Beantwoord

Analoge radiofrequenties niet meer zichtbaar op de website

  • 13 juli 2019
  • 34 Reacties
  • 10869x Bekeken


Toon eerste bericht

34 Reacties

Reputatie 7

Mijn schoonmoeder in Utrecht (ook Ziggo abonnee) kan sinds de overgang naar digitale TV ook geen analoog radio signaal meer ontvangen. Haar goede stereoset staat dus uit, en een klein transistorradiootje staat daarnaast….
Ik kan niet anders dan concluderen dat het analoge radiosignaal in Utrecht van de kabel is verdwenen. Een Ziggo-medewerkster bevestigde dat inderdaad telefonisch (hoewel ik vermoedde dat ze het probleem niet snapte).

Graag zou ik willen weten of mijn conclusie juist is.

Nee, dat is niet juist @Harribo. Het analoge tv-signaal, dat voorheen onderdeel van het Kabel TV-abonnement vormde, wordt regio voor regio uitgezet. Analoge radio blijft wel gewoon beschikbaar (voorlopig).

Reputatie 6
Badge +8

Is er een storing bekend? https://www.ziggo.nl/klantenservice/storingen/

Op dit moment is analoge radio (FM) nog overal beschikbaar. Er zijn nog geen concrete plannen om de analoge radio af te schakelen zoals de analoge TV.

Bron: https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/analoge-tv

Door een storing ben ik alle voorgeprogammeerde analoge radiozenders kwijt. Op de site zijn deze niet meer te vinden. Kunnen jullie een overzicht mailen of aangeven waar deze zijn te vinden. Mijn gemeente is Montferland - Didam.

 

Alvast bedankt.

Reputatie 7
Badge +26

Deze zijn niet meer online beschikbaar, ziggo geeft al enige tijd aan dat ze het gaan oplossen, maar ze schieten niet erg op.

Kijk bijvoorbeeld hier.

https://community.ziggo.nl/audio-en-tv-apparatuur-97/analoge-radiofrequenties-niet-meer-zichtbaar-op-de-website-42714

Reputatie 7
Badge +12

@hvalkhof,

 

Misschien hier iets aan?

https://www.botman.com/ziggo-fm-radio-frequenties/ 

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/stoppen-fm-radio-is-kwestie-van-tijd-digitale-radio-bezig-aan-opmars/

Allemaal bedankt voor het meedenken. Ik ben nu zender voor zender frequenties aan het zoeken. Gaat langzaam maar het lukt.

Omdat Analoge FM-Radio over niet al te lange tijd zal worden opgeheven, lijkt het dat Ziggo het op de Site er maar een beetje bij laat zitten. Niet zo fraai.

Wanneer dat opheffen precies zal gebeuren is nog onduidelijk. Er bestaan geruchten over 2020.
Het heeft zin je andere Radio opties te gaan onderzoeken.

Het zenderoverzicht van de analoge radiozenders is terug en kan je vinden op: https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/analoog-radio

Reputatie 3
Badge +3

Het zenderoverzicht van de analoge radiozenders is terug en kan je vinden op: https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/analoog-radio

 

Prima dat de zenderoverzichten weer te zien zijn.

In enkele overzichten staat wel dat Radio Decibel analoog wordt doorgegeven, maar die doorgifte is al in januari 2018 stopgezet.

Piet.

Reageer