Vraag

WD TV Live Hub verbinden met het netwerk lukt niet?

  • 14 januari 2020
  • 50 reacties
  • 551 keer bekeken

Ik ben in het bezit van een Connect Box, alles werkt perfect, alleen mijn mediaplayer, een WD Tv Live Hub, waarvan, als ik de netwerkkabel erop aansluit, het apparaat gelijk vast slaat, en bij een herstart in de bootmodus blijft hangen, trek ik de kabel er weer uit, reset het apparaat zich en werkt ie weer normaal…..wat is hier aan de hand? Ik heb diverse fora bezocht om te kijken of een draadloze usb adapter een oplossing zou zijn, maar daar word ik niet wijzer van.


50 Reacties

Reputatie 7
Badge +12

Raar, lijkt toch bug in de WD. Kun je hem niet via wifi verbinden?

Misschien even nagaan of de WD de laatste firmware heeft.

Goedemiddag @SimRick

Allereerst welkom op de Community! :blush:

Wat gek dat het apparaat gelijk vast slaat als je de ethernetkabel hierop aansluit. Kun je toelichten of dit gebeurd als je de WD TV Live Hub uitgeschakeld hebt en dan de kabel aansluit en deze opstart of dat je de kabel aansluit als het apparaat al ingeschakeld is?
Als ik online de gebruikershandleiding van het apparaat er bij zoek en wordt er aangegeven dat het mogelijk moet zijn om het apparaat te verbinden met de ethernetkabel of een draadloze USB-adapter met het internet. Ook ben ik benieuwd naar hoe het apparaat wordt aangesloten met de ethernet kabel op ons modem. Is dit rechtstreeks of zit hier nog een ander apparaat tussen? 

Dank Rolf en Gianna voor jullie reactie, de WD heeft de laatste firmware, het vastlopen van de player gebeurd zowel als ik het apparaat aanzet, en ook als het apparaat reeds aan staat en dan de kabel inplug. Met mijn vorig modem ( weet niet meer precies welk type modem dit was ) werkte een bekabelde verbinding super, dus heb een vermoeden dat het aan de nieuwe modem ligt, maar mijn kennis is niet van dusver dat ik dat goed kan onderbouwen. Ik heb het ook geprobeerd met diverse usb adapters om het draadloos te doen, maar welk type adapter ik ook gebruik ( heb er inmiddels 3 geprobeerd en de website van WD  geeft een hele lijst met zogenaamd compatible modellen, die volgens vele fora gebruikers dus niet werken) geen van de drie werkt…….de player word rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van andere apparaten, aangesloten, kabel van hooguit 2 meter.

Reputatie 6

Duidelijk, bedankt voor het laten weten @SimRick . Ook met dit modem moet het lukken om een stabiele verbinding te realiseren. 

@Dolfff vroeg het al, maar is het ook mogelijk om de WD TV Live Hub met een wifi verbinding te verbinden? Zo ja, heb je dit al geprobeerd en hoe gaat dat? 

Nee @Marije Ziggo Marije, heb 3 verschillende adapters geprobeerd, zouden allen volgens de website van WD compatibel moeten zijn, niet dus…..

Reputatie 7
Badge +12

Heb je al een andere utp kabel geprobeerd?

@Dolfff , sterker nog, ook al 3, maar zijn alle nieuwe kabels van een goede kwaliteit! 

Reputatie 7
Badge +12

Als je er 3 hebt geprobeerd dan ligt het zeker niet daaraan. Ik ga dan toch twijfelen aan die WD. Een defect misschien of een bug. Daar kom je alleen achter door een andere te proberen.

@Dolfff , dat is een optie, het gekke is alleen, bij de het vorige modem werkte het gewoon, nu bij de nieuwe niet, dus ja, waar ligt het dan aan he…...

Reputatie 7
Badge +12

Dat had ik gelezen ja, maar ja, dat sluit toch de WD niet uit.

