Sticky

Nieuwsgroepen en Webspace stoppen per 1 april 2020

  • 14 februari 2020
  • 59 reacties
  • 15882 keer bekeken

Reputatie 7

Nieuwsgroepen en Webspace verdwijnen per 1 april 2020

Twee oude diensten van Ziggo gaan verdwijnen. Webspace en Nieuwsgroepen stoppen per 1 april 2020. Dat doen we omdat we het platform al sinds 2015 niet meer vernieuwd hebben en omdat de markt inmiddels betere alternatieven heeft.

Als je Webspace hebt, is het belangrijk om te checken of je er nog belangrijke bestanden op hebt staan. Alleen jij kunt namelijk op je eigen Webspace en na 1 april 2020 kan niemand er meer bij.

 

Hoe kom ik bij mijn Webspace?
Wanneer je Webspace nog gebruikt, controleer dan snel of er bestanden op staan die je wil bewaren. Dat doe je door op je eigen Webspace te kijken. Je gebruikt hiervoor een FTP-programma. Daarbij heb je de volgende gegevens nodig:

 

FTP instellingen: voor Ziggo, @Home en Casema adressen voor UPCmail en Chello adressen
Servernaam: homedrive.ziggo.nl members.upc.nl
Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres je e-mailadres zonder @upcmail.nl of @chello.nl
Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailadres het wachtwoord van je e-mailadres
Poort: 21 21

 

 

Het adres van je Webspace is gerelateerd aan de benaming van je e-mailadres. Stel dat je e-mailadres bij Ziggo jan@ziggo.nl is, dan is het adres van je website: http://members.ziggo.nl/jan. Of als je e-mailadres bij Ziggo piet@home.nl is, dan is het adres van je website: http://members.home.nl/piet.

Kom je er niet uit? Stel dan gerust je vraag in dit topic.

 

Wat voor alternatieven zijn er voor Webspace?

 

Waarom stopt Ziggo per 1 april met Nieuwsgroepen?
Te weinig klanten gebruiken nog Nieuwsgroepen van Ziggo. We bieden Nieuwsgroepen al sinds 2015 niet meer actief aan. 

Waar vind ik vanaf 1 april nog nieuwsgroepen?
Nieuwsgroepen bestaan nog steeds en zijn via internet te vinden. Bij externe partijen vind je zowel betaalde als gratis abonnementen. Van snel met veel data tot langzaam met weinig data. Bijvoorbeeld:

De keus hangt af van je behoefte. De meeste diensten hebben bijna allemaal een proefperiode, waarna je een abonnement neemt. Al vanaf een paar euro per maand heb je een alternatieve aanbieder van nieuwsgroepen.

 


59 Reacties

Webspace zou ingaande 01-04-2020 gestopt zijn, maar ik beschik nog steeds over mijn website via Webspace van Ziggo. Hoe kan dat?

Reputatie 7

Webspace zou ingaande 01-04-2020 gestopt zijn, maar ik beschik nog steeds over mijn website via Webspace van Ziggo. Hoe kan dat?

Het proces is iets omvangrijker dan [ctrl]+[a] [del]. Het verwijderen gaat in batches dus niet alles is in 1x offline.

Bedankt Mark voor jouw antwoord en ik denk, dat je [Ctrl]+[Alt]+[Del] bedoeld. Mijn website is nu nog actief, ook tussen 2 haakjes.

Reputatie 7

Bedankt Mark voor jouw antwoord en ik denk, dat je [Ctrl]+[Alt]+[Del] bedoeld. Mijn website is nu nog actief, ook tussen 2 haakjes.

Nee ik bedoelde echt [ctrl]+[a] (alles selecteren)  [del] (verwijderen). :sweat_smile:

Raar dat ze het zomaar uit het afgesloten contract / abonnement  mogen halen zonder enige compensatie hiervoor te doen! 

Ben al heel lang klant en een van de redenen was toch deze opties in het abonnement, nu begrijp ik dat dingen veranderen met de tijd………. Maar enige compensatie zou wel op zijn plaats zijn hiervoor...

Zelf zou ik graag als compensatie zien dat mijn “Mediabox XL” kosteloos wordt verruild voor de “Mediabox Next (4K)” bij het abonnement wat ik heb! 

 

Hallo,

ik wil mijn privé deel van de webspace verwijderen. Maar dit lukt op geen enkele manier, ook niet via ftp.

Ter info: als ik inlog via ftp dan verschijnt alleen het public deel.

hoe kan ik de bestanden van mijn privé deel wijzigen?

groet

Ik heb er een tribute staan aan mijn overleden vrouw. Fijn is dat.

http://members.ziggo.nl/whiz/

Ik beschik na 1 maand nog steeds volledig over mijn website ofwel Webspace van Ziggo. Gaat het nog door, dat het stopt vanaf 01-04-2020?

Hallo hoe zit dat dan met de 10GB drive die je bij je webmail krijgt? Ik kan die overigens mappen als network drive in Windows maar kan niet schrijven als ik connect naar drive.ziggo.nl. zie wel mappen Public infostore en Userstore.I

k weet dat e.e.a. Webdav ondersteund maar heb het idee dat ik toch naar de verkeerde locatie connect ondanks dat ik wel een map met mijn eigen naam tegenkom in de map Userstore maar schrijven gaat niet en de indeling ziet er heel anders uit als dat ik in webmail/drive heb aangemaakt? Kom ook nergens een handleiding oid tegen?

Tips zijn welkom!

Reageer