ACM: vrije modemkeuze treedt waarschijnlijk in 2021 in werking

  • 8 juli 2020
  • 52 reacties
  • 2974 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +9

Tweakers: "...

Nederlandse internetgebruikers moeten hun eigen modem of router kunnen kiezen. De Autoriteit Consument en Markt schrijft in een nieuwe richtlijn dat telecomproviders tot aan het 'vaste netwerkaansluitpunt' eigenaar zijn van het netwerk. Daarna zijn dat de klanten zelf.

De ACM schrijft in de Conceptbeleidsregel Netwerkaansluitpunt dat consumenten daarmee een vrije modemkeuze hebben. Nederlandse internetgebruikers zouden daarmee niet meer verplicht gebruik hoeven te maken van de modem die een isp aanbiedt...”


Ik zou zeggen: niet langer traineren Ziggo !! Uiteindelijk zal Ziggo het toch moeten toestaan, dus waarom dit proces nodeloos rekken ????

Zie ook dit draadje.


52 Reacties

Reputatie 4
Badge +2

Even een schopje om dit topic actief te houden.

Wat ook meespeelt is het energieverbruik. Als gebruiker heb je nu niet de keuze om voor een zuiniger modem te kiezen.

 

Dus gewoon specs vrijgeven en klaar. Ziggo doet het moeilijker voorkomen dan dat het is. Lever gewoon bij een abo een standaardmodem (net zo'n brak Puma ding als dat nu geleverd wordt) maar laat de gebruiker zelf uitmaken wat hij gebruikt.

Bij problemen/storingen kan je van de gebruiker vragen het standaardmodem aan te sluiten. Kun je zelfs als standaardboodschap op het servicenummer zetten, dat scheelt weer telefoontjes.

Bovendien zullen voornamelijk de ‘techies’ een ander modem inzetten. Henk en Klaas en Marie en Sjaak gaan gewoon voor de standaardmethode. Heel vroeger had je op het servicenummer nog een linux-afdeling bij Ziggo, daar kon je tenminste fatsoenlijke informatie van krijgen ipv de telefoonscriptvolgers.

Hoe anders kan het zijn; onze duitse buren (vodafone) hebben simpelweg een vrolijk filmpje online staan over hoe een eigen modem te activeren:
 

 

Reageer