Ziggo Mediabox XL aansluiten op een geluidsset

  • 29 januari 2018
  • 70 reacties
  • 61228 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +25
  • Super Expert
  • 15366 reacties
Het aansluiten van de Mediabox XL op een receiver:

Het komt vaak voor dat men vraagt hoe de Mediabox XL aan te sluiten op een een versterker receiver. Uiteraard kan men de gebruiksaanwijzing hanteren maar voor velen is dit ook nog ingewikkeld.

Ik probeer voor die gene even de basis instellingen/aansluitingen uit te leggen.

Op de eerste plaats: sluit de mediabox altijd rechtstreeks aan op de versterker/receiver.

Lus niet via een tv. De meeste nieuwere tv modellen geven niet het dolby digitaal geluid door, als deze dan weer via de versterker is aangesloten. Ook is vaak de spdif op een tv dolby digitaal 2.0 en niet 5.1.

Dolby digitaal 5.1 wordt in de meeste gevallen inz tv via de hdmi kabel geregeld, via arc. Let op: dit is ook alleen voor de ingebouwde digitale tuner ( module) of ook wel soms de apps op de smart tv's . Dus het geeft het geluid 5.1 meestal niet door aan een reciever als de tv gelust is , inzake het geluid . Sluit dus ook de tv rechtstreeks aan op de reciever. Als je specifiek het geluid van de tv via een reciever wilt laten lopen, en zet evt de tv boxen uit, wat meestal kan. En in te stellen in het menu van de tv. De tv kan je aansluiten op de arc van de reciever met een hdmi kabel.

Hoewel div. merken, types etc is de aansluitingen eigenlijk idem. ( lees evt de gebruiksaanwijzingen door voor uitzonderingen)

HDMI : sluit zoals eerder gezegd de Mediabox XL rechtstreeks op een ingaande HDMI poort. ( sommige merken geven een HDMI poort een naam. Bv dvd , blue ray etc. Maar ook bv set up box. ) Sluit dan bv hier de mediabox op aan.

Nu sluit je de tv aan op de uitgaande hdmi poort van de reciever. ( bij sommige merken is dit ook de arc ( zie aansluiten tv) de uitgaande hdmi poort zorgt er dus voor dat video/ beeld van de mediabox op jou tv afgespeeld wordt.

SPDIF ( optisch) : eigenlijk bijna idem als hier boven. Maar dan natuurlijk met de optische kabel. En is alleen audio. ( dus geen doorgifte video).

We zijn er nog niet. Nu moet je ook nog vaak bij de optische keuze bij een reciever een bron/ source ook nog een audio format selecteren. Dit vaak in een menu in te stellen of ook wel via een afstandbediening bij sommige merken. Bv je wilt dat de mediabox op de tv bron van de reciever beluisterd wordt . Je gaat dan aangeven of dit analoog/ optisch ( bij sommige merken meer mogelijkheden bv coaxiaal etc) moet kies hier dan voor optisch voor dolby 5.1. ( raadpleeg gebruiksaanwijzing specifiek voor jou reciever) meestal bij een succesvolle instelling zie je op de diplay van de reciever bv ac 3/2/1.

3 voor de front. Linker en rechter speaker en centerspeaker.
2 voor de achter speakers links en rechts ( ook wel rear genoemd) .
1 voor de subwoofer.

Ook in het menu van de mediabox moet nog ea ingesteld worden. Dit voor zowel hdmi en optische aansluitingen.

Optie> uitgebreide instellingen> audo.

Zet bv digitaal output aan voor de dolby 5.1
Spdif en hdmi output voor desbetreffende aansluitingen, ook op aan.
( het kan geen kwaad als je alles aanzet)

Ook bij andere type mediaboxen moet je de de keuze te maken voor het digitale geluid.

