips daar geplaatst, kun je de schijf dan laten inlezen door de PC en de bestanden op die manier overzetten en bewerken. Maar uiteraard kun je er ook voor kiezen de bestanden welke je wilt bewaren op een externe schijf te laten staan. Je kan dan wel het best deze schijf blijven gebruiken voor de Humax.

Je komt op mijn topics door op mijn naam te klikken.
Reputatie 1
Willem,
Ik heb nu via Fizella een verbinding kunnen maken tussen de 5200 en de PC en tevens een opgenomen bestand naar de PC overgeheveld.
Het is een MPEG2 bestand dat prima kan worden afgespeeld met de Windows media player.
Nu is mijn vraag hoe kan ik dit bestand bewerken. Bijv reclame verwijderen etc.
Verder wil ik dit bestand branden op een DVD vis de PC. Kun je me zeggen wat ik daarvoor moet doen.
Groet
Henk
Reputatie 7
Badge +18
Dag Henk,

ik kon voor nu alleen dit vinden:

"Bestanden converteren;
De gekopieerde .ts-bestanden zullen meestal nog nabewerkt moeten worden bv. met het programma Windows Live Movie Maker. Ook het (betaalde) programma Magix Foto’s op CD & DVD de Luxe 10 kan worden gebruikt. Hiermee kun je gemakkelijk o.a. ongewenste begin- en eindstukken en reclames verwijderen. Je kunt er je video ook mee branden op DC, DVD (ook als AVCHD), BluRay of opslaan in ISO-formaat".

Ikzelf moet er ook nog e.e.a. van hebben, maar heb zoveel info dat ik het soms even kwijt ben...

Maar wellicht kun je hier al wat mee? Bij andere programma's zie je vaak issues, dus dat is niet altijd aan te raden.
Reputatie 2
Badge
Een aantal opmerkingen:

-Het verschil tussen opnames op een conventionele HDD recorder met DVD brand functionaliteit en een Humax 5200C is dat deze geen vrije resolutie selectie heeft. Er is geen Long Play of Super Long Play te selecteren, wat bij de DVD-recorders wel kan en waardoor er meer op 1 schijfje past. Je zou de MPEG2 bestanden kunnen verkleinen via de PC maar dat is allemaal gedoe, vergeleken bij een recorder die dat on the fly doet.

-De 5200C kan geen reclame wegknippen, op de PC kan dat wel met Vegas Movie Studio van een paar tientjes.

-Je kunt volgens de 5200C handleiding sommige commerciële zenders niet doorspoelen die je hebt opgenomen, wat met een gewone DVD-recorder geen probleem is.

-De 5500C werkt in fUPC gebied trouwens ook met IRDETO codering(staat in het statusmenu), terwijl UPC de Nagravision encryptie gebruikt(e).

-Wat de 5200C wel heeft is opnames (in .TS) overzetten naar PC

-De 5200C kan ook radioprogramma's opnemen, wat een normale DVD recorder meestal niet kan
Reputatie 7
Badge +18
Bij de Humax kun je ervoor kiezen de SD zenders op te nemen. Je kan dan meer op de schijf zetten. Sluit je er b.v. een DVD recorder op aan om zo opnames op DVD te zetten, kun je er dus voor kiezen die programma's al op te nemen in SD. Maar als je de opnames welke in HD zijn opgenomen op DVD zet via een DVD recorder komt het natuurlijk niet in HD op de DVD.

Inderdaad is het bewerken van bestanden niet mogelijk met de Humax, maar dat kan later alsnog als je met FTP werkt. De DVD recorder word niet meer gemaakt, en sterft dus uit, waarna je dus toch een andere keuze zal moeten maken. En het verdwijnen van het analoge signaal maakt de circel rond.

Er staat inderdaad in de handleiding dat het niet zou lukken sommige zenders door te spoelen, maar ik heb dat destijds weleens genoemd bij Humax, daar ik dit nog nooit heb meegemaakt en daar tevens nooit meldingen over heb gezien. Alle zenders zijn dus door en terug te spoelen na opname.

De 5500 werkt alleen met de free to air zenders. Maar beide systemen worden sinds enige tijd gebruikt. Overigens zijn in ieder geval de 5100, 5200, 5300, 5400 en 5050 ook bruikbaar in fUPC gebied. Maar ook dan alleen voor de vrije zenders. Een smartcard verkrijg je niet in dat gebied. Bij de 5500/5550 is het in het geheel niet mogelijk een smartcard te gebruiken.