Reputatie 7

Ik zit te denken aan een ip conflict, geef de WD eens een vast ip-adres bij Netwerksetup en Manual

Hoe doe ik dat @mguzz ? 

Reputatie 7

Zo uit mijn hoofd heeft de Connectbox ipadres 192.168.178.1 maar dat moet iemand met een deze box maar even bevestigen en dan in het menu van de WD naar:

Netwerksetup → Manual → Ipadres 192.168.178.10 subnet 255.255.255.0 en gateway 192.168.178.1

ik ga het proberen @mguzz , ik laat het je weten of dit de oplossing is!

Zo uit mijn hoofd heeft de Connectbox ipadres 192.168.178.1 maar dat moet iemand met een deze box maar even bevestigen en dan in het menu van de WD naar:

Netwerksetup → Manual → Ipadres 192.168.178.10 subnet 255.255.255.0 en gateway 192.168.178.1


Ik zou in de WD een vast IP adres gebruiken buiten de DHCP server.

Dus één uit de reeks 192.168.178.2 - 192.168.178.9

Bij voorbeeld bijna wat @mguzz schreef: :relaxed:

Netwerksetup → Manual → Ipadres 192.168.178.9 subnet 255.255.255.0 en gateway 192.168.178.1 

Ik kan wel een vast adres intikken, maar op het moment dat ik de netwerkkabel weer aansluit, loopt de boel weer vast.... @mguzz 

Ip adres klopt, hij vraagt alleen nog om de DNS... 

@Be rt enig idee wat ik bij DNS in moet tikken?

Reputatie 7

Probeer 8.8.8.8  eens

@mguzz gedaan, helaas, wrong…...zucht….

Reputatie 7

Als het goed is gebruikt de WD de DNS servers van het modem en/of de router dus 0.0.0.0. zou moeten werken

@Be rt @mguzz heb ik ook geprobeerd, de speler houd nu ineens de handmatige instellingen niet eens meer vast, oftewel, ik raak steeds verder van huis, al een factoryreset gedaan, harde reset, maar ben er zo langzamerhand wel een beetje klaar mee, de ijssel loopt hier vlak achter langs, ik denk dat ik de speler ga leren zwemmen,…...

@mguzz en @Dolfff en @Be rt , bedankt voor jullie reacties, ik geef het op, niks lijkt te werken, het enige waar ik nu nog van baal is dat er gegevens op de WD staan waar ik  nu dus niet meer bij kan, ook niet als ik de WD rechtstreeks middels een USB kabel aansluit op mijn laptop, zelfs dat werkt niet, is er uberhaupt een mogelijkheid om de schijf op wat voor manier dan ook te benaderen???

Reputatie 7
Badge +12

Je zou toch verwachten dat ie dan gewoon als externe hd kan fungeren via usb. Maar na wat onderzoek op internet moet ik concluderen dat ie dat niet kan. Hij heeft alleen usb ingangen. Stom zeg.

Ik snap dan sowieso niet hoe je hem had aangesloten op je pc, aangezien dat met een normaal usb kabeltje niet kan.

Ook raar dat je wifi adapters niet werken. Heb je dat op beide usb ingangen getest?

Ik ga toch vermoeden dat ie stuk is.

Dan kan ik nog 2 opties bedenken:

  1. Plug een externe hd in een usb ingang van de WD en zet de bestanden over.
  2. Of: Schroef open en trek de hd eruit en stop die in een externe hd behuizing of zo'n docking gevalletje.

@Dolfff klopt, iets met een master/slave verhaal, maar wat jij zegt over een externe hd aan de player hangen, die mogelijkheid had ik nog niet geprobeerd, ga ik vanavond eens doen, ik hou je op de hoogte, ik hoop dat het op die manier gaat lukken, en als ik de bestanden van de player eenmaal op de hd heb staan, schaf ik een nieuwe mediaplayer aan!

Reageer