Nog een puntje. Kies je bij de Mediabox XL voor dolby digitaal, dan zal als je de reciever uitzet, en besluit om tijdelijk via de tv het geluid af te spelen via de tv boxen ,
Je geen geluid hoort bij de zenders die standaard dolby geluid door geven. De tv kan in meeste gevallen niet onderweg met het dolby digital 5.1.

Inzake hdmi reciever met video: het kan ook nodig zijn om bij deze aansluiting de hdmi video signaal op RGB of ycbcr te zetten ipv automatich in het menu van de mediabox , afhankelijk van de ondersteuning. Soms kan ook een hdmi switch nodig zijn ivm evt handshake of copie beveiliging isue.

Dit was zo'n beetje de basis principes. Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom!

70 Reacties

Reputatie 7
Badge +25
Oeps, mij zelf als nuttig betitelt. (per a buis)🤓 Met scrollen.
Heeft iemand wel eens goed naar het 5.1 geluisterd. Ik heb zelf een Marantz 9.2 AV receiver die ik gebruik voor zowel geluid als beeld door te sturen vanaf Mediabax, blu-ray en mediaplayer. Echter als ik het geluid van de Mediabox op Dolby Digital zet (aan dus) dan krijg ik hoofdzakelijk geluid door mijn centerspeaker. De rest van mijn 9 boxen doen niet mee. Het lijkt erop dat het DOlby geluid niet goed vertaald wordt naar de surround boxen. Heeft iemand daar ook last van.
Reputatie 7
Badge +25
Geen last van. Helaas niet alle films op de commerciele worden niet echt 5.1 uitgezonden. Hoewel er 5.1 wordt aangegeven. Probeer eens een film in het ondemand menu, (hd) dan even om uit te testen. Heb je ook de hdmi output aanstaan bij de audio instellingen. Op de versterker dd+ geselecteerd? Bij normale dolby 5.1 etc.
Robbo: Ja alles staat goed, heb al e.e.a getest en aangepast maar niets echt helpt. Van lamlende dan maar in stereo kijken. Een ander probleem van 5.1 is ook dat, wat je zegt, niet alle zenders 5.1 uitzenden. Het volume verschil tussen de zenders is dan veel te groot. Dat scheelt enkele Db's
Reputatie 7
Badge +25
Heb je de audio ook via hdmi of spdif kabel lopen? In dien het laatste, ook de spdif output aan geselecteerd?
Reputatie 7
Badge +19
Heeft iemand wel eens goed naar het 5.1 geluisterd. Ik heb zelf een Marantz 9.2 AV receiver die ik gebruik voor zowel geluid als beeld door te sturen vanaf Mediabax, blu-ray en mediaplayer. Echter als ik het geluid van de Mediabox op Dolby Digital zet (aan dus) dan krijg ik hoofdzakelijk geluid door mijn centerspeaker. De rest van mijn 9 boxen doen niet mee. Het lijkt erop dat het DOlby geluid niet goed vertaald wordt naar de surround boxen. Heeft iemand daar ook last van.

Ik werk zelf met een Humax i.c.m. een Marantz 7.1 receiver en heb toch echt geluid via alle kanalen. Het lijkt dus niet aan de uitzendingen te liggen. Is dat in 5.1, geeft de Marantz dat ook zo weer. Vaak stel ik dan de EX stand in, en dat werkt prima bij alle zenders welke in 5.1 weergeven, al zijn niet alle uitzendingen oorspronkelijk opgenomen in DD 5.1. Je issue lijkt dus toch bij de Mediabox te liggen.

Maar goed, daar kom ik even niet tussen, daar Robbo daar al mee bezig is.
Heb je de audio ook via hdmi of spdif kabel lopen? In dien het laatste, ook de spdif output aan geselecteerd?
Heb ik ook geprobeerd maar helaas, Ik heb alles via HDMI gekoppeld.
Reputatie 7
Badge +25
Vreemd. Kijk ook eens de marantz instellingen na. Hier kan vast @Willem-A je verder mee helpen.
Reputatie 7
Badge +19
De Marantz pakt altijd het juiste signaal op. Je kan deze instellen op Dolby Digital of Dolby Digital EX **8 maar ook op 'auto' of zelfs op een andere stand. Bij het starten van de bron zal de receiver zelf overschakelen op Dolby Digital 5.1. il je meer speakers gebruiken in dit soort gevallen kun je kiezen voor een andere stand.