De Humax is op te nemen in het netwerk om zo, beperkt, bestanden te delen. Beperkt, daar het geen mediaspeler is. Maar m.i. heb je meer aan de Humax modellen dan aan een DVD recorder. Deze laatste maakte ook nooit de fraaiste opnames, maar dat is natuurlijk logisch via een analoge tuner. Vanaf een decoder opnemen is dan al veel fraaier, mits de juiste instellingen worden gemaakt. En dit laat de Humax ook nog toe.
Reputatie 1
Bedankt voor je reactie.
Ik heb de AVS video editor inmiddels aangeschaft en daarmee is het mogelijke reclame etc te verwijderen. Verder kan het resultaat direct op een DVD worden gebrand waarbij je kunt instellen op de resolutie, dus alles is passend te maken op 1 DVD.
Ben voorlopig nog wel even bezig om dit uitgebreide editor programma op zijn mogelijkheden te doorgronden, maar de eerste resultaten zijn erg goed.
Kun je me uitleggen wat SD dan betekent, want ik vind dat niet in de manual
Groet
Henk
Reputatie 7
Badge +18
SD staat voor Standard Defininiton, dus een lage resolutie. Zoals je weet staat HD voor High Resolution.

Vaak zie je tegenwoordig 576I, 576P, 720P, 1080I, 1080P. Maar SD is eigenlijk 480. Dat verliep/verloopt via scart.

Maar er zijn nog veel meer resoluties. Deze zie je minder, maar er zit dus nog van alles tussen. Via Internet zijn deze wel terug te vinden.
Reputatie 7
Badge +18
Defininiton mag ook als Definition warden geschreven... 😉
Mijn HDD recorder van Pioneer is een wonder van vernuft. Steeds weer verbaas ik me over de uitgekiende mogelijkheden. Ik heb de recorder al vele jaren en neem er bijna dagelijks overdag programma's mee op, die ik dan 's avonds bekijk. Nu schaft ZIGGO binnenkort het analoge signaal af en wordt alles digitaal. Daarmee vervallen veel mogelijkheden van de recorder. Er zijn duizenden gedupeerden, niet alleen gebruikers, maar ook fabrikanten. Kan iemand, bij voorkeur Ziggo ZELF, een oplossing aanbieden die meer is dan een suggestie, en die goed getest is? Het is zo makkelijk van de Ziggo medewerker om te verwijzen naar deze pagina's met de mededeling "Ziggo ondersteunt de recorder niet. Veel oplossingen die hier worden gegeven staan vol van afkortingen die niet worden uitgelegd, of eindigen met de mededeling: dat zou moeten werken. Ik vermoed dat D.O. een Digitale ontvanger is. Zo'n kastje heb ik jaren terug gekocht, maar heb halverwege de installatie afgebroken, uitsluitend wegens de onduidelijkheid over de HDD. En wat is Ziggo gebied, UPC gebied? Een kaartje? smartcard? Humax?
Graag een helder artikel waarin iedere leek in het bezit van een recorder kan lezen hoe hij nog gebruik kan maken van zijn recorder.
Reputatie 7
Badge +18
Dag @gerdagj

er is anders al zeer veel geschreven over het gebruik van een DVD recorder nadat het analoge signaal is vervallen. Overigens heeft b.v. Caiway al lang geen analoog signaal meer, en gaat het naast Ziggo ook stoppen bij Delta. Fabrikanten van de DVD recorder zullen daar niet mee worden gedupeerd, daar deze al enige tijd niet meer word gefabriceerd.

Wat Ziggo of UPC gebied is kun je zo zien op de site van Ziggo. Als je b.v. je postcode ingeeft zie je al of b.v. de Humax bruikbaar is in jou gebied. Is deze dat 'niet' dan woon je in (oud)UPC gebied. Maar ik schrijf net al tussen aanhalingstekens daar de Humax altijd bruikbaar is voor de vrije zenders, welke dus zonder smartcard kunnen worden ontvangen. En daarop kan zoals vaak genoemd, de DVD recorder worden aangesloten. Maar goed, dat verandert inderdaad wel het e.e.a. aan de situatie zoals deze nu is. Via de Guide van de DVD recorder werken gaat b.v. niet meer. Maar met b.v. de Humax 5200c kun je ook al die vrije zenders opnemen op de interne harde schijf. Daarnaast heeft Ziggo de nieuwe digitale decoder (Humax 5500c) voor mensen welke nu alleen maar de mogelijkheid hebben analoog te kijken en dat straks moeten missen. Maar ook deze werkt alleen met de vrije zenders.

