Bericht op Community verwijderd i.v.m. NDA

  • 15 januari 2018
  • 146 reacties
  • 5486 keer bekeken


Toon eerste bericht

146 Reacties

Reputatie 7
Ik ga hier nog 1 reactie op geven en hierna stop ik. We zullen het niet eens worden, en dat is prima. in elke reactie hetzelfde herhalen is voor ons beide ontzettend zonde van de tijd. Ik gebruik mijn tijd liever om klanten te helpen 🙂 .

Iedere tester, die ook deelneemt in het openbare community, verdient duidelijkheid wat wel niet niet gezegd mag worden.


Die duidelijkheid staat in de NDA.

Zolang in de forumregels niet expliciet een artikel is opgenomen, waarin staat dat je op het forum geen informatie mag prijsgeven uit de test, ook als je al lang geen tester meer bent, zal dat tot conflictsituaties kunnen blijven leiden


Dit hoeft niet in de forumregels, het staat namelijk in de NDA.
De ban van Twigger is niet een kwestie van "je hebt 1malig informatie gedeeld, daarom heb je nu een ban". Twigger heeft verschillende waarschuwingen gehad en zich hierna niet aangepast. Hij heeft dus niet de aanwijzingen van de moderators gevolgd en heeft hiervoor een tijdelijke ban van de Community gehad. Maandag zal hij weer toegang tot de Community krijgen. Wat er allemaal wel/niet besproken is met Twigger, is niet jullie zaak.
Reputatie 7
Badge +4
Ik had ook niet de illusie dat we het eens zouden worden.
Laat ieder forumlid en iedere tester nu maar zijn/haar eigen conclusies trekken.
Op deze basis meld ik mij in ieder geval nimmer aan bij Ziggo als tester.
Maar ik denk dat jullie ook niet echt op mij zaten te wachten😀
@Lycke ZiggoZolang in de forumregels niet expliciet een artikel is opgenomen, waarin staat dat je op het forum geen informatie mag prijsgeven uit de test, ook als je al lang geen tester meer bent, zal dat tot conflictsituaties kunnen blijven leiden, zoals die zich hebben afgespeeld tussen de moderators en forumleden @Jantje51 en onlangs @twigger


In jouw opinie moet art. 6 dit afdekken, maar dit lijkt mij te vaag. Iedere tester, die ook deelneemt in het openbare community, verdient duidelijkheid wat wel niet niet gezegd mag worden.


Helemaal mee eens, maar het is overduidelijk dat Ziggo juist geen duidelijkheid hier in wil geven. Op deze manier kunnen ze de NDA gebruiken om kritische gebruikrs op het forum de mond snoeren als het hun uitkomt. Moderators mogen blijkbaar wel een test firmware versie in hun posting vermelden (zie het forum) maar als oud tester mag je hier blijkbaar niet op reageren, want dan komt de NDA om de hoek en krijg je waarschuwingen met uiteindelijk een BAN tot gevolg. Maar als pro Ziggo gebruiker word alleen je posting even snel verwijderd en is het daarmee weer klaar. Het is overduidelijk dat de moderators gewoon niet tegen kritiek kunnen, en op deze manier hun gram proberen te halen....
Reputatie 6
Badge +2
Ben het roerend eens met bovenstaande posts van Zeeburgia en Don papa. Dat is dan ook alles wat ik erover wil zeggen. Er valt toch niet te discussiëren met de heren en dames moderators. Elk valide punt wat aangehaald wordt, wordt teniet gedaan met de dooddoener "het is nou eenmaal zo" en "wij zijn jullie geen uitleg verschuldigd"
Reputatie 6
Badge +1
@Lycke Ziggo Als het herhaling van zetten wordt, snap ik dat je ermee ophoudt. Maar op mijn argumenten waarom de NDA van tafel moet na een definitieve uitrol is nog geen enkele moderator zinvol ingegaan ("het is nou eenmaal zo" vind ik nl. niet erg zinvol).
Maar op mijn argumenten waarom de NDA van tafel moet na een definitieve uitrol is nog geen enkele moderator zinvol ingegaan ("het is nou eenmaal zo" vind ik nl. niet erg zinvol).