Het is dus raadzaam even niet middels HDMI te werken, maar via de optische uitgang van de Mediabox.

Maar vraag is ook hoe de ervaring is met andere bronnen, en of dat allemaal wel correct werkt.

Maar we hebben eerder gezien dat HDMI niet correct werkte... Althans, dit bij de Mediabox XL.
Heren, Bedankt voor jullie reactie. ik heb al verschillenden instellingen geprobeerd, zowel via HDMI als via de Optische uitgang. Helaas het resultaat blijft gelijk. Ik heb een Marantz SR7010, niet de goedkoopste, dan denk ik het zal zeker niet aan de AV versterker liggen.

Mvg Mels
Reputatie 7
Badge +19
Dag @MelskeH,

wat doet de Marantz met andere bronnen, zoals een DVD of Blu-ray speler? Werkt het dan wel naar behoren? De stand 'auto' zou dan al genoeg moeten zijn om b.v. in Dolby Digital of DTS weer te geven. In jou geval kunnen deze geluidsformaten zelfs in HD worden weergegeven. Dit natuurlijk niet bij de Mediabox, maar Dolby Digital moet toch echt mogelijk zijn. We zien toch heel vaak dat men het geluid zo weergeeft, al dan niet middels HDMI, of de optische uitgang van de mediabox. Ik vraag me dus echt af of er wel echt voor Dolby Digital 5.1 is gekozen in de mediabox.

Ik weet dat de Horizon standaard op Dolby Digital stond, maar dan wel DD 2.0, dus stereo zonder subwoofer kanaal. Dat dien je dus te veranderen om het geluidsspoor in 5.1 te verkrijgen. Maar ik ben dus benieuwd wat andere bronnen doen, maar ik denk dat je de Marantz wel kan uitsluiten. Machtig mooie machine overigens die 7010. Lang niet de minste!
Willem, Bedankt voor je reactie.

Bij de Horizon aka Ziggo Mediabox, heb je bij Audio instelling o.a Dolby DIgital die kan ik alleen aan en uitzetten. Als deze op Uit staat heb ik stereo, dat zie ik ook op de Marantz, inderdaad een mooie AV-versterker goed warm geluid en 9 kanalen bij 200 W, voordeel dat ik 2 sub-woofer uitgangen heb en die gebruik ik beide. De versterker staat nu in 7.2 instelling waarbij de voorspeaker op Bi-AMping staat m.a.w per box 400 W beschikbaar. Enfin Als ik de Dolby Digital op de Horizon op Aan zet, Ziet de versterker dat er een 5.1 signaal ontvangen wordt. Maar nog heb ik het gevoel dat de Horizon de 2 front speaker met de center speaker bijeen voegt. Gisteren heb ik via de Horizon box Netflix film gekeken, welke in 5.1 zou moeten zijn. Dat heb ik ook in Netflix aangegeven. Bij maar enkele scenes hoor ik in de surround speaker (die staan langs me) duidelijk iets. Maar tijdens die scene hoor ik bijna niets in de front speakers, alleen de center en de beide subwoofers. Maar ik heb een idee wat me juist is in gevallen. Ik kan via Netflix een Eagles doc. beluisteren, dezelfde doc. heb ik ook op mijn mediaspeler Popcorn Hour A500 (4K). Dan ben ik benieuwd wat de verschillen zijn.