Natuurlijk zijn er nog meer opties, maar dan zul je zeer waarschijnlijk je abonnement moeten wijzigen. Het is een wat vervelende situatie voor een aantal mensen, maar het analoge signaal is al zeer lang aanwezig en, net als andere verouderde technieken, ook een keer aan verandering/verbetering toe. En er moet ook ruimte worden gemaakt voor nieuwe doeleinden. En als je straks een tijdje digitaal kijkt zul je zien dat dit er veel fraaier uitziet.

En zoals gezegd sterft de DVD recorder toch al steeds meer uit. Daar ben jij natuurlijk niet mee geholpen, maar het is helaas wel de realiteit en dus moeten we andere manieren gaan zoeken en andere apparaten gaan gebruiken. De vooruitgang gaat nu eenmaal ook razendsnel, mij wel eens wat té snel, maar dat kunnen we ook niet meer stoppen.

Maar wellicht wil een van de moderators, zoals @Anne H Ziggo nog even reageren. Maar daar dit een klanten helpen klanten site is, zullen doorgaans andere klanten reageren.
Willem-A, Hartelijk dank voor je reactie. Een van de problemen voor iemand als ik, met een vaste manier van programma's kijken na ze eerst te hebben opgenomen, is dat je opeens geconfronteerd wordt met een compleet ander systeem. Het zou aardig zijn als Ziggo ZELF op de site de problemen op een rijtje kon zetten, met uitleg van begrippen. Je zegt "er is anders al zeer veel geschreven over het gebruik van een HDD recorder nadat het analoge signaal is vervallen". Dat is nu juist het probleem. Ik zit de hele dag te lezen en word niet veel wijzer. Ik zit voortdurend te Googelen, om te zien wat een HUMAX is, wat een APV Editor is, hoe je ftp't van een TV (of een Humax?) naar een PC. Gewoon 1 gedegen artikel dat alles uitlegt. Je zegt o.m.
"De vooruitgang gaat nu eenmaal ook razendsnel, mij wel eens wat té snel, maar dat kunnen we ook niet meer stoppen."
En dan vraag ik me af wat nu die vooruitgang is. Een beetje beter beeld? De HDD heeft kennelijk z'n tijd gehad, net als Windows XP. Net zoals ik nu naast m'n oude XP desktop een Windows 10 laptop gebruik, wil ik ook best overstappen naar een Humax, mits dat mij soortgelijke mogelijkheden geeft. De meeste opgenomen programma's verwijder ik na bekijken. Soms bewaar ik iets, veelal na editen, en zet het op een DVD. Kan dat allemaal met de Humax?
Reputatie 7
Badge +18
Dag @gerdagj

één uitleg voor dit alles is er eigenlijk niet, daar er tal van mogelijkheden zijn. En het is wellicht niet even eenvoudig voor iedereen, en ook daar heb ik uiteraard zeer veel begrip voor, maar met de berichten welke je leest zou je wel wat verder moeten komen.

Ik denk echter niet dat Ziggo het allemaal in één bericht kan bundelen, vanwege de genoemde mogelijkheden. Er is n.l. veel meer dan wat er al is genoemd. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat het niet raadzaam is als er eens een moderator op je vragen reageert.

Ik snap dus ook best dat het voor velen een confrontatie is, en ook Ziggo wil er alles aan doen mensen toch weer een beetje op weg te helpen, en daarom levert men de eerste, nieuwe Humax 5500c gratis in bruikleen aan diegenen welke alleen maar de mogelijkheid hebben analoog te kijken, en dus op een mooie manier kunnen overstappen naar digitaal, waarbij het dan echter wel om alleen de vrije zenders gaat. Maar ten opzichte van analoog gaat men er dan zeker op vooruit. Maar helaas is niet alle 'pijn' te verzachten. Voor mensen met een DVD recorder blijft het toch wat lastig...

Met een Humax, afhankelijk van het type, kun je inderdaad gebruik maken van FTP. Daar is wel wat kennis voor vereist, maar op die manier kun je dan (beperkt) bestanden uitwisselen met je PC. Het is dus ook mogelijk zo je opnames op de PC of een ander medium over te zetten.