Wat ik al eerder heb gezegd, de moderators geven alleen antwoord op positieve vragen, en de rest zwijgen ze gewoon dood of geven ze een antwoord in de trant van "het is nou eenmaal zo, en meer ga ik er niet over zeggen" en daar moet je het dan maar mee doen. Het word tijd dat de machtige media het wanbeleid van Ziggo is aan de kaak gaat stellen. Ik heb al een paar consument programma's aan geschreven met voorbeelden en verwijzingen naar het forum wat er allemaal mis gaat met Next sinds de uitrol. En dat Ziggo willens en wetens toch doorgaat met het verspreiden van de Next box zonder deze problemen eerst op te lossen. En ook dat ze nieuwe klanten verkeerde informatie geven bij het afsluiten van een Next abonnement, waar ze op gewezen zijn maar wat ze nog steeds niet hebben aangepast op hun website. Dit is gewoon misleidende reclame. Dus ik hoop echt dat dit snel opgepakt gaat worden door één van deze programma's....
Reputatie 6
Badge +1
Wat ik al eerder heb gezegd, de moderators geven alleen antwoord op positieve vragen, en de rest zwijgen ze gewoon dood of geven ze een antwoord in de trant van "het is nou eenmaal zo, en meer ga ik er niet over zeggen" en daar moet je het dan maar mee doen.
Dat is volgens mij geen kwade opzet van de kant van de moderatoren, zoals jij veronderstelt.
@Lycke Ziggo Ik denk, dat vragen zoals de mijne wel in een vergadering behandeld worden, maar dat de moderatoren van hogerhand opdracht krijgen er niet op te reageren. Dat ze er dus geen antwoord op weten te geven, zou mij sterken in mijn argumenten.
Twigger heeft meerdere waarschuwingen gehad. Ik ga hier verder geen gedetailleerde informatie over delen, omdat dit iets tussen ons is.

Dit is pertinent niet waar. Wanneer ik daadwerkelijk eerder zou zijn gewaarschuwd,
had in de mail met motivering van tijdelijke verbanning moeten staan dat ik al herhaaldelijk was gewaarschuwd (met data en tijdstippen).
In de mail staat alleen maar dat ik ben verbannen, omdat ik het NDA heb geschonden, hetgeen ook onzin is want jullie verzinnen steeds nieuwe regeltjes.

Dit stond in de mail over die ban:

Op 30 september heb je berichten op de Community geplaatst waarmee je de NDA van de Mediabox Next test schendt.
Test ervaringen vanuit de test voor de livegang van de Mediabox Next mogen, zoals je weet, niet publiek gedeeld worden en vallen onder de NDA.

De betreffende berichten zijn verwijderd. Vanwege de schending van de NDA krijg je een ban van 7 dagen.
Deze gaat per direct in. De komende 7 dagen kan je dus niet inloggen op de Ziggo Community. Hierna ben je uiteraard weer van harte welkom.
Bij een volgende schending zal de ban voor langere tijd zijn.


Ik vertelde de waarheid over per wanneer de beeldkwaliteit van de Next is verslechterd en was ook een reactie op het onjuiste bericht van Mark Ziggo
die overigens zelf ook informatie gaf over de test ervaringen binnen de testperiode maar dat mag blijkbaar!

En dan word er door Anne B naar die onjuiste informatie van Mark Ziggo doorverwezen wat ik ook in dat verwijderde bericht aangaf.
Maar die waarheid mag niemand weten.

Heb ik het NDA nu weer geschonden? want dat weet je maar nooit bij jullie.

Dit moest even gezegd worden en ik ga verder ook niet meer in op eventuele reacties van de moderators, want Ziggo weet het altijd zo mooi te brengen zodat het lijkt alsof ze gelijk hebben.
Reputatie 6
Badge +1
@Lycke Ziggo @Anne B Ziggo @Folkert Ziggo @Mark Ziggo Dit krijg je dus als moderatoren "judge, jury and executioner" zijn. Een strafmaatregel hoort door een onafhankelijk orgaan vooraf getoetst te worden. Voor hoe het wel moet: kijk bij de Nederlandse Bridge Bond. Zie bijvoorbeeld het Arbitrage-reglement van bridgeclub Jump’85
Ik blijf zeggen dat de NDA van tafel moet na een definitieve uitrol. Zie mijn eerdere posting.
Het uitblijven van een reactie op dat argument, betekent volgens mij dat het een valide argument was.
Voor mij hoeft een NDA niet van tafel. Ik snap het nut nog wel. Aanpassen misschien?
Andere aanpak van arbitrage is ook zo gek nog niet.
Het gaat vooral over interpretatie en realistische praktische toepassing ervan.
Die kan naar mijn smaak beter. Hoe lastig dit ook zal zijn.
Reputatie 6
Badge +2
Zoals ik al eerder heb gezegd wordt er met 2 maten gemeten. De één wordt verbannen voor een week, de ander wordt het bericht verwijderd en gezegd "pas op hoor"
Beetje kinderachtig als je het mij vraagt.
Hier lijkt mee te spelen wie de zogenaamde overtreding begaat en al naar gelang wordt een sanctie toegepast.
Alsof er ook maar iets gezegd werd wat niet iedereen allang weet.
Reputatie 7
Badge +7
Het punt hier is niet de NDA maar de ban zonder waarschuwing. Dat blijft voor ons buitenstaanders vaag. Wie heeft er gelijk?
Het verwijderen van posts is daarom gevaarlijk omdat ook eventuele waarschuwingen verwijderd kunnen zijn.