En voor de zekerheid. Ik heb de boxen opstelling meerdere keren getest met o.a 7.2 test geluiden zoals deze. http://www.demo-world.eu/2016/01/26/2016-dts-blu-ray-demo-disc-vol-20/ (ik heb veel van dit soort test Blu-Ray's) Zowel via de mediaspeler als via mijn Blu-Ray speler.
Reputatie 7
Badge +19
Dag @MelskeH

Voorheen gebruikte ik ook 2 actieve subwoofers welke in mijn geval waren geïntegreerd in de front speakers. De stereo versterker, aangesloten op mijn receiver stuurt dan de frontspeakers aan, dus ik gaf destijds in de receiver aan: "subwoofer none". Vervolgens ging dan al het laag naar de fronts waar de subwoofers het oppakten. Nu heb ik weer een heel andere opstelling met andere speakers, maar het blijft het een leuke hobby.

Maar dat even terzijde. Je receiver geeft dus wel aan dat er een Dolby Digital signaal binnenkomt begrijp ik. En dan snap ik toch niet goed, waarom er geen geluid uit alle kanalen komt. Nu is mijn ervaring met test DVD's en test tonen niet altijd positief, want bij veel films dien je dan toch wel weer eens wat bij te stellen en daarom vraag ik me toch af of alle speakers wel in het juiste niveau weergeven. Ik moet b.v. de achterkanalen (Back en back surround) best wel afwijkend instellen t.o.v. elkaar en van de front kanalen en centerspeaker. En als je receiver echt laat zien dat er een 5.1 signaal binnenkomt is het wellicht handig om toch eens wat met de volumes van de verschillende speakers te spelen. Ik dacht in beginsel echter dat er helemaal geen 5.1 geluid was, maar ook niet in de receiver te zien was dat dit binnenkomt.

Kun je hier wat mee?
Hoi Willem-A

Ja dat heb ik al gedaan de volume per box aangepast, Ik heb sinds 1 jaar 2 andere front boxen. Die wijken iets meer af dan de andere boxen. Ik had voorheen al een 7.2 opstelling met allemaal dezelfde boxen, althans op elkaar afgestemd t.w Phonar Veritas P3, M3 en C1 EDMA. Nu heb ik de P4 EDMA erbij gekocht maar die hebben een iets ander klankkleur dan de andere boxen. Dus ben ik gaan zoeken en kwam tot de conclusie dat de center speaker te hard stond. M.a.w ik heb al de center speaker terug gedraaid en de 4 surround boxen open gedraaid, zodanig dat deze matchen met de P4

PS: de receiver kan wel aangeven dat deze 5.1 binnen krijgt maar kan niet aangeven hoeveel volume van elk kanaal binnen komt.

En ja het blijft een leuke maar dure hobby. En nu is ook nog de TV defect 😞 heeft sinds gisteren een witte vlek in het beeld grgrgrgrgrgr

Grz Mels
Reputatie 7
Badge +19
Hmmm, ook al zo'n mooie set. Waar doen ze het van... 😉

Maar scheelt het zoveel in klankkleur dat je dat ook echt hoort? Natuurlijk ga je een afwijking horen, met name als b.v. dezelfde stem langs alle kanalen komt, maar is die afwijking klein moet je best al wel een getraind oor hebben. Maar aan de andere kant hoor ik ook sets waarbij ik niet begrijp dat men niet hoort dat deze gewoon slecht ingeregeld/geconfigureerd zijn. Ikzelf ben ruim een jaar geleden naar Monitor Audio overgestapt. Een zeer nette match met Marantz naar mijn idee. Maar ja, is een opname niet fraai, word het eindresultaat dat ook niet. En ik heb SACD's die nog lang niet de kwaliteit van een goede red book CD behalen, maar ook exemplaren die buitengewoon klinken. En de set kan nog zo mooi zijn, maar alles hangt toch af van de bron.

Maar ik zal indammen, want anders gaan we te veel off-topic ... 😉

Maar je hebt gelijk, de receiver zal inderdaad laten zien voor hoeveel, en welke kanalen er signaal binnenkomt, maar inderdaad niet de geluidssterkte vanaf de bron. En zoals gezegd, kan dat per opname ook wat, soms zelfs vrij fors, verschillen. Daarom vind ik b.v. een test toon niet altijd zaligmakend.