Hier vind je daarover meer info: https://community.ziggo.nl/mediaboxen-modules-95/uitleg-ftp-met-filezilla-client-voor-de-humax-23209

Dit is sowieso bruikbaar op de Humax 5200c. Ook al zou je in oud UPC gebied wonen kun je met dit model altijd alle zenders welke je daar wel kan ontvangen (de vrije zenders) opnemen op de interne schijf. De bestanden kunnen dan ook op een externe schijf worden overgezet:

https://community.ziggo.nl/mediaboxen-modules-95/tip-opnames-vanaf-de-humax-op-schijf-zetten-en-deze-laten-inlezen-door-de-pc-23291

De vooruitgang is in eerste instantie inderdaad een beter beeld, maar wellicht ook weer sneller Internet. En straks zal men ook ruimte moeten gaan maken/vinden voor 4K Tv. Heb je een HD-Ready of Full-HD Tv is het zeker een stuk fraaier als je digitaal gaat kijken. Dat zal je echt verbazen en zeker positief verrassen.

De Humax is natuurlijk niet te vergelijken met een DVD recorder, maar is wel een apparaat dat dus gebruik kan maken van FTP. Dat kan b.v. met de mediabox XL niet. Die heeft echter wel weer andere mogelijkheden, die ik nu even in het midden laat, maar met de Humax kun je dus opnemen in de kwaliteit van de uitzending/zender, je kan de opnames terug kijken en wissen, of dus via FTP overbrengen naar de PC. Maar dat gaat allemaal niet zo eenvoudig als bij de DVD recorder. Zo kun je op de Humax geen bestanden bewerken, dus geen reclames etc. verwijderen.

Maar je kan de Humax dus wel aansluiten op je DVD recorder om zo opnames vanaf de schijf van de Humax op DVD te zetten. Nadeel is daarbij wel dat je die opnames doorgaans niet eerst op de interne schijf van de DVD kan zetten, bewerken en dan op een DVD overzetten. Je zal dan nagenoeg altijd tegen een kopieerbeveiliging aanlopen, en dus moet de opname meteen op een DVD worden gezet.

Het is allemaal best ingewikkeld, maar nogmaals, één uitleg met alle gegevens erin is best moeilijk.

Maar ik zal vragen of @Anne H Ziggo er eens naar wil kijken.
Beste Willem-A,

Wederom dank. Ik was zojuist aan de telefoon met iemand van de Ziggo klantenservice (om iets totaal anders), maar dit probleem kwam ter sprake en hij nam alle tijd. Ten eerste om te kijken of mijn TV geschikt is voor digitaal (niet dus). Ten tweede over de digitale decoder (Samsung DCB-B270R) die ik in 2010 kocht, maar nooit installeerde. Die wordt niet meer geleverd, maar zou wel werken om het digitale signaal te ontvangen. Is dat inderdaad de voorloper van een Humax? Ik probeer om een vervanging te zoeken voor mijn huidige constellatie voor het moment dat analoog hier echt gaat verdwijnen (postcode 2341NE). Ik kom dan bij Humax uit, b.v. 5200c en 5400c. De laatste (uit 2014) wordt de nieuwe Humax genoemd. In het enige review voor de 5400c bij de Humax shop stond dit:
-------------------------------
"HUIDIGE ERVARINGEN
zeer tevreden over deze digitale kabelontvanger van Humax
Sedert enkele maanden gebruik ik de Humax 5400. Ik heb hem door een expert aan laten sluiten (misschien had ik het zelf ook gekund). Het gebruiksgemak is heerlijk, ik heb niet eens de gebruiksaanwijzing hoeven lezen, al heb ik later nog een paar snufjes ontdekt. Er kan ongelooflijk veel opgeslagen worden. Een klein minpuntje. Ondanks dat je 2 programma's tegelijk op kunt nemen kun je tijdens die 2 opnames niet naar een ander programma zappen. We wijken dan uit naar de gewone kabel of de schotel.
Quantis Electronics: Dank u wel voor de review. Dat u niet kunt zappen en wel twee programma's kunt opnemen komt doordat er twee tuners in zitten, en geen drie. Als u hulp nodig heeft, of vragen, dan kunt u altijd ons service team raadplegen. Zij helpen u dan verder."
-------------------------------
Mijn vraag aan Willem-A: Betekent dit dat je WEL kunt zappen als je maar één programma aan 't opnemen bent ?
Reputatie 7
Badge +18
Dag @gerdagj

Ik reageer later nog even wat inhoudelijker, maar men heeft verschillende merken en modellen geleverd, waaronder Samsung, Cisco, Panasonic en Humax. En van die laatste levert men nog de 5300c, een eenvoudige PVR, waaraan een externe schijf gekoppeld kan worden voor opname en time shift, maar met maar 1 tuner. Zappen kan dan dus vaak niet als je aan het opnemen bent. En men heeft nu dus de 5500c. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Bij de 5200c/5400c ligt dat heel anders. Daar kun je wel mee naar een ander kanaal als je aan het opnemen bent en in bepaalde gevallen kun je zelfs 2 zenders opnemen en een 3e bekijken. Dat ligt aan de zenderstreams welke ik eerder noemde. Natuurlijk kun je ook een opname bekijken en 2 zenders opnemen.