Het is gebeurd. Misschien terecht, misschien onterecht. Daar wil en ga ik geen uitspraak overdoen.

Twigger heeft meerdere waarschuwingen gehad. Ik ga hier verder geen gedetailleerde informatie over delen, omdat dit iets tussen ons is.Dit is pertinent niet waar. Wanneer ik daadwerkelijk eerder zou zijn gewaarschuwd,
had in de mail met motivering van tijdelijke verbanning moeten staan dat ik al herhaaldelijk was gewaarschuwd (met data en tijdstippen).


Bedankt voor deze uitleg, dit geeft toch weer een hele andere kijk op deze actie van de moderators. En klopt mij eerdere redenering dat er met twee maten gemeten word op het forum toch wel.
Reputatie 7
Badge +4
Het punt hier is niet de NDA maar de ban zonder waarschuwing. Dat blijft voor ons buitenstaanders vaag. Wie heeft er gelijk?
Het verwijderen van posts is daarom gevaarlijk omdat ook eventuele waarschuwingen verwijderd kunnen zijn.

Het is gebeurd. Misschien terecht, misschien onterecht. Daar wil en ga ik geen uitspraak overdoen.


Het is thans bewezen dat de tijdelijke ban van twigger plaatsvond zonder waarschuwing vooraf. Twigger heeft immers vanmorgen integraal de tekst van de moderators gepost, waarmee hij tijdelijk werd verbannen. Nergens wordt in die mail gerefereerd naar een eerdere waarschuwing, hetgeen in strijd is met de (eigen) forumregels.

In die forumregels is geen artikel terug te vinden in relatie tot het NDA. Bovendien is vorige week gebleken dat de moderators geen onderscheid maken tussen een actieve tester en een oud-tester. De tijdelijke ban werd in dit opzicht gemotiveerd door aansluiting te zoeken met een wel in de forumregels opgenomen artikel: 'het niet opvolgen van aanwijzingen van de moderators'. Ook deze koppeling zou ik willen bestempelen als gevaarlijk en vaag.

Vandaag schijnen er diverse in de ogen van de moderators off topic berichten te zijn verwijderd. Blijkbaar ook een aantal van mij. Dan lijkt het mij gepast dat er aan het betreffende forumlid tekst en uitleg wordt gegeven. Vooralsnog ben ik persoonlijk niet benaderd.

Een ding is thans wel overduidelijk. Wanneer een forumlid gericht met motivering ingaat tegen een positieve beoordeling van een ander forumlid over de beeldkwaliteit van de Next, kom je met de moderators in de problemen. Ik dacht toch echt nog steeds in een land te wonen met recht op vrije meningsuiting.
Reputatie 6
Badge +1
M.a.w. arbitrage door een derde partij is dringend noodzakelijk.
Reputatie 7

Het punt hier is niet de NDA maar de ban zonder waarschuwing. Dat blijft voor ons buitenstaanders vaag. Wie heeft er gelijk?
Het verwijderen van posts is daarom gevaarlijk omdat ook eventuele waarschuwingen verwijderd kunnen zijn.

Het is gebeurd. Misschien terecht, misschien onterecht. Daar wil en ga ik geen uitspraak overdoen.
Het is thans bewezen dat de tijdelijke ban van twigger plaatsvond zonder waarschuwing vooraf. Twigger heeft immers vanmorgen integraal de tekst van de moderators gepost, waarmee hij tijdelijk werd verbannen. Nergens wordt in die mail gerefereerd naar een eerdere waarschuwing, hetgeen in strijd is met de (eigen) forumregels.


Waar in onze huisregels lees je dat we waarschuwingen moeten herhalen wanneer we iemand een tijdelijke ban opleggen?

Twigger heeft meermaals een waarschuwing gehad. Ofwel telefonisch, ofwel via berichten. Deze hebben we niet in de mail mbt de ban gezet, inderdaad. Ik weet ook niet waarom we daartoe verplicht zouden zijn.
Die reactie had ik al verwacht en daar zullen we het maar op houden.
Reputatie 6
Badge +1
@Lycke Ziggo Blijkbaar reageer je liever op ruzie, dan op een constructieve kritiek.
Ziggo bepaalt wat wel en niet mag, terecht of onterecht. Dat is nu wel duidelijk.
Maar.......(zal ook wel weer verwijderd worden)

Kritiek leveren is prima, maar voor een goede kritiek moet deze gevolgd worden door een oplossing.

Voor de next zou ik voorstellen om eerst aan te geven van welk merk en type het is.

Op andere plaatsen zal hij ook wel in gebruik zijn en dan kan men daar vragen welke oplossingen er al gevonden zijn.

Zelf het wiel uitvinden is iets dat men graag doet in de ict, het levert veel op, maar iets van de plank halen is toch handiger, goedkoper en sneller.

@Eirikh  Ik denk dat je reaktie voor een ander Topic bedoeld is.

Reageer