Maar nu scheelt het doorgaans niet eens altijd zoveel als de impedantie van de speakers wat verschillen, al hangt het er ook wel vanaf hoe de fabrikanten dat opgeven, maar samen met de gevoeligheid van een speaker kan het wel een aardig verschil opleveren met een andere speaker. En als jou center een lagere impedantie heeft, en ook nog eens een hogere gevoeligheid, dan kan het prima gebeuren dat deze bij gelijke instellingen toch (veel) luider klinkt. Sommigen willen per se alles op 0 instellen, maar zo moet je natuurlijk niet denken. Dat is gewoon niet altijd de realiteit.

Maar ik begrijp dat je nu wel een net geluidsbeeld hebt uit alle kanalen?

Wel balen van je Tv! Ik weet niet hoe oud deze is, maar ook na de garantie heb je rechten. Het is niet altijd even eenvoudig die ook te verkrijgen, en het is afhankelijk van het merk hoe lang dat recht duurt, maar een Tv van een gerenommeerd merk moet wettelijk wel zo'n 5 jaar meegaan. Is vrij kort, ik weet het maar tegenwoordig hebben ze het zelfs over 3 jaar als een Tv niet al te duur is. Totaal anders als in lang vervlogen tijden dus waarin een Tv zo 15 jaar speelde. Maar goed, het is ook een kwestie van geluk, en dit komt altijd ongelegen. Maar een LCD/Led, aar ook een Plasma met zulke verschijnselen, is meestal rijp voor de stort, maar op marktplaats leveren ze vaak nog wel wat op voor de onderdelen. Een schrale troost als je geen garantie hebt en verder niets voor elkaar krijgt...
Mooi verhaal, maar wat als het niet werkt ???
Ik heb mediabox aangesloten op een hdmi in van versterker (Onkyo) en tv op de hdmi out, maar heb geen beeld en geluid . Wat is de oplossing ????
Reputatie 7
Badge +25
Ok wees zeker dat de hdmi poort van de tv de ARC is, (voor het geluid vd tv,) waar op de reciever is aangesloten. Verder probeer ook in het menu van de mediabox de nodige instellingen te doen. zie mijn uitleg. hier kopie:

"Inzake hdmi reciever met video: het kan ook nodig zijn om bij deze aansluiting de hdmi video signaal op RGB of ycbcr te zetten ipv automatich in het menu van de mediabox , afhankelijk van de ondersteuning. Soms kan ook een hdmi switch nodig zijn ivm evt. handshake of kopie beveiligings- issue. "
Ik heb beide hdmi poorten op tv gerobeerd, en meerdere op de versterker, maar geen beeld en geluid. Kan ook niets in het menu van de box wijzigen op dat moment, want ook het menu krijg ik niet.
Dus ik heb het nu anders opgelost, en dat blijkt zomaar te werken.
Gewoon hdmi van horizon naar tv, en daarnaast een S/PDIF kabel (die ik vond bij nog nooit gebruikte kabels in mij la) van de horizon naar de versterker, en nu heb ik beeld en geluid. En dan het geluid via de versterker, dus weer het geluid via de boxen ipv de tv !!
Maar bedankt Robbo
Reputatie 7
Badge +19
Mooi verhaal, maar wat als het niet werkt ???
Ik heb mediabox aangesloten op een hdmi in van versterker (Onkyo) en tv op de hdmi out, maar heb geen beeld en geluid . Wat is de oplossing ????


