Beantwoord

Ziggo verhoogt snelheden


Reputatie 3
Badge +2
Ziggo gaat de snelheden van zijn Internet Complete- en Max-bundels verhogen. Het snelste abonnement krijgt een downloadsnelheid van 400Mbit/s. Ook introduceert de provider internetabonnementen die zijn aan te vullen met telefoniemogelijkheden.

ZiggoZiggo komt met drie nieuwe bundels: Internet Start + Bellen, Internet Complete + Bellen en Internet Max + Bellen. De nieuwe bundels kunnen echter alleen worden aangevraagd door bestaande klanten die al internet of telefonie van de provider afnemen. Voor klanten die alleen televisie afnemen, is de bundel niet beschikbaar. De abonnementen staan sinds 4 september in het aanbod, maar zijn tot op heden niet op de website vermeld. Tweakers ontving de informatie van een betrouwbare bron.

Vanaf 2 oktober verhoogt Ziggo de snelheid van verschillende internetbundels. De snelheid van het Internet Complete-abonnement gaat van 150 naar 200Mbit/s en Internet Max gaat van 300 naar 400Mbit/s. Ook bij gebruikers die bij de prijsverhoging van Internet Max vorig jaar ervoor kozen om bij 200Mbit/s te blijven, wordt de snelheid verhoogd. Die kunnen per 2 oktober met 250Mbit/s downloaden. Over de uploadsnelheden wordt nog niets vermeld, maar vermoedelijk blijft dit bij elke bundel tien procent van de downloadsnelheid. De prijzen van de bundels blijven ongewijzigd.

Een prijsverhoging komt er wel voor het Internet Start-pakket. Hiervan gaat de prijs van 39,95 euro per maand naar 43,50 euro per maand. Dit is echter enkel van toepassing bij nieuwe klanten. Mensen die dat abonnement voor 4 september al afnamen, blijven 39,95 euro betalen.

Tot slot verandert Ziggo de naamgeving van enkele hardwareproducten. De Connect Box wordt hernoemd naar Ziggo Connectbox, het Extra Wifi-punt gaat voortaan Ziggo Wifibooster heten, Extra Internetpunt wordt veranderd naar Ziggo Extra Internetpunt en WifiSpots gaan voortaan als Ziggo Wifispots door het leven.

Tweakers heeft contact opgenomen met Ziggo voor commentaar. Een woordvoerder van de provider bevestigt dat de informatie klopt. Er is nog geen informatie bekend over eventuele wijzigingen in de internetsnelheden van de alles-in-1-pakketten. Ziggo brengt het nieuws binnenkort zelf officieel naar buiten.

Bundel Maandelijkse prijs
Internet Start + Bellen €44,50
Internet Complete + Bellen €52,50
Internet Max + Bellen €61,45

Prijzen van de nieuwe Internet + Bellen-abonnementen


Internetbundel
Oude snelheid Nieuwe snelheid
Internet Start 40Mbit/s 40Mbit/s
Internet Complete 150Mbit/s 200Mbit/s
Internet Max (legacy) 200Mbit/s 250Mbit/s
Internet Max 300Mbit/s 400Mbit/s
icon

Best beantwoord door Sander Ziggo 5 oktober 2017, 11:47

Hallo allemaal!

Er zijn intussen verschillende topics gaande over de snelheidsverhogingen. Het houdt de gemoederen flink bezig;) Om alles overzichtelijk te houden wil ik jullie graag doorverwijzen naar het nieuwe topic.

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.

291 Reacties

Reputatie 5
Ik heb Alles-in-1-Basis (Connect & Play Start) de internetsnelheid van dit pakket staat al een hele tijd op 40/4. De prijs hiervan is ook verhoogd. Dus tijd dat de internetsnelheid van dit pakket ook een keer omhoog gaat.
Reputatie 7
Badge +31
Bovenstaand verhaal is leuk voor zakelijke klanten, want daar gelden deze verhogingen, niet bij de consumenten afdeling, volgens de klantenservice.
Reputatie 3
@Be rt Ik haal nergens uit dit verhaal en op Tweakers etc. Dat dit voor zakelijk zou zijn? Volgens mij betreft het particulier, in welk geval dit wat mij betreft goed nieuws is!
Reputatie 7
Badge +31
@ceskens
@Ilankroon schreef "De abonnementen staan sinds 4 september in het aanbod, maar zijn tot op heden niet op de website vermeld."
Be rt schreef:

Bovenstaand verhaal is leuk voor zakelijke klanten, want daar gelden deze verhogingen, niet bij de consumenten afdeling, volgens de klantenservice.

