Beantwoord

Analoge radiofrequenties niet meer zichtbaar op de website

  • 13 juli 2019
  • 34 Reacties
  • 11938x Bekeken

De verwijzingen in de topics naar radiofrenquenties op de website van ZIGGO leiden uitsluitend naar digitale TV.
Mijn analoge radiotuners moeten echter via de kabel worden geïnstalleerd op basis van een frequentie en kennen geen kanaalnummers.

Ik zoek een eenvoudige lijst met radiofrequenties voor Capelle aan den IJssel die voorheen gewoon op de website van ZIGGO was te vinden.
icon

Best beantwoord door FvdZ 11 november 2019, 09:39

Het zenderoverzicht van de analoge radiozenders is terug en kan je vinden op: https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/analoog-radio

Bekijk origineel

34 Reacties

Dat kon tot recent nog steeds, maar ik zie nu dat de Site wordt gereorganiseerd.
Kan het nu ook even niet zo snel terugvinden.
Reputatie 7
Badge +35
Dat is met geen mogelijkheid te vinden inderdaad:

https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/alles-over-radio

Zo installeer je analoge radio

  1. Sluit je radio met een coaxkabel aan op de radio-aansluiting van je wandcontactdoos.
  2. Controleer in de handleiding van je radio hoe je de zenders programmeert.
  3. Zoek de analoge radiofrequenties op in ons zenderoverzicht voor radio.

De analoge radiofrequenties zijn ook niet te vinden via deze aangegeven weg.

Dit is een klant helpt klant forum waar Ziggo moderators vrijwel iedere paar werkdagen langskomen in ieder topic.
Mogelijk kunnen zij de weg wijzen of vragen om de lijsten weer zichtbaar te maken.
Reputatie 7
Badge +26
Ik heb deze gevonden, hoe actueel die is weet ik niet.

http://itt.support/ziggo-zenderoverzicht-radio-annaloog/

https://breedbeeldweetjes.wordpress.com/fm-zenderoverzicht-ziggo/
Reputatie 7
Badge +17
Overigens hebben redelijk wat analoge radio's een scan functie en in combinatie met RDS zie je dan ook bij veel zenders de naam meteen.
Goedemiddag @Topicplatform,

Welkom op de Community! Goed gesignaleerd dat de analoge radiofrequentie niet meer zichtbaar zijn op onze site.

Er wordt momenteel gewerkt aan deze pagina. In de toekomst zullen deze frequenties weer terugkeren op de pagina. Wanneer dit exact zal zijn is nog niet bekend.
Hebben de pagina's welke @Steefb had doorgegeven iets voor je kunnen betekenen op dit moment?
De bovenstaande doorverwijzingen zijn allemaal volkomen onbruikbaar. Zo vermeldt @Steefb als eerste een frequentie voor NPO Radio 1 op 88.900 terwijl hier op die frequentie Studio Brussel zit.

In de Ziggo Community komt een klant eerder van de regen in de drup dan naar een oplossing. Via die weg stuurt Ziggo haar klanten met een kluitje in het riet.
De door platformbezoekers aangeboden oplossingen zijn (bijna) allemaal op lokale of verouderde gegevens gebaseerd.
Jammer om te lezen dat de tips die zijn gegeven niet meer actueel zijn. Zoals ik in mijn eerdere bericht aangaf zijn we ervan op de hoogte dat dit op de site mist. Deze zullen in de toekomst weer teruggeplaatst worden.
Ben je opzoek naar een frequentie van een specifiek radiokanaal? En in welke regio ben je woonachtig? Dan zoek ik met je mee naar de analoge frequentie voor dat kanaal in je regio.
Ongeveer 2 weken terug had ik telefonisch contact met ziggo hierover.
Er werd toen gezegd dat het overzicht van de analoge radio gegevens (frequenties) per 1 september weer op de website zouden staan.
Het is 1 nu september. Tot nu toe is dat overzicht echter onvindbaar.
Begrijp ook niet waarom het zo moeilijk is om een lijstje met kabelfrequenties te publiceren. Een PDF bestandje volstaat.
Het is waarschijnlijk verschrikkelijk moeilijk.
De medewerkster van Ziggo die ik hierover sprak, kon pas na veel inspanningen ervan overtuigd worden dat analoge radio nog BESTAAT en dat Ziggo het aanbiedt. Ze ontkende herhaaldelijk het bestaan ervan in alle toonaarden.
Als je ervan uit gaat dat het niet bestaat, wordt zo'n lijstje natuurlijk heel moeilijk.
Tevens werd mij verteld dat analoge radio bij Ziggo volgend jaar (2020) verdwijnt (ondanks dat het "niet bestaat"), en dat alle FM ontvangers en dure tuners de schroothoop op kunnen. Je moet dan maar via de TV naar digitale radio luisteren, of een "SPDIJ 'optical' kabel" aansluiten op een kastje dat ik niet heb.
Reputatie 7
Badge +35
@jdpt Ziggo heeft een ontheffing om de analoge radio te mogen uitzenden van het Commissariaat voor de Media tot 1 januari 2021.
Dan is analoge radio helemaal weg.

Ook DAB+ is goed te gebruiken om radio te luisteren.

Reputatie 7
Ongeveer 2 weken terug had ik telefonisch contact met ziggo hierover.
Er werd toen gezegd dat het overzicht van de analoge radio gegevens (frequenties) per 1 september weer op de website zouden staan.
Het is 1 nu september. Tot nu toe is dat overzicht echter onvindbaar.