Dit zagen we laatst helaas ook al eens langskomen. Maar dan is het wel raadzaam eens te kijken of alle instellingen van de receiver in orde zijn. Je kan dat b.v. ook eens testen door op de HDMI ingang welke je nu gebruikt voor de Horizon/XL, te gebruiken voor b.v. een DVD/Blu-ray speler. Klein nadeel van deze aansluiting kan echter wel zijn, dat wanneer je meest het gelid van de Tv zelf gebruikt, de receiver meer stroom zal verbruiken in stand-by welke ervoor moet zorgen dat het beeldsignaal wel moet worden doorgegeven aan de Tv. Voordeel is dat je b.v. het Dolby Digital Plus geluid van Netflix doorgaans wel kan weergeven via de receiver. Dat lukt niet met een optische kabel.

Aan de andere kant heeft het rechtstreeks aansluiten van de decoder op de Tv, en middels een optische kabel op je receiver o.i.d. dan weer als voordeel dat je de receiver niet aan/of stand-by behoeft te zetten om Tv te kunnen kijken. En deze dus alleen kan inzetten als je graag via de geluidsinstallatie wilt luisteren. En het moet dan mogelijk zijn het geluid weer te geven via de Tv, maar dan moet het geluid via de HDMI uitgang wellicht wel anders worden ingesteld. Staat deze nog ingesteld op Dolby Digital 5.1 zou er geen geluid kunnen worden weergegeven via de Tv.
De receiver is in orde. Andere apparaten doen het wel via de hdmi. Alleen de horizon doet niets. Geen beeld en geluid. Ik heb ook meerdere hdmi poorten geprobeerd. Instellingen versterker staan goed.
Inmiddels opgelost door horizon terug met de tv te verbinden en een optische kabel van horizon naar versterker. Ik heb Ziggo nog geen gebeld, maar er was geen techneut te vinden die de oplossing wist. De enige oplossing zou zijn, om een ouder model horizon te sturen, waarop scart en tulp aansluitingen zitten. Maar gezien recente ervaringen met het vervangen van een kapotte horizon, heb ik daar vanaf gezien.
Reputatie 7
Badge +25
Hoe heb je de instellingen van de horizon ingesteld? Bij uitgebreide opties audio en geluid. Even van belang om te weten. Heb je daadwerkelijk de nodige boxen? Of maak je gebruik van stereo. Zet dan wel bij de audio instellingen, hdmi output, dolby output( bij daadwerkelijke 5.1 systheem ) aan. ( bij stereo de dolby output uitzetten) verder heb je de tv de ARC hdmi poort ook evt ingeschakeld? Ondersteunt jou tv of hdmi poort de ARC welk type tv heb je ? Hdmi ready? Full hd ? 4k? Pas dit dan ook aan op div. Apparatuur. Etc etc...

Wat ik ook al aangaf is heb je zowel box, reciever en tv de juiste resolutie en videosignaal ingesteld? En audio instellingen nogmaals. Verder kan het een handshake probleem zijn. Dit is vaak op te lossen op via een hdmi switch aan te sluiten. Je kan evt een gokje wagen om bij de action voor €4,99 een hdmi switch aan te schaffen. En vraag evt of je deze mag retourneren bij geen succes. Mijn ervaring is dat ze daar niet moeilijk over doen.

Nogmaals wees zeker dat bv jouw tv ea wel degelijk ondersteunt en dat de juiste instellingen correct zijn. ( dus video resolutie/ tv en doorgifte recieverreciever videosignaal RGB , tv resolutie aan houden of ycrbr 4.4.4.4 of 4.4.4. 2 ( test alles even uit. Hoewel je aangaf dat dit het geval is. Kijk iig jou tv mogelijkheden na in een menu of manuel.