Reputatie 6
Badge +9
Zou de klantenservice er dan zo naast zitten?
De genoemde snelheden in het artikel horen toch bij de consumenten snelheden?
Zakelijke snelheden zijn anders, 60, 180, 300 en 500.
Reputatie 3
Badge +2
Dit geldt voor bestaande klanten als ik het goed heb begrepen, zakelijk bestaan er andere abo's
Reputatie 7
Badge +31
Of ze weten het nog niet.
tweakers melde het vandaag ook met bevestiging vanuit ziggo. laat de nieuwe snelheden maar komen.

komt ook een internet en bellen abbonement zonder tv. in de huidige netflix tijden en mensen die geen tv meer kijken goede stap.
Nog heel even geduld, snelheidsverhoging verhoging komt eraan.
https://tweakers.net/nieuws/129275/ziggo-verhoogt-internetsnelheden-en-introduceert-internet-+-bellen-abos.html
Top ziggo is goed bezig
Reputatie 2
Badge +2
Nu nog de vraag wat er met de up snelheid gaat gebeuren ?!
Reputatie 3
Badge +2
Dr.Drax schreef:

Nu nog de vraag wat er met de up snelheid gaat gebeuren ?!Ik vermoed dat het 10% van de dl snelheid blijft
Reputatie 2
Badge +1
hier nog linkje over de verhoging
http://www.totaaltv.nl/nieuws/sneller-internet-bij-ziggo/
darkfakcon, had het gelezen ja, wordt helaas nog niks gezegd of de upload-snelheid ook omhoog gaat?
Niks over de upload-snelheden? blijft dat hetzelfde?
Reputatie 7
Badge +21
Ja top! Maar mijn vermoeden is dat de 10% wordt aangehouden inzake de upload. Maar we zullen zien:).
Reputatie 7
Dit onderwerp wordt ook besproken in een ander topic! Om de gesprekken overzichtelijk te houden sluit ik deze en houd ik de oudste open.

Groet,
Sander
Reputatie 5
De internetsnelheid van de 40/4 pakketten mogen ook wel omhoog. Ik heb zelf Alles-in-1-Basis (Connect & Play Start). De prijs hiervan is 1 juli jl. ook verhoogd. Dus tijd dat de internetsnelheid van dit pakket ook omhoog gaat.
Reputatie 4
Badge +5
En inderdaad de upload blijft op 10% van de download, dat zal tot de volledige overgang naar DOCSIS3.1 en het afschakelen van analoge TV & FM ook wel zo blijven.

https://tweakers.net/nieuws/129323/ziggo-verhoogt-naast-downloadsnelheden-ook-uploads-bij-duurdere-abos.html


Ziggo verhoogt naast downloadsnelheden ook uploads bij duurdere abo's
Ziggo verhoogt per 2 oktober naast de downloadsnelheden van duurdere abonnementen ook de uploadsnelheden. Dat heeft de kabelaar bekendgemaakt. De prijzen blijven ongewijzigd, zo claimt de internetprovider.

De uploadsnelheden blijven op eentiende van de downloadsnelheid steken, zo blijkt uit de informatie van VodafoneZiggo, zoals de kabelaar nu officieel heet. Volgens de kabelaar krijgen 1,6 miljoen klanten dankzij de wijziging sneller internet.

De hogere snelheden komen per 2 oktober beschikbaar. Dat gebeurt met een reset van het modem op afstand. De internetprovider doet dat in fases en het kan tot vier weken duren voor gebruikers de nieuwe snelheid hebben. Klanten kunnen ook zelf hun modem resetten om de nieuwe snelheden te krijgen.

Tweakers publiceerde woensdag al over de verhoging van de downloadsnelheden. De provider heeft de nieuwe abonnementen waarover Tweakers schreef, Internet Start + Bellen, Internet Complete + Bellen en Internet Max + Bellen, nog niet aangekondigd. Vermoedelijk gebeurt dat op een later moment.

http://www.totaaltv.nl/nieuws/sneller-internet-bij-ziggo/
TotaalTV heeft 't bericht ook opgepakt.
Reputatie 4
Geld deze verhoging ook voor alles-in-1 pakketten?
Ik heb zelf een alles-in-1 pakket namelijk.
Reputatie 4
Badge +5
@Imade Dat lijkt de regel 'Volgens de kabelaar krijgen 1,6 miljoen klanten dankzij de wijziging sneller internet' te bevestigen, maar totdat er een officiële aankondiging vanuit Ziggo is blijft dat nog even gissen.
Reputatie 7
Badge +21
Inderdaad. In de 1e regels is te lezen" naast de duurdere abonnementen"

Verder bestaat een alles in 1 pakket uit meestal 3 onderdelen ( lees abonnements vorm) tv ( digitaal), internet, ( dus een gekozen internet abonnement. Hier geldt de verhoging vanaf 150/15 >200/20.) En vaste telefonie.
Reputatie 2
Badge +1
De upload blijft gewoon bagger, ik heb al 200/40.
Reputatie 6
Vreemd, de laatste verhoging van Alles-in-1-Basis (Connect & Play Start) was in 2015, ondertussen wel enkele malen een prijsverhoging gehad.
Reputatie 2
Badge +1
Vers van de pers:

https://community.ziggo.nl/nieuwsberichten-148/ziggo-gaat-internetsnelheden-verhogen-20855

of

http://nu.nl/internet/4911821/ziggo-gaat-internetsnelheden-verhogen.html