Het spijt me dat mijn collega deze belofte heeft gedaan, er is namelijk nog geen datum bekend wanneer deze informatie weer beschikbaar zal zijn op de website.

De enige informatie die ik kan geven is dat het analoge radio overzicht op termijn wel weer beschikbaar zal zijn op onze website. Helaas geen enkele indicatie hoe lang dit zal duren.
Ook op vrijdag de 13e heeft Ziggo nog steeds geen overzicht van analoge kabelfrequenties radio beschikbaar. Niet op de website en de een week geleden beloofde toezending via mail is nooit gerealiseerd. Ze zullen de aanpassing van de website wel traineren tot eind 2021...
Net gebeld met Ziggo. Ik krijg een medewerker die er geen verstand van heeft. Hij zegt zelfs "we zijn geen radiozender" en voor de frequentie van bijvoorbeeld Radio 1 moet ik maar Googlen. Hij weet er dus niks van. Een zender die in het land staat is iets anders dan Ziggo die het signaal van Radio 1 op een bepaalde frequentie op hun kabel 'moduleert'. Onvoorstelbaar hoe slecht Ziggo dit doet. Ook jammer dat de technische kennis vaak zo slecht is. Mijn 'coax kabel' bestond uit duizenden draadjes zei ooit eens een medewerker. Deze sprak dan over de 'massieve kern' van de kabel. Zucht...
Ziggo maak de boel in orde!

Dit is Amsterdam.
Ik heb mijn archief nog eens nageplozen. Tytsjerksteradiel. Als er niet meer 'analoog' wordt uitgezonden en er alleen nog maar DAB+ is, dan zul je het signaal toch nog wel kunnen ontvangen op een 'analoge' tuner? Waar vind je hier meer informatie over?

Iemand die een lijst heeft van Stichtse Vecht (of Breukelen)?
In het archief nog een deel informatie gevonden. Voor Omgeving Delft, Den Haag

Hoeveel geld komt er wel niet binnen bij Ziggo! en voor wat..... en ze zijn ook nog eens te beroerd om een frequentielijstje op hun site te zetten. Ze zetten nota bene niet eens op hun site dat de frequentielijst er niet meer op staat, om welke reden staat het er niet meer op en wanneer komt het er weer op te staan.
@jdpt Ziggo heeft een ontheffing om de analoge radio te mogen uitzenden van het Commissariaat voor de Media tot 1 januari 2021.
Dan is analoge radio helemaal weg.

Ook DAB+ is goed te gebruiken om radio te luisteren.Lijkt me stug. Van de site waar je zelf naar linkt:

DAB+ is hèt digitale alternatief voor FM en op dit moment is nog niet bepaald wanneer de FM wordt uitgeschakeld. De radiodiensten van de landelijke publieke omroep via de AM zijn per eind augustus 2015 al wel uitgeschakeld. Een aantal landen in Europa heeft bepaald wanneer hun FM-netwerken worden afgeschakeld. Noorwegen deed dit in 2017, Zwitserland streeft naar de start van de switch over in 2020, Duitsland en Engeland werken aan Digital Switch Over-plannen, net als Italië.

In de ether dus nog geen definitieve planning wanneer analoge FM eraf gaat. Zal ook wel even duren, gezien het aantal analoge autoradio's.

De ontheffing voor de kabel waar jij op doelt is een ontheffing van de doorgifte verplichting om bij analoge radio ook analoge TV te moeten aanbieden. Ziggo heeft dus een ontheffing van die verplichting, en mag daarmee de analoge TV afschakelen terwijl analoge radio beschikbaar blijft.
https://www.cvdm.nl/wp-content/uploads/2017/12/Ontheffingsbesluit-VodafoneZiggo.pdf
Dat wil niet zeggen dat analoge radio na 1 januari 2021 weg is van de kabel. zoals jij beweert.
Heeft iemand een overzicht van kabelfrequenties van de radio zenders omgeving Groningen?
Het feit dat Ziggo analoge radio aanbiedt was voor mij 1 van de redenen om een paar maanden geleden van Telfort/KPN over te stappen. Het is bijzonder teleurstellend om nu hier te moeten lezen dat ook Ziggo er mee op gaat houden.
DAB+ is geen optie want ik ben echt niet van plan om alleen daarvoor dan mijn recent aangeschafte AV surround versterker te gaan vervangen. DAB+ is nog lang geen gemeengoed en het is nog maar afwachten of het dat überhaupt gaat worden. Als je kijkt naar het aanbod in apparatuur, heb ik eerder de indruk dat DAB+ een doodgeboren kindje is.

GEVONDEN!

U heeft gemerkt dat Ziggo alle moeite heeft gedaan om de FM frequenties van de radio stations onvindbaar te maken! Dus… hebben wij de moeite genomen om voor u en onszelf deze frequenties weer in kaart te brengen.
Deze informatie is voor omgeving Hoorn en voor het laatst geüpdated in oktober 2019.
Hier vindt u de analoge FM Radio en frequentielijst

Mijn schoonmoeder in Utrecht (ook Ziggo abonnee) kan sinds de overgang naar digitale TV ook geen analoog radio signaal meer ontvangen. Haar goede stereoset staat dus uit, en een klein transistorradiootje staat daarnaast….
Ik kan niet anders dan concluderen dat het analoge radiosignaal in Utrecht van de kabel is verdwenen. Een Ziggo-medewerkster bevestigde dat inderdaad telefonisch (hoewel ik vermoedde dat ze het probleem niet snapte).

Graag zou ik willen weten of mijn conclusie juist is.

Reageer