Ook een mede forum lid ik dacht ook een onkyo Is het enigsinds gelukt om de video signaal op ycbcr te zetten en de resulutie op 1080 p zowel bij box en reciever. En van wat ik er uit begreep.
Reputatie 7
Badge +19
Maar wel vreemd @robbo, dat er geen beeld en geen geluid is als de Horizon/XL op de receiver word aangesloten. En dan is een ouder model met scart natuurlijk geen oplossing. Dat moet je ook niet willen. De klantenservice beveelt dat aan maar dat moet natuurlijk helemaal niet nodig zijn. Op een Tv kun je overigens geen resolutie instellen. Die geeft gewoon altijd weer in de resolutie waarvoor deze is gemaakt. En als je de XL op b.v. 720P zou zetten, kan een moderne receiver dat signaal opschalen, naar, tegenwoordig zelfs 4K. Maar zou deze niet verder gaan dan 1080P, moet er toch beeld zijn, of in ieder geval geluid. Nu lijkt de receiver niet ontvankelijk voor beiden...

En als ze de XL rechtstreeks aansluit op de Onkyo, is ARC natuurlijk niet van belang. Dus de Tv hoef dit dan niet noodzakelijk te ondersteunen. En rechtstreeks aansluiten is natuurlijk ook het mooist. Maar ik kan er zo even niet de vinger achter krijgen wat hier exact misgaat. En zou het om een HD-Ready Tv gaan, dan kan deze, mits nog wat recent, ook wel omgaan met een inkomende resolutie van 1080P, al is 720P dan natuurlijk raadzamer.

Maar daar andere apparaten het wel lijken te doen, uitgaande van de reactie dat de receiver in orde is, lijkt het er inderdaad op dat er een handshake issue speelt. En dan kan een switch wellicht werken, of is het raadzaam dan maar gewoon de XL rechtstreeks aan te sluiten op de Tv, en middels een optische kabel op de receiver, die, gezien de HDMI ingangen, naar mijn idee minstens 5.1 kanalen ondersteund.

En ik meen me te herinneren dat het destijds bij een ander ook niet lukte, toen even werkte, maar kort daarop weer niet... Maar daar steek ik mijn handen niet voor in het vuur.

Om kort te gaan, moet rechtstreeks aansluiten van de XL op de receiver mogelijk zijn. Is het toch wel wat vreemd dat er geen beeld en geluid is. Is ARC niet van belang bij het rechtstreeks aansluiten, maar eigenlijk ook niet als de XL middels HDMI op de Tv word aangesloten en middels de optische uitgang op de receiver, en ben ik dus benieuwd of er inderdaad ook daadwerkelijk een andere bron op de betreffende HDMI poort van de receiver is aangesloten.
Reputatie 7
Badge +25
@Willem-AOp de eerste plaats had ik het niet over scart. En ik geef wat opties gedachtes weer..wat uit eigen ervaring . Etc. Het staat mij bij dat een ts bij de juiste intst. Het voor elkaar kreeg. Inz ARC heb ik het over tv .> receiver. Wat vreemd idd dat het maar niet wil lukken . Maar ben nog aan het brainstormen . Voor de rest weet ik dat tv best ea om kan schalen... Maar ja soms zijn er nu eenmaal oplossingen die vaak niets ergens van probleem van doen hebben en dan toch werken en noem dat toeval /mirakel het helpt🤔 die ervaringen deel ik ook dus. Maar brainstormen hier over.. leuk🙂
Reputatie 7
Badge +19
Nee, zij had het over een box met scart, vandaar dus ook mijn opmerking over de helpdesk welke dit aanboden... Maar dat is geen oplossing. Moet ook niet nodig zijn. ARC hoeft dus niet, maar goed, dat was al helder, en dus nu nog de vraag of de betreffende HDMI ingang op de receiver wel werkt met b.v. een Blu-ray speler. Ik zie wel dat er word aangegeven dat de receiver in orde is, maar ik zie liever even een test met die ingang en een andere bron. Als dat werkt, dan lijkt het de XL te zijn.
Reputatie 7
Badge +25
@Willem-AYep en zeer benieuwd naar de instellingen van de mbxl. En of evt fabriek herstel werkt? Is ook nu mijn gedachten.... Maar ja.. nu even de reactie afwachten . En dat de instellingen hier worden gedeeld..

Reageer