De 5200c en 5400c zijn op hetzelfde platform gebouwd, en dus identiek. Alleen is het design van de 5400c iets veranderd en heeft dit model een schijf van 1000Gb ofwel 1 Terrabite, waar de 5200c er een heeft van 500Gb.

De 5200c staat echter altijd wel te koop op marktplaats voor lage prijzen. Maar dat moet je dan natuurlijk wel aandurven. Wel moet je dan, als je in oud Ziggo gebied woont nog aan aan smartcard komen, maar je zou dan een module of de Humax 5300c bij Ziggo kunnen huren waarvan je de smartcard gebruikt. Neem je de Humax 5300c dan kun je deze altijd nog voor de vrije zenders, zonder smartcard dus, gebruiken bij een 2e Tv.

Zo, nu heb je toch alweer wat info.
Reputatie 7
Badge +18
PS: in de review staat dat je bij het opnemen van 2 zenders niet kan zappen. Dat is niet helemaal juist. Je kan dan alleen nog beperkt andere zenders bekijken. Welke dat zijn kun je zien als je 2 zenders opneemt en dan op de OK toets drukt. Alle zenders in het wit aangegeven kun je dan nog bekijken. Die in het grijs aangegeven zijn niet.
Reputatie 7
Welkom op onze Community gerdagj! Zoals Willem-A al aangeeft komen wij moderators zo nu en dan voorbij om te kijken of alles goed gaat in de topics 🙂 Ik zie dat je al heel veel specifieke informatie hebt gekregen. Je bent inhoudelijk al in goede handen zie ik.

Als ik tussen de regels doorlees dan merk ik dat je er vooral tegenaan loopt dat je van een oud en vertrouwd systeem helemaal moet overstappen en wennen aan een nieuw systeem. Ik kan me goed voorstellen dat je dat helemaal niet prettig vind. Het is niet onze bedoeling om je te forceren. Tegelijkertijd ben je wel min of meer verplicht want het analoge signaal gaat er echt helemaal uit, sorry daarvoor!

Net zoals mijn collega's van de helpdesk ondersteun ik geen randapparatuur. Wij leveren bij Kabel TV alleen signaal, support op apparatuur ligt bij de leveranciers daarvan. Er komt daarom vanuit Ziggo zelf geen kant-en-klaar en volledig geteste en uitgeschreven oplossing voor (oude) opname apparatuur die niet geschikt is voor de nieuwe standaard in tv kijken.

Wat kunnen wij wel doen? Jou hier op de Community in contact brengen met andere klanten zodat je het wiel niet nog een keer hoeft uit te vinden. En dat is gelukt 🙂 Ik neem je aanbeveling om een aantal afkortingen en termen duidelijk te noteren zeker mee!
henk0078 schreef:

Dank voor alle reacties.
Ik heb nu de volgende aansluitingen gemaakt:
De scart uitgang van de D.O. verbinden met de scart ingang (bij mij AV2) van de HDD recorder en de scart uitgang (AV1) van de HDD verbinden met de TV. De HDD instellen op AV2, dan wordt het signaal doorgegeven aan de TV. Je kijkt dan naar het kanaal ingesteld op de D.O.
Als je wilt opnemen programeer je de HDD (timer ) op de gewenste tijd en stelt het gewenste kanaal in op de D.O. Inderdaad kun je bij live opnamen alleen opnemen wat je ziet.
Een oplossing zou zijn een 2e D.O. aanschaffen (30 Euro) en inderdaad via een antennesplitter werken.
Antenne 1 naar D.O. 1 en naar de HDD en Antenne 2 via de D.O. 2 naar de TV.
Dit laatste heb ik niet geprobeerd. Graag jullie reactieIk begrijp het laatste niet. Waar moet de antennesplitter komen?
Reputatie 7
Badge +25
Hallo @Tulp111,
een splitter sluit je aan op de contactdoos (AOP) van Ziggo waar het signaal het huis binnenkomt, een 1- of 2-gats aansluiting.
Ah, dus waar nu de coax-kabel in zit. In het verhaal van Henk0078 'antenne' vervangen door 'coax', dan snap ik het wel.